Sultanhanı'nın "Efsane Başkanı" Solak, Ustalık Dönemine Hazırlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sultanhanı'nın "Efsane Başkanı" Solak, Ustalık Dönemine Hazırlanıyor
Tam 64 yıl boyunca belde olan Sultanhanı'na ilçe hakkı kazandıran "efsane Başkan" Fahri Solak, seçim çalışmalarını Sultanhanı'nda yoğun şekilde devam ettiriyor.

AK Parti'de birçok görevde bulunduktan sonra 2011 yerel seçimlerinde Sultanhanı Belediye Başkanı seçilen Fahri Solak, 1953'te belde olma hakkı elde eden Sultanhanı'nı, belde belediyesi olarak aldıktan sonra, 64 yıllık özlemi sona erdirerek 2017 yılında ilçe statüsüne kavuşturdu.

Sultanhanı'nda yaşayan vatandaşların yoğun desteğini alan Başkan Solak, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerini kazanarak bir dönem daha ilçeye hizmet etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

 

"Fahri Başkan Sultanhanı'na Çağ Atlatmıştır"

Başkan Solak'ın ilçeye yaptığı katkılara değinen ilçe sakinleri, "2011 yılında Sultanhanı Belediye Başkanı seçildikten sonra birçok yeniliklere imza atmıştır. Adeta Sultanhanı'na çağ atlatmıştır" ifadelerini kullanırken, "Sultanhanı ilçesi, tarihi İpek Yolu üzerinde bulunuyor ve 1954 yılından 2017 yılına kadar belde belediyesi olarak kısıtlı imkanlarla kabuğunu kırmaya çalışıyordu. Aksaray'da birçok ilçeye kıyasla her alanda büyümekte olan Sultanhanı, 2011 yılından itibaren Fahri Başkan'la birlikte yeni bir vizyon yakaladı. Fahri Başkan'ın belediye başkanlığının 2. döneminde, 2017 yılında yoğun çalışmaları sonucu tam 64 yıldır özlemle beklediğimiz Sultanhanı beldesi, ilçe statüsüne kavuşmuştu. Fahri Başkan'ımızın Sultanhanı'nın ilçe olması konusunda yoğun emekleri ve gayretlerini asla unutmadık" açıklamasını yaptı.

 

"Fahri Başkan, İlçemizi Marka Haline Getirmiştir"

Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak'ın, ilçeye büyük katkılar sağladığını ifade eden vatandaşlar, "Bugün Sultanhanı ilçesine TOKİ başta olmak üzere, devletimizin imkanlarını sonuna kadar getirmek için mücadele veren başkanımızın çalışmaları ortadadır. Organize Sanayi Bölgesinin ilçemize kurulması, Aksaray Üniversitesinin yüksekokulunun Sultanhanı'na kazandırılması, tarım ve turizm alanındaki gelişmelerimiz ortadadır. Fahri Başkan'ın Sultanhanı'na olan düşkünlüğü, çalışma aşkı ortadadır. Kendisi Sultanhanı'nı belde belediyesi olarak alıp ilçe yaptıktan sonra birçok katma değerle marka haline getirmiş, verdiği sözleri de tutmuştur" sözlerine yer verdi.

 

"Sultanhanı Göç Alan Bir İlçe Haline Geldi"

Belediye Başkanı Solak'ın yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden vatandaşlar, "Asla nankör değiliz. Sultanhanı ilçesinin vizyonu değişti, göç alan bir ilçe haline geldik. Birçok ilçede vatandaşlarımız farklı illere ya da Aksaray merkezine giderken, Sultanhanı her alanda genişleyen büyüyen ve göç alan bir ilçe konumuna geldiyse, Fahri Başkan'ımızın emeği çok büyük, biz kendisinden razıyız. Yaklaşan yerel seçimlerde Fahri Başkan'ımızın sonuna kadar yanında olacağız. Üçüncü dönemde Sultanhanı'nın, adından Fahri Başkan ile birlikte ülke genelinde söz ettirmeye devam edeceğinden şüphemiz yoktur" ifadelerine yer verdi.

 

"Sultanhanı, Türkiye'nin Tanıdığı Marka İlçe Olarak Varlığını Sürdürecek"

Sultanhanı ilçesinde çalışmalarını sürdüren Belediye Başkanı Fahri Solak da açıklamalarda bulunarak, çalışmalara sıkı şekilde devam ettiklerini ifade ederek, "Seçimden seçime değil zaten doğma büyüme Sultanhanılıyım. Buradaki bütün kıymetli hemşehrilerim beni, ben de onları çok yakından tanımaktayız. İki dönemdir belediye başkanlığım döneminde Sultanhanı halkı ile hep iç içe olduk. İyi günlerinde, kötü günlerinde yanında olduk. Asla ötekileştirmeden, AK Parti belediyeciliğinin hizmet anlayışı ile imkanlarımız çerçevesinde Sultanhanı'nı hep bir adım öne taşımaya gayret ettik. Vatandaşlarımızın teveccühüne, bilgisine, desteklerine layık olmaya çalıştık. Allah nasip ederse üçüncü dönemde de Sultanhanı için devam eden projelerimiz ve çalışmalarımızın takipçisi olup, yenilikleri hemşehrilerimizin hizmetlerine sunmaya gayret edeceğiz" dedi.

2017 yılında Sultanhanı'nın ilçe olduğunu ve birçok ilçeye fark atacak duruma geldiğini söyleyen Solak, "Yoğun çalışma tempomuzda Belediye Meclis üyelerimiz ve Sultanhanılı hemşehrilerimizin desteği ile ilçemizin geleceğini hep birlikte inşa etmeye devam edeceğiz. Sultanhanı, Türkiye'nin tanıdığı, bildiği bir marka ilçe olarak varlığını sürdürecek" açıklamasında bulundu. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Obruklaşmaya Karşı Önlemler Masaya YatırıldıÖnceki Haber

Obruklaşmaya Karşı Önlemler Masaya Yatır...

Firari Şahıslar Kodesi BoyladıSonraki Haber

Firari Şahıslar Kodesi Boyladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar