“Şehitlik Ve Gazilik Unvanları Dünyevi Değerlerle Ölçülemez”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Şehitlik Ve Gazilik Unvanları Dünyevi Değerlerle Ölçülemez”
<p>Sakarya Meydan Muharebesi&rsquo;nin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal Atat&uuml;rk&#39;e TBMM&rsquo;de 19 Eyl&uuml;l 1921 g&uuml;n&uuml; mareşallik r&uuml;tbesi ve gazilik unvanının verilmesi nedeniyle kutlanan Gaziler G&uuml;n&uuml; i&ccedil;in pandemi g&ouml;lgesinde 15 Temmuz Milli İrade Meydanı&rsquo;nda sade bir t&ouml;ren d&uuml;zenlendi.</p>

19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı


Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile devam etti.

“Biz Asla Hamaset İçinde Olmadık”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ;  “Tüm dünyayı ekleyen bir virüs belasından kurtulmak ve sağlığımız korumak için sosyal mesafeyi korumak ve maske takmaktır. 20 Temmuz 1974’de tapusu alınan Kıbrıs Barış Harekâtı demek muharip gazi, malul gazi ve şehitlerimizin destanı demektir.

Mavi Vatan Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan ayrı düşünülemez. Türk ordusu dün olduğu gibi bugün de dünyanın pek çok yerinde insanlığa hizmet için huzur ve güvenliği sağlamak için görevinin başındadır. Bizler Muharip Gaziler olarak hiçbir zaman için hamaset içinde olmadık” diyerek bugünün tüm malul gazilerin kahramanlık ve şeref günü olduğunu söyledi.

“Şehitlik Ve Gazilik Unvanlarının, Hiçbir Maddi Değer Ve Dünyevi Payeyle Ölçülemez”

“Vatanı milleti ülkesi ve bayrağı için canını ortaya koymaktan çekinmeyen ve medar-ı iftiharımız olan ve gazilik onuruna erişen gazilerimizin şeref günü, 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum” diyen Vali Hamza Aydoğdu, “ Bacağım gözüm kolum olmadan yaşayabilirim ama vatanım olmadan yaşayamam diyen gazilerimiz, hepimiz size minnettarız. Sizler toprağı vatan insanı millet yapan yaşayan anıtlarımızsınız. Gazilerimiz şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarısınız” dedi.

“Şehitlik ve gazilik unvanları hiçbir maddi değer ve dünyevi payeyle ölçülemeyecek kadar büyük bir değerdir” diyen Vali Aydoğdu, "Gazilerimizin temsil ettikleri değerlerin bilinciyle onurlu, ağırbaşlı duruşlarıyla, vatan sevgileri ve kahramanlıklarıyla yeni nesillere rehberlik edeceklerine inancımız tamamdır. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Gaziler Gününü kutluyorum" diye konuştu.

“Gazilerimizi Vatanımızın Bize Yüce Bir Emanetidir”

“Bu topraklar bizlere nasıl onlardan emanet ise onlar da vatanımızın yüce bir emanetidir” diyen Belediye Başkanı Evren Dinçer “Bizler şehit ve gazilerimizin sayesinde bu topraklarda barış kardeşlik ve huzur içerisinde yaşamayı bildiğimiz şuuru içerisindeyiz. Onlara hak ettikleri değeri ve hürmeti verip, hayatta kalanları hatırlamak ve sorunlarıyla ilgilenmek bizim boynumuzun borcudur diyerek, din, vatan, millet adına ve devlet uğruna şehit olan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize hayırlı ve uzun ömürler diliyorum” dedi. Törenin sona ermesinin ardından Vali Hamza Aydoğdu yakından ilgilendiği Gazilerle bir süre görüşerek sohbet etti. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Aydoğdu; “Sportif Bir Olayı Siyasetin İçine Çekmek Son Derece Yanlıştır”Önceki Haber

Vali Aydoğdu; “Sportif Bir Olayı Siyaset...

Satranç Yine SokaktaydıSonraki Haber

Satranç Yine Sokaktaydı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar