“Sadece Akademik Başarıya Odaklanmak Yetmez”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Sadece Akademik Başarıya Odaklanmak Yetmez”
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, çocukların ve gençlerin yetişmesinde sadece akademik başarıya odaklanılmasının değerler perdesinin ıskalanması anlamına geldiğini söyledi.

Vali Aydoğdu, gençlerle bir araya geldiği toplantılara devam ediyor. Bu toplantılarda gençlerle aile ve değerler üzerine sohbet eden Aydoğdu, geleceğin daha iyi inşa edilmesinde gençlerin de sorumlulukları olduğunu vurguladı. Sadece akademik başarıya odaklanan aile bireylerinin değerler perdesini ıskaladığını, bunun da gelecek adına herkesin kaygı duyması gereken bir durumu ortaya çıkardığını anlatan Vali Aydoğdu, “Akademik başarı, kişiliğin, karakterin ve ahlakın önüne geçti. Bu toplum için bir yıkımdır. Dünyada kurulan bütün sistemler bireyden başlar. Bireyin kalbini ve ruhunu inşa ederek sistemler değişir” dedi.

Bilgiyi Değere Dönüştürmek Ön Planda

Aydoğdu, değerler konusundaki açıklamasına şu şekilde devam etti: “Bizim kültürümüz, medeniyetimiz ve geleneklerimiz var. Biz size aktaracağız, siz de sizden sonrakilere aktaracaksınız… Milletleri millet yapan kültürleri, tarihleri ve gelenekleridir. Akademik başarı da olacak ama kalbimizi ve gönlümüzü de inşa etmemiz gerekiyor. Birbirimizi değerli kılmamız gerekiyor. Bedava olan şeyleri birbirimizden esirgemeyelim. Karakterin, zekânın, yeteneğin değerli olduğu bir dünyaya eviriliyoruz. Artık bilgiyi depolamak yerine değere dönüştürmek ön plana çıktı. Onun için iyilikleri ve güzellikleri biz size söyleyeceğiz, siz bize söyleyeceksiniz ve böylece birbirimizi geliştireceğiz, değiştireceğiz dönüştüreceğiz, birbirimizin enerjisini emmeyeceğiz…” dedi.

Vali ve Gençler Bir Sosyal Deney Yaptı

Toplantının bir bölümünde gençlerle bir sosyal deney yapma fikrinde anlaşan Vali Aydoğdu, öğrencilerden, eve gittiklerinde anne ve babalarına “Anneciğim, babacığım sizi çok seviyorum, iyi ki benim ailemsiniz” sözlerini söylemelerini istedi. Gençlerin bu sözleri söylemesinin ardından ailelerinin büyük olasılıkla “Kızım, oğlum sana ne oldu?” şeklinde bir karşılık vereceğini kaydeden Aydoğdu, cevapların da kendisi ile paylaşılmasını istedi. Kısa süre sonra gençler, bu sosyal deneyin reaksiyonlarını sosyal medyada paylaşmaya başladı. Vali Aydoğdu da deneyin çarpıcı sonuçlarını kendi sosyal medya hesaplarından paylaştı. Ailelerinin gençlere verdiği cevaplardan oluşan sosyal medya paylaşımları, diğer takipçilerden de büyük beğeni topladı. Haber Bülteni

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Silahı Kurcalarken Kuzenini ÖldürdüÖnceki Haber

Silahı Kurcalarken Kuzenini Öldürdü

Son 14 Günde En Çok Trafik Cezası Hız İhlallerine KesildiSonraki Haber

Son 14 Günde En Çok Trafik Cezası Hız İh...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar