“Sağlıkçıların Ek Ödemelerinde Belirsizlik Sürüyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Sağlıkçıların Ek Ödemelerinde Belirsizlik Sürüyor”
Sağlık-Sen Aksaray Şube Başkanı Rifat Kaya Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarına yönelik verilecek ek ödemeler ile ilgili yaşanan belirsizliğin sorunlara yol açtığını söyledi.

Yönetim kurulu adına bir açıklama yapan Kaya “Pandemiyle mücadele kapsamındaki sağlık çalışanlarına, üçer aylık sürelerle yapılan ilave ek ödeme uygulamasında sorunlar yaşanmaya devam etmektedir. Sorunların en başında ise ödemelerin zamanında yapılmaması gelmektedir. Nitekim yeni yılın ilk haftasını geride bırakacak olmamıza rağmen Kasım ayı ilave ek ödemeleri hala yapılmamıştır. Geçmişe dönük ödemeler verilmediği gibi devam eden süreye ilişkin de bir açıklama yapılmamıştır; ilave ek ödemede süre uzatılmasına gidilecek mi, gidilecekse ne kadar olacak, bunlar belirsiz” ifadelerini kullandı.

“Süre Uzatılmalı, Pandemi Sürüyor”

“Bu belirsizliği ve sessizliği anlamak ve hak vermek mümkün değildir. Sağlık çalışanları bir defa da önden açıklama yapılarak, önümüzdeki Şubat, Mart ve Nisan aylarını kapsayacak ilave ek ödemelerin bugünden duyurulmasını istiyor” diyen Başkan Kaya “Ne yazık ki benzer gecikme, önceki üç aylık ödeme döneminde de yaşanmış; sağlık çalışanları yaşananları sorumsuzluk olarak değerlendirmiştir. Kabul etmek gerekir ki bu durum, sağlık çalışanları arasında çok ciddi huzursuzluklara ve sorunlara yol açmıştır, açmaya da devam etmektedir. Bu nedenle, salgınla mücadelenin hassasiyeti dikkate alınarak, ilave ek ödemeler Kasım ayı gözetilerek bir an önce yapılmalıdır. Aynı şekilde ilave ek ödeme uygulamasının süresi de uzatılmalıdır çünkü pandemiyle mücadele tüm hızıyla devam etmektedir. Mutlak surette gözetilmesi gereken bir diğer husus da ödemelerin hakkaniyetli bir şekilde yapılma zorunluluğudur” şeklinde konuştu. Haber: Celil Acar

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yanlış Yönetim İstifa GetirdiÖnceki Haber

Yanlış Yönetim İstifa Getirdi

Aralık Ayında En Çok Külçe Altın KazandırdıSonraki Haber

Aralık Ayında En Çok Külçe Altın Kazandı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar