Sultanhani İş ve Yaşam Merkezi'nin Tasarımı ASÜ'lü Öğrencilerden

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sultanhani İş ve Yaşam Merkezi'nin Tasarımı ASÜ'lü Öğrencilerden
Aksaray Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencileri arasında düzenlenen yarışmayla, Sultanhanı ilçesine yapılacak olan İş ve Yaşam Merkezi projesi belli oldu.

Sultanhanı'na yapılacak olan İş ve Yaşam Merkezi projesi, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencileri arasında yapılan bir yarışmayla belli oldu. Yarışmada derece alan öğrenciler, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş’ın da katıldığı bir törenle ödüllerini aldı.

 

"Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin Birikimi Hayranlık Uyandırıcı"

Öğrencilerin projelerini görmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu, fakültenin birikiminin hayranlık verdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, "Mimarlar, ince hesaplar yaptıkları için mühendis, estetik ve ahenge dayalı çalıştıkları için sanatçı, çağla uyumlu yapı tasarımları münasebetiyle sosyolog, yapıların havalandırması ve güneş açılarını gözettikleri için de koruyucu sağlık hizmeti veren hekimlerdir…. Bizler, yüzyıllara meydan okuyan eserler bırakan ecdadın torunlarıyız. Bu anlayıştan ilham alarak köklerimizi günümüze taşıyabilmek çok önemli. Çağdaş mimari oluşturulurken, geçmiş birikimin muhakkak kullanılması gerektiği kanaatindeyiz. Sizlerin de meslek hayatınızda bu hususlara azami dikkat göstereceğinize inanıyoruz" dedi.

 

"Yarışmayla Yeni Projenin Belirlenmesine Karar Verdik"

Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak ise ilçeye dönüşüm sürecinin ardından bir imar revizyon planı oluşturduklarını söyleyerek, çarşı merkezinin artık yenilenmesi gerektiğini ifade ederek, "Sayın Dekanımız Prof. Dr. Muhammed Sarı ile temasa geçtik ve bir yarışmayla yeni projenin belirlenmesine karar verdik. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

"Öğrencilerimiz Çok Başarılı İşler Çıkarttı"

ASÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Sarı da fakültenin en temel vazifelerinden birisinin toplumla bütünleşmek olduğunu dile getirirken, "Yarışmaya başlarken, ‘Öyle bir yapı inşa edelim ki; hem ilçenin yapısıyla uyumlu olsun hem de bir çekim merkezi haline gelsin’ dedik. Haziran ayında çalışmalara başladık ve kısa sürede tamamladık. Öğrencilerimiz çok başarılı işler çıkarttı. Üretilen projelerin, yola çıkarken kurguladığımız tasavvurla örtüştüğünü görmekten son derece memnunuz" açıklamasında bulundu.

 

Dört Proje İçin Plaket Takdim Edildi

Yapılan konuşmaların ardından sekiz eser içinden dört çalışma seçildi. Çalışmanın sahibi olan yetenekli öğrencilere Rektör Alpay Arıbaş, Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Selim Çakmak ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Sarı tarafından plaket verildi.

Yarışmada Beyaz Kurtoğlu, Ahmet Yıldırım ve Ayşe İstif isimli öğrencilerin birlikte tasarladığı proje birinci olurken, Hasan Emre Çam, Âmine Nur Baran, Neziha Özdemir, Fatma Betül Bolel ve Osman Yasin Çıtak’ın tasarımları ikinci oldu. Üçüncülüğü Zehra Nur Aydın, İlker Çakır ve Berra Görmüş’ün yer aldığı ekip ile Hande Tonbul ve Baha Uslu’dan oluşan ekip paylaştı. Programda Prof. Dr. Muhammed Sarı, Dr. Öğr. Üyesi Havva Ülgen Bekişoğlu, Öğretim Görevlisi Çiğdem Gürel Ağır, Araştırma Görevlisi Ahmet Fazıl Bayrakçı ve Doç. Dr. Yaşar Bahri Ergen’den oluşan jüri üyelerine de plaket takdim ederken, yapılan etkinlik slayt etkinliğiyle sonlandı. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kilo Vermenin Önünde Bu 6 Hastalık YatıyorÖnceki Haber

Kilo Vermenin Önünde Bu 6 Hastalık Yatıy...

Arı Kovanlarını Çaldı JASAT Nevşehir'de YakaladıSonraki Haber

Arı Kovanlarını Çaldı JASAT Nevşehir'de...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar