Saha Raporu'na Konuk Olan Teknik Direktör Er: "Aksarayspor Yönetimi Daha Şeffaf Olmalı"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Saha Raporu'na Konuk Olan Teknik Direktör Er: "Aksarayspor Yönetimi Daha Şeffaf Olmalı"
Kanal 68'de yayınlanan Saha Raporu'nun konuğu Teknik Direktör Onur Er oldu.

Aksarayspor'la ilgili çarpıcı değerlendirmeler yapan Er, "Aksarayspor'un 2. ligdeki hedefi ve bütçesinin ne olduğunu bilmiyoruz. Daha şeffaf bir yönetim anlayışı ile kamuoyuyla bunlar paylaşılmalı" dedi.

Kanal 68 televizyonunda yayınlandığı andan itibaren spor kamuoyunun en çok izlenen programı olan "Saha Raporu" dün akşamki programıyla yine on binler tarafından izlendi.

Genç gazeteciler Kemal Onur Atalay ve Yavuz Akkan'ın hazırlayıp sunduğu "Saha Raporu" her hafta Pazartesi günü Kanal 68 ekranlarında spor severlerle birlikte olurken, spor kamuoyunun en yeni programı Saha Raporu dün akşam Aksarayspor gündeminin nabzını tuttu.

Pazartesi günü saat 21.00'de Kanal 68 televizyonu ekranlarında canlı olarak yayınlanan Saha Raporu'nun dün akşamki konuğu Aksaray'ın yetiştirdiği yetenekli genç Teknik Direktör Onur Er oldu.

Canlı yayında Yavuz Akkan ve Kemal Onur Atalay'ın sorularını cevaplayan Teknik Direktör Onur Er, çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

 

"Aksaray Kendi Değerlerine Çok Fazla Sahip Çıkmaz"

Aksaray'ın kendi yetiştirdiği futbolcularına ve teknik adamlarına daha fazla sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Teknik Direktör Er, "Maalesef bizim Aksaray'ın makus bir tarihi vardır. Kendi değerlerine çok fazla sahip çıkmaz. Oysa sadece futbol değil futbolun dışındaki birçok branşlarda çok yetenekli sporcular ve teknik adamlar yetişebiliyor. Bu programda onlarca isim sayabilirim ama bizim ilimizde kendi sporcusuna, başarılı isimlere çok fazla yer verilmiyor. Bu çok üzücü bir durum" dedi. 

 

"Önder Karaveli'nin Yanına 1-2 Tane Yardım Antrenör Yerleştirilebilir"

Motolux 68 Aksaray Belediyespor'un teknik direktörünün Beşiktaş gibi bir kulüpten geldiğini hatırlatan Teknik Direktör Er, "Hiç değilse bu teknik adamın yanına bir iki tane yardımcı antrenör yerleştirilebilir. Onun bilgisi, becerisi ve tecrübesinden bu insanlar faydalanabilir. İleride Aksaray'ın sporuna çok büyük katkıda bulunur düşüncesindeyim" ifadelerini kullandı.

 

"Aksarayspor'un 2. Ligdeki Hedefi ve Bütçesinin Ne Olduğunu Bilmiyoruz"

2. Lig kırmızı grupta mücadele eden Motolux Aksaray Belediyespor'un lige çok da kötü başlamadığını söyleyen Er, "Bizim bir spor adamı ve taraftar olarak bilmediğimiz sorular var. Örneğin Aksarayspor 2. ligde ne hedefliyor? Burası çok önemli, kendi evimizde Uşak beraberliği, Derince beraberliği ve ilk haftaki galibiyetle 5 puan kötü bir puan değil. Ama tabii Aksarayspor'un 2. ligdeki hedefi ve bütçesinin ne olduğunu bilmiyoruz. Daha şeffaf bir yönetim anlayışı ile kamuoyuyla bunlar paylaşılırsa biz de ona göre yorum yapabiliriz" açıklamasını yaptı.

 

"Aksarayspor-Amed Karşılaşması Diğer Maçlara Benzemez"

"Ligin ilk 5 haftası genelde sürprizli geçer" diyen başarılı Teknik Direktör Er, "Aksarayspor'un teknik direktörü, tecrübeli bir teknik direktör olmasından dolayı genelde maçlara temkinli yaklaşıyor ve açıklamaları da taraftarı beklentiye sokmamak yönünde. Ama kendi evimizdeki Uşak beraberliği puanını belki ligin ilerleyen zamanlarında arayabiliriz. Ligin ilk 3 haftası biraz da futbol şansımızın yanında olduğu bir hafta oldu. Önümüzde Amedspor maçı var, ligin iddialı takımlarından. Burada taraftara çok iş düşüyor. Aksarayspor-Amed karşılaşması diğer maçlara benzemez. Artık takımlar birbirlerini tanımaya başladı, sporcuların formları oturuyor" değerlendirmesinde bulundu.

 

"Takım İçerisinde Henüz Bir Uyum Oluşmamış"

Kamp döneminde Aksarayspor'un birçok futbolcusunun değiştiğini de söyleyen Er, "Geçen süreçte ve maçlarda görüyoruz ki takımın içerisinde özellikle kanatlar olmak üzere ve gol noktalarında eksikleri var. Takım içerisinde henüz bir uyum oluşmamış. Yani maçı kopartacak, arkadaşlarını oyun içerisinde yönlendirecek herhangi bir isme şu an için rastlayamadık" ifadelerine yer verdi.

 

"BAL'da Bir Takımımızın Olmaması Çok Üzücü"

Aksaray'da futbolun gelişmesi için amatör kulüplerinin kendisine bir çekidüzen vermesi gerektiğini de söyleyen Er, "Bölgesel amatör ligde maalesef bir takımımız yok. Eskil ilçesi elindeki bu güzel fırsatı maalesef değerlendiremedi. Düşünün ki amatör ligde bir takım satın alarak BAL'a çıkıyorsunuz sonra pes ediyorsunuz. Eskil bir futbol ilçesi olarak bilinirdi ya. Eskil gibi bir yerde çok büyük bütçelere de gerek yoktu. BAL'da bir takımımızın olmaması çok üzücü" dedi.

 

"Aksarayspor'a 30 Milyon Harcayanlar Diğer Kulüplere Birer Milyon Verse Bu Şehir Spor Şehri Olur"

Sadece futbol değil hentbol ve voleybolda da çok başarılı kulüpler olduğunu söyleyen Er, "Maalesef amatör kulüplerde ve diğer spor branşlarında cesaretli birkaç teknik adam sayesinde ilde bir spor organizasyonu yapılmaya çalışıyor. Gençler spora teşvik ediliyor. Maliyetler çok yüksek, kurumların bu tür kulüplere destek olması gerekiyor. Bugün Aksarayspor'a 30 milyon lira harcayanlar diğer amatör kulüplere çok değil, birer ikişer milyon verseler bu şehir tam bir spor şehri olur. Neticede tüm kulüpler gittikleri illerde Aksaray'ı temsil ediyor. Aksaray'ın en iyi şekilde temsil edilmesi gerekiyor. Sor en iyi tanıtım aracıdır. Kulüplere ve sporculara altyapıya destek, birçok gencin sporla ilgilenmesine yardımcı olmak her alanda ile büyük katkı sağlar" ifadelerini kullandı.

Binlerce kişinin izlediği ve programa sosyal medya üzerinden izleyicilerin sorularla yön verme imkanının bulunduğu, Yavuz Akkan ve Kemal Onur Atalay'ın hazırladığı Saha Raporu'na Aksaray Futbol İl Temsilci Vekili Hamit Mavili telefonla bağlanarak, yeni program için başarılar diledi. Haber : Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TÜİK Perakende Satış Hacmi Açıkladı: Aylık Yüzde 2,7 ArttıÖnceki Haber

TÜİK Perakende Satış Hacmi Açıkladı: Ayl...

Yeşiltepe AK Parti Belediye Meclis Üyesi “Çekirdek Para Etmiyor Biz Ne Yapalım Hırsızlık Mı Yapalım?”Sonraki Haber

Yeşiltepe AK Parti Belediye Meclis Üyesi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar