Sgk il müdürü akgün, “yeni yapılandırma yüz güldürecek”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sgk il müdürü akgün, “yeni yapılandırma yüz güldürecek”
Aksaray Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Bilal Akgün; Sosyal Güvenlik Kurumu’na borcu olan vatandaşlara yapılandırma imkânı tanındığını hatırlatarak vatandaşlara yapılandırmadan faydalanmaları çağrısında bulundu.

SGK İl Müdürü Bilal Akgün yapılan yazılı açıklamada “3 Haziran 2021 tarihinde kabul edilen ve 9 Haziran 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 sayılı Kanun ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu’na borcu olan vatandaşlarımıza bu borçlarını yapılandırma imkanı tanındı” denildi.

Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bilal Akgün’ün yaptığı açıklamada Kanun hükümleri uyarınca Kurumun alacağı olan ve 2021 yılı Nisan tarihi ile öncesi dönemi kapsayan; Sigorta primleri, Genel sağlık sigortası primleri, İşsizlik sigortası primleri, İş kazası, meslek hastalığı, malullük ve vazife malullüğü sonucunda doğan rücu alacakları, 6183/48. maddesi kapsamında taksitlendirilen alacaklar, Yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, BAĞ-KUR (4/b) sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacaklar, İsteğe Bağlı ve Topluluk sigortası primleri, 30.4.2021 tarihinden önce (bu tarih dahil) işlenen fiillere ilişkin olup son başvuru tarihine kadar tebliğ edildiği halde bu tarihe kadar ödenmemiş olan idari para cezaları, Kanunun yayımı tarihinden önce asılları ödenen alacakların; Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla henüz ödenmemiş olan fer’ileri, 5510/ Ek 5, Ek 6. maddeleri ile 2925 sayılı Kanun kapsamındaki sigortalılıklardan doğan primler, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından takibi ve tahsili yapılan damga vergisi, eğitime katkı payı ve özel işlem vergisi, kalemlerinin yapılandırma kapsamında bulunduğunun ve vatandaşların bu borçlar nezdinde yapılandırma fırsatlarından  faydalanılabileceği duyuruldu. Borçların kredi kartı ile de ödenebileceği. Hatırlatılan açıklamada özellikle ihaleli iş ve inşaat işi gibi işler yürüten işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumundan alacakları borcu yoktur yazısına ihtiyaç duymaları nedeniyle başvuruda bulunmalarının faydalı olacağı bildirildi.

Yapılandırma Son Başvuru Ve Son Ödeme Tarihleri

7326 sayılı Kanun kapsamında borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar için düzenlenen müracaat ve son ödeme tarihleri ise şöyle;

Yapılandırma, Rücu ve Yersiz Ödemeler için; Son tarih 31.08.2021

İhya için; Son tarih 01.11.2021

Gelir Testi yaptırmak için: Son tarih 30.11.2021

Son Ödeme Tarihleri:

İlk Taksit ve ihya ödemeleri için; Son tarih 01.11.2021

İkinci Taksit ve GSS Ödemeleri için; Son tarih 31.12.2021

Haber: Dilek Eyüboğlu

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
1989 Spor Kulübü Kadın Voleybol takımı bu sezon 2. Lig’de mücadele edecek.Önceki Haber

1989 Spor Kulübü Kadın Voleybol takımı b...

Hibe desteği son başvuru tarihi 30 TemmuzSonraki Haber

Hibe desteği son başvuru tarihi 30 Temmu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar