"Son 21 Yılda Aksaray'a 88 Milyar Liralık Yatırım Yaptık, Yapmaya Da Devam Edeceğiz!"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Son 21 Yılda Aksaray'a 88 Milyar Liralık Yatırım Yaptık, Yapmaya Da Devam Edeceğiz!"
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi öncesinde Aksaray'da miting gerçekleştirdi. Aksaraylılara seslenen Erdoğan, "31 Mart'tan sonra bunlara belediyelere iş birliği içinde çok daha fazlasını ekleyeceğiz" dedi.

 AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde Aksaray 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda miting gerçekleştirdi. AK Parti tarafından yapılan ölçümlere göre 35 bin kişinin katılım gösterdiği mitingde Aksaraylılara seslenen AK Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaraylıların desteğinden emin olduğunu ifade ederek, seçim için sandıkları patlatmaya hazır olduklarını söyledi. 

"Bu Topraklar Acemilere, Hayal Tüccarlarına, Taklitçilere Oy Vermeyecek"

Açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, "Aksaray'ın gönlü zengin, insanları fedakâr. Asıl olan vatansa gerisi teferruattır diyen Aksaraylılar. Bir sevdamız var bizim, bir davamız, bir kaygımız ve bir hayalimiz var dedik. 14 Mayıs ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda yüzde 71.53, ikinci turda yüzde 75.38 oy oranıyla Aksaray'dan tarafımızı belli ettik. Aksaray aynı dava yolunda Cumhurbaşkanımızla hep beraber yürüdü. Yürümeye de devam ediyor. Biz bu millete hizmetkâr olduk. Aksaray’da bizi bağrına bastı. Bu topraklar acemilere, hayal tüccarlarına, taklitçilere oy vermeyecek Allah'ın izniyle. 31 Mart'ta el ele gönül gönle vereceğiz. Teşkilatlar hazır, Aksaray hazır" dedi.

"Vaat Etmiş Olduğumuz Projelerin 4 Katından Fazlasını Hayata Geçirdik"

Aktürk'ün ardından Aksaray Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Evren Dinçer ise konuşmasında, "Selçuklu'nun göz bebeği Somuncu Baba'nın, Yunus Emre'nin, Tapduk Emre'nin şehri Aksaray'ımıza bugün Türkiye yüzyılının mimarı, mazlumların umudu, dünya lideri, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gururu ve sevinciyle hep beraber birlikteyiz. Beş yıl boyunca sizlerin güvenini kazanmak ve boşa çıkarmamak için var gücümle çalıştım. Hamdolsun Cenab-ı Allah da bizleri sizlere mahcup etmedi. Bu güzel, değerli hizmetler ve sizlerin teveccühleriyle bizi müşerref buldu. Altyapıdan, üst yapıya kültür sanat projelerinden sosyal projelere kadar 5 yılda 125 projeyi hayata geçirmenin mutluluğu ve sevinci içerisindeyiz. 2019 yılında görev gelmeden önce yapmak için vaat etmiş olduğumuz projelerin Allah'a hamdolsun 4 katından fazlasını hayata geçirmiş bulmaktayız. Her yerde AK Parti Türkiye'de belediyeciliğin merkezidir, ev sahibidir. Gönül, eser ve hizmet belediyeciliğiyle örnek gösterilen Aksaray Belediyesi'nin yer alması da bizim için ayrıca gurur vericidir" sözlerine yer verdi.

"Seni Dünya Gözüyle Görenler Ayrı, Kalp Gözüyle Görenler Ayrı Sever Aksaray"

Aksaray'ın vefalı ve mert bir şehir olduğunu ifade eden AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Seni dünya gözüyle görenler ayrı, kalp gözüyle görenler ayrı sever Aksaray. Dağıyla, bağıyla, insanıyla, medeniyet mirasımıza sahip çıkmasıyla her gelişimizde bu eşsiz şehre kalbimizi bırakıyoruz. Kılıçarslan ile birlikte olup Haçlı sürülerini durdurmasıyla, Fatih'e kucak açmasıyla Aksaray gönlümüzün baş köşesinde yer alıyor. Bizim de Aksaray'a olan sevdamız Allah'ın izniyle bu ten canda durdukça hiç bitmeyecek" dedi.

"Buradan Gümbür Gümbür Haftaya Pazara Yürüyoruz Değil mi?"

31 Mart Pazar günü sandıklardan galibiyetle çıkacaklarını söyleyen Erdoğan, "Buradan gümbür gümbür haftaya pazara yürüyoruz değil mi? Aksaray her zamanki gibi inşallah rekoru da kıracak değil mi? Aksaray'ın bize olan sevgisinden zerre kadar şüphemiz yok. Sizler bu sevginizi her vesileyle gösterdiniz. Bilhassa sandık sonuçlarıyla zirveye taşıdınız. Geçtiğimiz yılki 14-28 Mayıs seçimlerinde de coşkunuzu sandığa yansıttınız. Aksaray aslan gibi kükreyerek, dost gönüllere huzur, düşman gönüllere korku verdi" ifadelerini kullandı.

"Yüksek Enflasyon Ortamında Ne Verirsek Dipsiz Kuyu Misali Kaybolup Gidiyor"

Enflasyon konusunun farkında olduklarını ve biraz sabredilmesi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşmeye başlamasıyla elimiz biraz daha rahatlayacak. Çünkü yüksek enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor. Önce enflasyonu kontrol altına almamız gerekiyor. Bunu başaracak program ve kararlılığa sahibiz" sözlerine yer verdi.

"Aksaray'a 88 Milyar Liralık Yatırım Yaptık"

Aksaray'a son 21 yılda neler yapıldığına da değinen Erdoğan, "Aksaray'a yaklaşık 88 milyar liralık yatırım yaptık. Eğitimde 2 bin 98 adet yeni derslik inşa ettik. Aksaray Bilim ve Gençlik Merkezi'ni hizmete verdik. Aksaray Üniversitesini kurduk. Gençlik ve Sporda toplam 7 bin 775 kişi kapasiteli yurt binalarını faaliyete geçirdik. 3 bin kişilik kapalı spor salonu başta olmak üzere 28 spor tesisi yaptık. Aksaraylı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 3,5 milyar lira kaynakla destek olduk. Sağlıkta 815 yataklı Aksaray Merkez Devlet Hastanesi başta olmak üzere toplam 1055 yataklı 10 hastaneden oluşan 21 sağlık tesisi inşa ettik. Aksaray'da 5 bin 804 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. 1731 konutun yapımına devam ediyoruz. Şehrimizdeki 9 millet bahçesi projemizden 7'sini tamamladık, 2'sinin çalışması sürüyor. Ulaştırmada bölünmüş yol uzunluğunu 17 kilometreden 311 kilometreye çıkardık. Konya-Aksaray yolunu Aksaray-Ereğli ayrımı yolunu ve Nevşehir Aksaray yolunu bölünmüş yol yaptık. Kırşehir Kesikköprü ve Aksaray Ortaköy çalışmalarımız devam ediyor. 2026'da onları da bitireceğiz. Kayseri Nevşehir Aksaray Konya Antalya demir yolunun proje çalışmasını tamamladık. Aksaray Ulukışla Yenice hızlı tren hattında ihale safhasına yaklaştık. Aksaray'a 2 baraj, 9 gölet, 11 sulama tesisi, 4 içme suyu tesisi ve 20 taşkın koruma tesisi inşa ettik. Bugüne kadar inşa ettiğimiz sulama projeleriyle 36 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Mamasın Barajı sulamasını rehabilite ediyor, borulu sisteme çeviriyoruz. Uzunluğu 50 kilometreyi bulan iki ayrı isale hattı ve modern içme suyu arıtma tesisi inşa ediyoruz. Aksaraylı çiftçilerimize 11 milyar lira tarımsal hibe desteği verdik. Sanayi ve teknolojide Aksaray OSB'yi 3 kez genişlettik. Sultanhanı, Eskil, Tuzgölü Yunusemre, Sarıyahşi ve Gülağaç OSB'lerini kurduk. Aksaray'ımızın ekonomisini ve sanayisini güçlendirdik. Şehrimize kazandırdığımız jeotermal kaynaklı sera OSB faaliyete geçtiğinde çoğu kadın 2 bin kişiye istihdam sağlayacak. Aksaray'da bir Teknopark bir araştırma geliştirme merkezi açtık. İstihdamı desteklemek için şehrimizdeki iş insanlarına 2,2 milyar lira teşvik desteği verdik. Enerjide Aksaray'ın merkez ve tamamını doğalgaza kavuşturduk. Ülkemizin en büyük doğalgaz depolama tesisini Sultanhanı Tuzgölü havzasında kurduk" dedi.

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti belediye başkanlarını sahneye davet ederek bir kez daha tanıttı ve Aksaraylıları selamladı. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
At Ve Köpek Sağlığı Konusunda ASÜ İle JAKEM Birlikte ÇalışacakÖnceki Haber

At Ve Köpek Sağlığı Konusunda ASÜ İle JA...

Ehliyet Sahipleri Dikkat! Yeni Düzenleme GeliyorSonraki Haber

Ehliyet Sahipleri Dikkat! Yeni Düzenleme...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar