“Sizin Yapacağınız Her Haber Emekçinin Sofrasına Ekmek, Bebeklerine Süt Olacaktır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Sizin Yapacağınız Her Haber Emekçinin Sofrasına Ekmek, Bebeklerine Süt Olacaktır”
Türk Metal Sendikası’nın ev sahipliğinde Didim’de düzenlenen ve 3 gün süren Yerel Medya Kurultayı sona erdi.

Türk Metal Sendikası’nın Düzenlediği 1. Yerel Medya Kurultayı’na Aksaray Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Muhterem Taşdemir, 68 Televizyonu, Aksaray Güncel ve 68 Haber Gazetesi adına Gazeteci Mustafa Altınsoy, Aksaray İnternet Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Anadolu Ekspres Gazetesi İmtiyaz sahibi Harun Atalay katıldı.

Yerel Medya Güçlü, İlgili, Bilgili Bir Kamuoyu Oluşturur

Didim Büyük Anadolu Otel’de düzenlenen kurultaya 29 ilden yüzün üzerinde yerel gazete televizyon ve internet haber siteleri imtiyaz sahipleri ve gazeteciler katıldı. Kurultayın son oturumunda Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Fakı Erdal, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Dilek Takımcı, Bursa Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, İzmir İz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal, Eskişehir Son Haber Gazetesi Sadi Seda, Özgür Kocaeli Gazetesi Muhabiri  Suriye Çatak yerel gazetecilerin yaşadıkları sorunları ve çözümleri üzerine katılımcılara konferans verdi.

“Akademisyenler Ve Gazeteciler Yerel Medya Sorunlarını Ve Çözümlerini Konuştu”

Yerel medyanın kendi bölgelerinde etkinliğine dikkati çeken konuşmacılar, yerel medyanın haber içerik üretme sorunlarından, iletişim fakültelerinden her yıl mezun olan 12 bin öğrencinin medya ve iletişim alanında istihdamı ve diplomalarının formasyon olarak kabulü ile ilgili sorunların çözümü, belediyeler ve kamu kuruluşlarının basın ve halkla ilişkiler müdürlüklerinin saha muhabiri yetiştirilmesi yolundaki engelleri, yerel gazete imtiyaz sahiplerinin karşılaştıkları maddi zorluklar, Mobbing ve yaptırımlar başta olmak üzere yerel medya emekçilerinin düşük maaş alması, özlük hakları ve çalışma ortamlarındaki engellerinin ve çözümleri konularını gündeme taşıdı.

Kurultayın değerlendirme ve sonuç bildirgesini Türk Metal Sendikası Genel Mali Sekreteri Murat Salar yaptı.

“Türk Metal Sendikası Olarak Yerel Medyanın Güçlendirilmesi İçin Katkıda Bulunacağız”

Değerlendirme ve sonuç bildirgesini okuyan Murat Salar “Türk Metal Sendikası’nın Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Yerel Medya Sorunları ve Türkiye’de yerel medya ve sendikalar, Türkiye’de toplu iş sözleşmeleri ve MES Grup toplu iş sözleşmeleri, sendikalar ve yerel basın ilişkileri konusunda değerlendirmeler yapılmış. Fikir alışverişlerinde bulunulmuştur. Dünyada 1972 yılından buyana başlayan ekonomik kriz ve ardından gelen neo liberal ekonomik sorunlar, ekonomiyi ve üretimi derinden etkilemiş, güvensiz kuralsız ve esnek çalışma kurallarını beraberinde getirmiş. Bu yeni model sendikaları üretimin dışında bırakmaya başlamıştır” dedi.

Salar “Medya sektörü de bu gelişmelerden etkilenmiş canhıraş çalışan basın emekçileri sendikasız, kadrosuz, sigortasız bir ortamda zor şartlarda çalışmaya mahkûm edilmişlerdir. Medyada sektörü maddiyat, değiştirmiş sermaye gruplarının eline geçmiş, sermaye eline geçen medya kamu çıkarları yerine sermayenin çıkarını savunan birer kuruma döndürülmeye çalışılmıştır. Yerel Medya çalışanlarının böylesi bir ortamda özgürce çalışması zor, nerdeyse imkânsız hale gelmiştir. Böylesi ortamda sendikaların önemi ortaya çıkmıştır ”ifadelerini kullandı. “Yerel medyanın güçlendirilmesi demokrasimizin güçlenmesi demektir” diyen Salar “Yerel medyanın kendi alanlarında kamuyu yakından ilgilendiren haberleri özgürce yapabilmeleri için yerel medyanın her alanda desteklenmesi çok önem arz etmektedir. Türk Metal Sendikası olarak önümüzdeki dönemlerde yerel medya kuruluşları ile sendikal çalışmalarımızı güçlendirip yerel medyamıza destek vererek yerel medyanın kamuoyu oluşturmasına destek verecektir” şeklinde konuştu.

“Yerel medya güçlü, ilgili ve bilgili bir kamuoyu oluşturur” diyen Murat Salar “Yerel medyanın yaygın medya kuruluşları karşısında eşit, adil bir zeminde varlığını sürdürmesi için kamu kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmesi gerekmektedir. 1. Yerel Medya Kurultayından çıkan kararlar bir kitap halinde basılıp kamuoyuna ve katılıcılarımıza gönderilecektir. 1. Yerel Medya Kurultayı’na katılım sağlayan tüm medya emekçilerine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Ölürsek Şehit, Kalırsak Gazi”Önceki Haber

"Ölürsek Şehit, Kalırsak Gazi”

TEKNOFEST'e Rekor BaşvuruSonraki Haber

TEKNOFEST'e Rekor Başvuru

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar