Silajlık mısır mesaisi başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Silajlık mısır mesaisi başladı
Aksaray’da silajlık mısır hasadı başladı. Yağışların etkisiyle rekolte yükseldi ancak üretici şimdi de fiyat derdine düştü.

Aksaray’da yağışların bereketi tarlaya yansıdı. Silajlık mısırda yüksek verimle hasat başlarken, üretici bu kez başka bir sorunla karşı karşıya kaldı. Tarladan çıkan ürün arttı ancak fiyat beklentisi karşılanmadı.

Türkiye'nin en önemli hayvancılık ve tarım merkezlerinden biri olan Aksaray'da, silajlık mısırda hasat mesaisi başladı. Sezon boyunca İç Anadolu Bölgesi genelinde ve özellikle Aksaray'da etkili olan bereketli yağmurlar, tarlalarda verimi tavan yaptırdı.

Silajlık mısır mesaisi başladı

Mısırda rekolte yüksek

Yağışların zamanında ve bol düşmesi sayesinde bu yıl dekardan alınan ürün miktarında ciddi bir artış yaşanırken, hasat döneminin gelmesiyle birlikte üretici de tarlaya hasat için girdi.

Rekolte var ama iyi para etmiyor

Tarladaki rekolte artışı üreticiyi memnun etse de fiyat oluşumu tarım sektörünü kara kara düşündürüyor. Ürün bol olsa da maliyetleri karşılayacak ve üreticiye kazandıracak bir fiyatlama arzuladıklarını belirten üretici, bin bir emekle yetiştirdiği silajlık mısırın emeğin karşılığını verecek seviyeye gelmesini talep ediyor.   

Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray’ın su yatırımları Ankara’da konuşulduÖnceki Haber

Aksaray’ın su yatırımları Ankara’da konu...

Aksaray'da gerçeği aratmayan tatbikatSonraki Haber

Aksaray'da gerçeği aratmayan tatbikat

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar