Su Ürünlerin Avlanmasına Yasak Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Su Ürünlerin Avlanmasına Yasak Geldi
Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 2024 yılı 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığının yasaklandığını duyurdu.

 İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Aksaray sınırları içerisinde bulunan tüm göl, gölet, akarsu, çay, dere vb. iç sularında kaynakların korunması ve sürdürebilirliğin sağlanması amacıyla 15 Mart-15 Haziran 2024 tarihleri arasında su ürünleri avcılığı yasaklandı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yapılan açıklamada, il genelinde su ürünleri avlak sahalarında 15 Mart 2024 - 15 Haziran 2024 tarihleri arasında yayın balıklarının avlanması, amatör balıkçılıkla avlanmış olan her türlü su ürününün satışı, canlı olarak nakledilmesi ve başka kaynaklara bırakılması da yasak olacağını, su ürünleri avlak sahalarda (göl,gölet, akarsular) yıl boyunca denetimler yapılıp su ürünleri avcılığıyla ilgili yasak ve sınırlandırmalara uymayanlar hakkında ilgili kanun ve yönetmelikler gereği, ticari avcılık ve amatör avcılık ihlalleri için idari para cezası uygulanacağı ve yakalanan av araç ve gereçleri ile istihsal olan su ürünlerine el konulacağını duyurdu.

Bu yasak dönemde yapılacak olan denetimlerde su ürünleri avcılığı yapan amatör ve ticari balıkçılara idari para cezası, yasaklı ürüne ve av aracına ise el konulacak.

Yasalara Uymayanlar Ceza Yolda

Su ürünleri av yasağı denetimleri, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli teknik personel, emniyet, jandarma, orman muhafaza teşkilatlarında görevli personel ve kanun ile belirlenmiş koruma ve kontrolle vazifeli diğer kamu görevlileri,  belediye zabıtası  amir ve mensupları tarafından yapılırken, göl, gölet, akarsular ve su ürünleri satışı yapılan işletmelerde gerçekleştirilecek kontrol ve denetimlerde, yasak dönemde su ürünleri avcılığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden izin almadan iç su balıklarının satışını yaptığı tespit edilen balıkçı ve işletmelere yasal işlem uygulanacağı öğrenildi. Haber: Sedef Nazlı

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Hedefimiz Tüm Belediyelerimizi Ak Belediyecilik İle Buluşturmak"Önceki Haber

"Hedefimiz Tüm Belediyelerimizi Ak Beled...

Aksaray’da Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı Açıklandı!Sonraki Haber

Aksaray’da Trafiğe Kayıtlı Araç Sayısı A...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar