Sertifikalı tohumda taviz yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sertifikalı tohumda taviz yok
Kalite standartlarını karşılayan, verimli ve sağlıklı tohum üretimi sağlamak amacıyla Aksaray genelindeki üretim tarlaları yakın markaja alındı.

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sertifikalı tohum üretim parsellerinde yürütülen kontrol çalışmalarının aralıksız devam ettiğini duyurdu.

Hastalık durumu kontrol ediliyor

İl Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, sertifikalı tohum üretimi yapılan parseller mevzuat hükümleri doğrultusunda inceleniyor.

Kontroller kapsamında bitkilerin gelişim durumu, çeşit saflığı, yabancı ot ve hastalık durumu ile üretim kriterlerine uygunluk gibi birçok başlık değerlendiriliyor.

Yapılan kontrollerle, üretilecek tohumlukların kalite standartlarını karşılaması, verimli ve sağlıklı üretimin desteklenmesi ile sertifikalı tohum kullanımının yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Haber. Aynur Altunışık


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Duyarsızlık yangın çıkardı, duyarlılık felaketi önlediÖnceki Haber

Duyarsızlık yangın çıkardı, duyarlılık f...

Metruk alandan doğa harikasınaSonraki Haber

Metruk alandan doğa harikasına

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar