SGK İl Müdürü Akgün “Kayıt Dışı Mücadelemiz Sürüyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SGK İl Müdürü Akgün “Kayıt Dışı Mücadelemiz Sürüyor”
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Bilal Akgün yerel ve ulusal medya temsilcilerinin katıldığı toplantıda Aksaray SGK’nın iş ve işlemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda konuşan SGK İl Müdürü Bilal Akgün, 2021 yılı Ekim ayı itibariyle SGK İl Müdürlüğü olarak Aksaray genelinde toplam 412 Bin 082 vatandaşımıza sürekli hizmet verdiklerini ifade ederek, sosyal güvenlik şemsiyesi altına yer alan tüm  vatandaşlarımız tüm gereksinimlerine müdürlüğümüze gelerek, ya da telefonla ulaşanlar, gerekse dilekçe, Alo 170 ve CİMER üzerinden yapmış oldukları müracaatlara en hızlı şekilde yanıt veriyoruz” dedi.

“İlk Beşte Yer Alıyoruz”

Akgün, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına 81 il müdürlüğü kriterlerine göre İl Müdürlüğü Karne Uygulamasında Aksaray Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü olarak 2021 yılının ilk 9 aylık döneminde Şubat-Haziran aylarında birinci, Ocak-Mart ve Mayıs aylarında dördüncü, Ağustos ayında ise üçüncü sırada yer aldık ve 9 aylık dönemde içerisinde il müdürlüğü olarak ilk beşte yer almış durumdayız.  30 Eylül 2021 tarihinde son eren SGK yapılandırma başvurularında 2 Bin 500 vatandaşımız müracaat etti ve yapılandırma karışlığında 145 Milyon Türk Lirası tutara karşılık gelen borç yapılandırılmıştır” dedi.

“Dijital Dönüşüme Önem Veriyoruz”

2021 yılının ilk 9 aylık süresinde toplamda 5 Bin 102 sigortalı vatandaşımızın emeklilik işlemlerinin yapıldığını ifade eden Akgün, “2021 yılı ilk 9 süresinde 2 Bin 250 vatandaşımıza emzirme yardım, Bin 200 vatandaşımıza analık sigortası, 23 Bin  vatandaşımızın hastalık sigortası olmak üzere toplamda 26 Bin 350 vatandaşımızın kısa vadeli sigortalılık iş ve işlemleri müdürlüğümüzde ortalama 2 iş günü içerisinde yapılmıştır. 2020 yılında tüm kurumlarda başlayan dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında 2021 yılın ilk 6 ayında %138’lik performans ile 81 il müdürlüğü arasında bu kriterleri yakalayan kurumlardan 1 tanesi olduk. 27 Bin vatandaşımıza genel sağlık sigortası kapsamında mektup gönderdik”  diye konuştu.

“Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Büyük Önem Arz Ediyor”

Kayıt dışı İstihdama da değinen SGK İl Müdürü Bilal Akgün, “Sosyal Güvenlik Anayasal bir haktır ve sosyal güvenlik sistemi vatandaşlara hayatları boyunca sağlık hizmeti vermeyi, asgari bir gelir düzeyi sağlamayı ve kişileri mesleki, fizyolojik ve sosyo-ekonomik nitelikteki risklere karşı korumayı amaçlayan bir sistemdir. Bu yönden kayıt dışı istihdamla mücadele ve tedbirleri almak bizim için büyük önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı. Haber: Celil Acar

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eski Bakan Nabi Avcı 25 Ekim’de Aksaray’a GeliyorÖnceki Haber

Eski Bakan Nabi Avcı 25 Ekim’de Aksaray’...

Park Yerinden Çıkarken Hastanelik OlduSonraki Haber

Park Yerinden Çıkarken Hastanelik Oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar