TAPU VE KADASTRO  MÜDÜRLÜĞÜ EKİM AYINDA YENİ YERİNDE HİZMETE BAŞLIYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TAPU VE KADASTRO  MÜDÜRLÜĞÜ EKİM AYINDA YENİ YERİNDE HİZMETE BAŞLIYOR
Tapu Kadastro İl Müdürlüğü ekim ayı içerisinde Piri Mehmet Paşa Çarşısı içindeki yeni yerine taşınacak.

 Tapu Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Hakan Ayberk, Tapu Kadastro Destek Hizmetleri Daire Başkanı Nihat Erdoğan ve Tapu İl Müdürü İsa Alıcı ile beraberindeki heyet Aksaray’a gelerek Tapu Kadastro Müdürlüğünün yeni yerinde yapılan çalışmaları inceledi. Piri Mehmet Paşa Çarşısı’nın içinde, yeni yerinde hizmet verecek olan Tapu Kadastro Yeni Hizmet Binası’nın inşaatında sona yaklaşılan çalışmaları yerinde inceleyen heyet, binada olması gereken ve gördükleri eksikliklerin giderilmesi işlemleri not alarak direktifler verdi.

 

“Yeni yerimizde ekim ayı içinde hemşerilerimize hizmete başlayacağız”

 

Piri Mehmet Paşa Çarşısı’nda hizmet verecek olan Tapu Kadastro Müdürlüğünün Yeni Hizmet Binası’nda çalışmaların sonuna gelindiği söyleyen Tapu Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Hakan Ayberk “Ekim ayı içinde Aksaraylı hemşerilerimiz yeni Tapu Kadastro Hizmet Binası’nda tapu işlemlerini yaptırabilecekler. Aksaray, gurbetçisi en yoğun olan illerimiz arasında yer alıyor. Dolayısıyla yaz aylarında işlemlerimiz 2-3 kat daha artıyor. Bu yoğunluğu da göz önünde bulundurarak  şehrin merkezinde, otopark sorunu olmayan, geniş bir alana sahip, nezih hizmet binamızda Aksaraylı hemşehrilerimizin işlemlerini daha rahat yapabilmesi için her türlü teknik çalışmalarımızın bitme noktasına geldiğini ifade etmek isterim.  Binamızın içinin mefruşatı da dahil tüm işlemlerini en geç  ekim ayı ortalarına kadar tamamlayıp Aksaraylı hemşerilerimizi hizmetine sunacağız” dedi.

 

“Aksaray Tapu Müdürümüz ve personelimiz çok donanımlı”

 

Aksaray’ın Tapu Kadastro Müdürlüğünün personel eksiğinin bulunmadığını söyleyen Genel Müdür Yardımcısı Ayberk “Aksaray bizim sürekli gözümüzün önünde olan bir şehir. Aksaray’da Tapu Kadastro Müdürlüğü ilerleyen zamanlarda daha da çok rahatlayacak. Elektronik haciz, elektronik ipotek sistemi artarak devam ediyor. Ayrıca Türkiye Tapu Sistemi’ne geçiyoruz. Aksaray’da elektronik sicile erken zamanda geçileceğine inanıyorum. Aksaray Tapu ve Kadastro Müdürümüz donanımlı, klas müdürlerimiz  kendilerini ve başarılı çalışmalarını yakinen takip ediyoruz” diye konuştu.

 

“Türkiye Tapu Sistemi sayesinde yoğunluk yaşayan iller rahatlayacak”

 

Web tapu sistemiyle illerdeki tapu bilgilerinin elektronik ortama aktarılmaya devam edildiğini söyleyen Ayberk, “Kadastro ile eşleşen bilgiler Türkiye Tapu denilen sisteme aktarılıyor. Örneğin Aksaray’da bir yoğunluk yaşandı. Bu sistem sayesinde Türkiye’nin neresinde iş yoğunluğu az olan personel varsa sistem buluyor, elektronik ortamdaki bilgileri sistemden çeken Mardin’deki tapu memuru o işlemi yapıyor. Müdürlüğün istemiyle Aksaray ile ilgili işlem yapılıyor. Müdür bey buradan o işlemi alıyor. Bu sistem ülke geneline hızlı bir şekilde yayılmakta. Bu da yoğun olan illerimizin yükünü hafifletecek” şeklinde konuştu. Haber: Harun ATALAY


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşçi servislerine sıkı denetimÖnceki Haber

İşçi servislerine sıkı denetim

Vakalar artınca köylerde aşı seferberliği başladı!Sonraki Haber

Vakalar artınca köylerde aşı seferberliğ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar