Sarıyahşililer, Başkan Ünsal'dan Memnun Değil: "Kendisinden Başka Hiçbir Şeye Çalışmıyor"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray Sarıyahşi'de ikamet eden vatandaşlar, Belediye Başkanı Fatih Ünsal'dan memnun olmadıklarını dile getirerek, "Mevcut belediye başkanı kendisinden başka hiçbir şeye çalışmıyor. Birçok alanda Sarıyahşi, isim ve sembolik olarak ilçe ama başka hiçbir kurumu yok" dedi.

Aksaray Sarıyahşi ilçesinde ikamet eden vatandaşlar, Sarıyahşi Belediye Başkanı Fatih Ünsal'dan memnun olmadıklarını ifade ederek, ilçenin yeterli hizmet alamadığından dert yandı. Sarıyahşi'nin birçok potansiyele sahip olmasına rağmen Aksaray'ın diğer ilçelerinden geri kaldığını, Başkan Ünsal'ın ilçe yararına çalışmadığını ifade etti.

 

"İlçede Hiçbir Hizmet Yok, Sokaklar Delik Deşik"

Aksaray Sarıyahşi ilçesi vatandaşlarından Ahmet Mutlu, "15 yıldır Sarıyahşi'nin ciddi sorunları var. Evren ilçesi bize 8 kilometre, Ağaçören ilçesi 15 kilometre, iki ilçede de TMO açıldı, bizim burada açılmadı. Vatandaş her kamyonla gitmesinde 6-8 bin TL nakliye parası ödüyor. İlçede hiçbir hizmet yok, geçen seçim öncesi, 'Buraya Ziraat Odası getireceğiz' dediler, getirmediler. Bu seçimde de 'OSB açıyoruz' dediler, Aksaray'ın bütün ilçeleri bitti Sarıyahşi kaldı. Onun için burada büyük sorunlar var. OSB'nin gelmesi hiçbir şey ifade etmez, doğru düzgün sanayi yok Sarıyahşi'de, bunlar hep seçim yatırımı. Sokaklara doğalgaz geldi. Buraya da iki yıldır uğraşıyorlar, mahalle mahalle yapıyorlar. Üçte ikisi bitti, sokaklar her taraf delik deşik. Pis pas bunlara hiç önem vermiyorlar" dedi.

 

"İktidar Partisinden Başkan Yapmayacak da Kim Yapacak?"

İlçede arıtma sistemiyle ilgili ciddi sıkıntılar yaşandığını ifade eden Sarıyahşili vatandaş Metin Görkem, "Doğal arıtma nedense düzenli olarak çalışmıyor, olduğu gibi aşağıda sevk ettikleri transfer ettikleri yerde oraya dökülüyor. Otobandan geçen araçlar bile rahatsız oluyor. En önemli sorunlardan bir tanesi de Çevre ve Şehircilik Bakanlığının üzerinde titizlikle durmasına rağmen hala ilçemizde çöp konusunda vahşi depolama uygulanıyor. Bu çöp sorununun çözülmesi lazım, sağlık açısından çok önemli. Bir diğer konu da gençlerimiz işsiz, acilen çözülmesi gereken bir konu bu. Gençlerimizi kaybediyoruz istihdam yaratılmadığı için. 15 yıldır AK Parti'den belediye başkanımız var ama gençlere dönük hiçbir plan ve programları yok, bir çalışma da yok. Ne yapabiliyorsun anne, baba, işsiz gence? Gidiyor harçlık istiyor, örnek veriyorum. Ne yapsın böyle dertli bir sürü anne ve baba var. Gidip gelmedikleri yer yok, iş istiyorlar çocuklara ama iş yok. Normalde imkanlar dahilinde olabilir. Bunu iktidar partisinden başkan yapmayacak da kim yapacak? Terfi içme suyu konusunda terfi istasyonu var, bu terfi hattının yarısı asbest. Asbest şu anda Türkiye'de kalktı. Normal şartlarda ve yazın sürekli ömrü bittiğinden artık boru yorulduğundan sık sık patlıyor. Vatandaş bayağı mağdur duruma düşüyor. Bazen aralıklarla 24 saat su alamadığı da oluyor ama önemli olan borunun asbest olması. Sağlık açısından bizim ilçemizde kanser vakaları artmaya başladı. Belediye başkanının özellikle bu konuda ilgi göstermesini bekliyorum" sözlerini kullandı.

 

"Mevcut Belediye Başkanı Kendisinden Başka Hiçbir Şeye Çalışmıyor"

Çiftçilik yaptığını ve Belediye Başkanı Ünsal'dan memnun olmadığını ifade eden Vedat Bulat, "15 yıldır iktidarda olmasına rağmen Sarıyahşi, Aksaray'ın en geri kalmış ilçelerinden bir tanesi. Birçok noktada potansiyel ve kapasite olarak Sarıyahşi, çevresindeki ilçelere fark atması gerekirken onlardan daha geri konumda. 15 yıldır ben sulama kooperatifini kurmuştum. Buraya 15 yıldır kurulmasına rağmen Sarıyahşi, İrfanlı barajından bir sulama projesi gerçekleştirilemedi. Sarıyahşi'ye en çok katkı sağlayacak sulama projesi, bunun iktidarı döneminde yapılması gerekirken yapılmadı. Çünkü mevcut belediye başkanı kendisinden başka hiçbir şeye çalışmıyor. Birçok alanda Sarıyahşi, isim ve sembolik olarak ilçe ama başka hiçbir kurumu yok. 15 yıl içerisinde adliyesini kaybetti, kaymakamlık sadece makam olarak var ama hiçbir kurum yok. Mevcut belediye başkanı, kendi ismini kullanarak başkanlık sıfatını kullanarak, KOSGEB'den kendine hibe alıyor. Sarıyahşi TMO'da başka bir arkadaşının adına alarak IPARD ile kendine mandıra yaptı. Sarıyahşi belediye başkanı kendinden başka hiçbir şeye çalışmıyor, bir sürü yolsuzluklarını söylesek inandırıcı olmayabilir ama bunu Sarıyahşi'de herkes biliyor. Ekonomik olarak kalkınmamıza en büyük etken olacak şey sulama projesinin yapılması, belediye başkanımızın bunun için bir çalışması yok, çünkü kendisinin derin kuyuları var" diyerek çeşitli iddialarda bulundu. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP, Aksaray'da 7 İlçenin Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı!Önceki Haber

MHP, Aksaray'da 7 İlçenin Belediye Başka...

Ücretli Çalışan Sayısı Kasım Ayında Yıllık Yüzde 1,8 ArttıSonraki Haber

Ücretli Çalışan Sayısı Kasım Ayında Yıll...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar