Polisin Şizofren Sürücü İle İmtihanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Polisin Şizofren Sürücü İle İmtihanı
Adana-Aksaray Karayolu’nda aşırı hız nedeniyle polis radarına takılan bir araç, dur ihtarına uymayınca Aksaray trafiğini birbirine kattı.

Film gibi sahneler yaşanan kovalamacada aracın trafikte yavaşlamasını fırsat bilen emniyet, seyir halindeki bir TIR’a megafonla aracın yolunu kestirerek durdurmayı başarsa da araç sürücüsü kendini aracına kilitleyerek teslim olmadı. Zorla indirilen sürücünün şizofreni hastası olduğu ortaya çıktı.

 

Olay, Aksaray E-90 Karayolu otogar ışıklı kavşakta yaşandı. Edinilen bilgiye göre,  Adana’dan Aksaray’a seyreden 06 FA 7599 plakalı otomobilin sürücüsüne aşırı hız nedeniyle dur ihtarında bulunulmasına rağmen sürücü kaçmaya başladı. Şehir merkezi istikametine  kaçan sürücü ile polis arasında filmleri aratmayan kovalamaca sahneleri yaşandı. Trafiğe takılan sürücünün kaçmaması için yolda seyreden TIR sürücüsünden yardım isteyen emniyet, TIR’ın yolu kesmesi sayesinde aracı durdurmayı başardı. Aracın kaçmaması için lastikleri indirilirken araç sürücüsü kendini otomobiline kilitledi. Uzun uğraşlar sonucu araçtan indirilemeyen sürücü nedeniyle aracın camlarının kırılmasına karar verildi. Elindeki çekici göstererek memur tarafından uyarılan sürücü, camın kırılmasına anlar kala kapıları açtı. Kimliğinden isminin F.D.(45) o lduğu tespit edilen sürücünün şizofreni teşhisli bir hasta olduğu öğrenildi.

Şizofreni Hastası Olduğu Ortaya Çıktı

Basın mensuplarının “Neden kaçtınız?” sorusuna “Güvenli değildi”  yanıtı veren sürücü kelepçelenerek İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından sağlık kontrolü için ASÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine götürülen sürücü burada muayeneden geçirildi. Polis kontrolünde girdiği muayenede sürücünün şizofren hastası olduğu ortaya çıktı. Kayıtlı işlem ve raporları incelenen sürücünün şizofren hastası raporunun olduğu da belirlenirken tekrar emniyete getirilen sürücü araç kontrolünün ve tüm sorgulamalarının ardından olumsuzluğu olmadığı için serbest bırakıldı. Sürücüye radar ve polise görevini yaptırmamaktan ceza işlemi uygulanırken, sürücünün dünyadaki tüm ülkelerde geçerliliği olan İsviçre ehliyeti olduğu tespit edildi. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Göktaş Tüm Projeleri HatırlattıÖnceki Haber

Göktaş Tüm Projeleri Hatırlattı

Trabzonspor Deplasmanda Mağlup DöndükSonraki Haber

Trabzonspor Deplasmanda Mağlup Döndük

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar