TARIMDA SESSİZ TEHLİKE MASAYA YATIRILDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TARIMDA SESSİZ TEHLİKE MASAYA YATIRILDI
Üretimde verim kaybına neden olan süne ve kımıl için teknik ekipler Aksaray’da bir araya geldi.

Aksaray’da tarımsal üretimi tehdit eden zararlılarla mücadele kapsamında önemli bir eğitim toplantısı gerçekleştirildi. Ankara Zirai Karantina Müdürlüğü konu sorumlusu teknik ekip tarafından düzenlenen “Süne ve Kımıl Böceği ile Mücadele Yıllık Eğitim Toplantısı”, Aksaray Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda yapıldı.

TARIMDA SESSİZ TEHLİKE MASAYA YATIRILDI

Mücadele Yöntemleri Ele Alındı

TARIMDA SESSİZ TEHLİKE MASAYA YATIRILDI

Toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ilçe müdürlüklerinde görevli teknik personelin yanı sıra Niğde ve Nevşehir il ve ilçe müdürlüklerinden uzman ekipler katıldı. Bölgesel katılımın sağlandığı programda, hububat üretiminde ciddi verim ve kalite kayıplarına neden olan süne ve kımıl zararlılarıyla etkin mücadelenin yöntemleri ele alındı.

TARIMDA SESSİZ TEHLİKE MASAYA YATIRILDI

Zararlılarla Mücadele Teknikleri Anlatıldı

Eğitim kapsamında, zararlıların biyolojisi, yayılış alanları, zarar şekilleri ve mücadele teknikleri detaylı şekilde anlatılırken; erken tespit, doğru zamanlama ve entegre mücadele yöntemlerinin önemi de vurgulandı. Ayrıca sahada yürütülecek çalışmalarla ilgili teknik personelin görev ve sorumlulukları da değerlendirildi. 

Haber: Aynur Altunışık


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TÜRKİYE’DE DIŞ TİCARET AÇIĞI ARTTI, AKSARAY FAZLA VERDİÖnceki Haber

TÜRKİYE’DE DIŞ TİCARET AÇIĞI ARTTI, AKSA...

KÜTÜPHANE HAFTASI “İYİLEŞTİREN KÜTÜPHANELER” TEMASIYLA KUTLANIYORSonraki Haber

KÜTÜPHANE HAFTASI “İYİLEŞTİREN KÜTÜPHANE...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar