“Siyaset Üstü Bir Platform Kurarak Aksaray’ın Sorunlarını Gündeme Taşıyacağız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Siyaset Üstü Bir Platform Kurarak Aksaray’ın Sorunlarını Gündeme Taşıyacağız”
Aksaray Girişimciler Platformu basın mensupları ile buluştu. Platform, siyaset üstü bir anlayışla Aksaray’ın sorunlarını gündeme taşımayı hedefliyor. 

 Aksaray’da yeni kurulan İş Birliği Platformu, sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Aksaray için üstlendikleri misyonu ve hedefleri açıkladı. 

“Aksaray Girişimciler Platformu’nu Siyaset Üstü Bir Platform Olarak Düşünüyoruz”

Basın mensupları ile bir araya gelen Aksaray İş Birliği Platformu Başkanı Rasim Gül yaptığı konuşmada, “Elimizdeki önemli STK başkanlarının da desteğiyle Aksaray Girişimciler Platformu’nun dördüncü toplantısını yaptık. Basın mensuplarımızla da bir araya gelelim istedik, çalışmalarımız hakkında sizleri bilgilendirmek istiyoruz. Kurulma aşamasında olan Aksaray Girişimciler Platformu’nu, siyaset üstü bir platform olarak düşünüyoruz” dedi.

“Aksaray’ın Beklemekte Olan Sorununu Gündeme Taşıyacağız”

Aksaray'ın hali hazırda beklemekte olan birçok sorununu mevcut STK’lar ve iş insanları ile tespit edeceklerini ve bunu yetkili kurumların gündemine taşıyacaklarını söyleyen Gül, “Bugün Aksaray, turizmden istenilen payı alamıyor. Turizm şehri olan Aksaray'ın turizm mirasları hakkında hiçbir bilgi ve fikrimiz yok. Oysa ki turizm potansiyeli açısından bölgenin en iyi kültürel varlıklarına sahibiz. Nevşehir burnumuzun dibinde, turizm gelirleri ile kendi iline büyük ekonomik katkı sağlarken Aksaray maalesef bu konudan yararlanamıyor” açıklamasını yaptı.

“Öğrencilerimizin Aksaray ile İlgili Kanaatlerinin Oluşması Çok Önemli”

Aksaray Üniversitesi'ndeki 20 bin öğrencinin 16 bininin yabancı olduğuna dikkat çeken Gül, “Bu öğrencilerimizin Aksaray'da ikamet ettiği süre içerisinde Aksaray ile ilgili bir kanaatlerinin oluşması bizim için çok önemli. Öğrencilerimizin Aksaray'dan mezun olduktan sonra Aksaray'ı anlatabilmek için nasıl bir çalışma içerisinde olduklarını merak ediyoruz” dedi.

Aksaray'ın kalkınması için çok önemli olan tren yolu başta olmak üzere birçok eksiğin bulunduğunu da söyleyen Rasim Gül, “Bizler Aksaray Girişimciler Platformu olarak ortak akılla Aksaray'ın sorunlarının çözümü için çalışacağız” ifadelerine yer verdi. Programa; Platform Başkanı Rasim Gül, İş İnsanı Eyüp Dağdaş, Hatice Şahin Eroğlu, Asım Düzgen, Yusuf Köse ve Aksaraylı basın mensupları katılım gösterdi.  Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Doğantarla’da Köylülerden Öldüresiye Dayak! Önceki Haber

Doğantarla’da Köylülerden Öldüresiye Day...

Koyun Kırkımı Yaparken Canından OlduSonraki Haber

Koyun Kırkımı Yaparken Canından Oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar