Sanayi Sicil Belgesinde Son Tarih 30 Nisan!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sanayi Sicil Belgesinde Son Tarih 30 Nisan!
Aksaray Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Refik Tezcan, sanayi sicil belgesi olan işletmelerin yıllık işletme cetvellerini 30 Nisan 2022 tarihine kadar sisteme işlemeleri gerektiğini hatırlattı.

 Yazılı bir bilgilendirme yapan İl Müdür Tezcan yazılı açıklamasında; “Sanayi Sicil Belgesi olan işletmeler, 30 Nisan 2022 tarihi saat 24: 00’e kadar Yıllık İşletme Cetvellerini https://sanayisicil.sanayi.gov.tr adresinden elektronik ortamda girmeleri gerekmektedir. Zorunlu hallerde taahhütlü posta, kargo, faks ve elden İl Müdürlüğüne iletilmek suretiyle de Yıllık İşletme Cetvelleri verilebilir. Yoğunluk yaşanmaması adına son günlere bırakılmaması önem arz etmektedir. Sistem 7 gün 24 saat açık olduğundan mesai saatleri dışında ve hafta sonları da girişler yapılabilir” ifadelerine yer verdi.

Bu Uyarılara Dikkat!

İl Müdürlüğü işletmelere çeşitli uyarılarda da bulunarak “2022 yılı için Yıllık İşletme Cetvellerini vermeyen firmalara İdari Para Cezası uygulanacağından; İşletmelerimizin mağdur olmaması için kanun maddeleri hakkında bilgi sahibi olunması ve ilgililerin / yetkililerin bu doğrultuda işlemleri yürütmesi önem arz etmektedir. Sanayi Sicil Belgesinin geçerliliğinin devam etmesi için “Belge Tarihi” (belgenin sol üst köşesinde yer alan tarih) itibarı ile her 2 yılda bir vize işlemi uygulanması gerekir. Aksaray Sanayi Sitesinin inşaatının tamamlanması ile buraya taşınan firmalarımızın 1 ay içerisinde Adres Değişikliğini gerçekleştirmeleri, aksi taktirde yine İdari Para Cezasına maruz kalacakları önemle arz olunur (OSB ve diğer münferit alandaki adres değişikleri dahil). Unvan Değişikliği ve Üretim Bilgisi Değişiklikleri de yine 1 ay içerisinde gerçekleştirilmesi İdari Para Cezasına maruz kalmamak adına zorunludur. Üretim faaliyetinde bulunan/bulunacak olan firmaların üretime başladıktan itibaren 2 ay içerisinde Sanayi Sicil Belgesi alması zorunludur. Aksi durum İdari Para Cezası doğurmaktadır” hatırlatmasında bulundu. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Omıcron Endişesi 93 ÜlkedeÖnceki Haber

Omıcron Endişesi 93 Ülkede

“Böcek Şenlik Okulu” Etkinliği Çocuklardan Büyük Beğeni TopladıSonraki Haber

“Böcek Şenlik Okulu” Etkinliği Çocuklard...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar