T.C. Aksaray İcra Dairesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
T.C. Aksaray İcra Dairesi

Dosya No: 2020/472 TLMT.

Taşınmazın Açık Artırma İlanı

 Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

1 NO'LU TAŞINMAZIN Tapu Kaydı ve Özellikleri: Taşınmaz tapuda:

Aksaray ili Merkez İlçesi Taşpazar Mahallesi 2506 ada 3 nolu parsel B blok 5. kat 11 bağımsız bölüm mesken nitelikli taşınmaz olarak kayıtlıdır. Bilirkişi raporuna göre; Taşınmaz, Aksaray ili Merkez Taşpazar Mahallesi 2506 ada 3 nolu parsel tapu kayıtlarında 2 adet 8 katlı betonarme bina ve arsası vasfında olup taşınmaz parsel üzerinde betonarme-karkas olarak inşa edilmiş olan zemin+7 katlı Anıt apartmanı B blok bulunmaktadır. Daire Anıt Apartmanı B blok 5.katında bulunan 11 bağımsız bölüm nolu dairedir. Taşınmaz Taşpazar Mahallesi 1616.sokak Anıt Apartmanı adresinde bulunmaktadır. Taşınmazın konumlu olduğu ana gayrimenkul 2016 m2 olup binanın her katında 2 adet daire bulunmaktadır. Bina asansörlüdür. Daire ferdi doğalgazlıdır. Gayrimenkulün dış cephesi cephe boyası ile boyanmıştır. Giriş kapısı ferforje demir doğramadır. Merdiven holünde alçı sıva üzeri saten boya ile yapılmıştır. Bina giriş kapısı alüminyum doğramadır. Daire güney batı cephelidir.3 oda, salon, antre, mutfak, banyo ve balkon hacimlerinden oluşmakta olup brüt 140 m2 ve net 120 m2 kullanım alanına sahiptir. Odaların ve antrenin zeminleri laminant parkedir. Duvarlar alçı sıva üzeri saten boyalıdır. Banyo, wc zemin ve duvarları seramik kaplamadır. Daire iç kapıları Amerikan panel kapı olup Odaların tavanları alçı-kartonpiyer yapılı ve asma taş yünü kaplamadır. Pencereler ahşap görünümlü pvc ve balkon kapısı pvc doğramadır. Balkon cam balkon ile kapatılmıştır. Gayrimenkul çevresinde kendisiyle benzer özelikte 7 katlı apartmanlar bulunmaktadır. Taşınmaz parsel ayrık nizam İş Merkezi sahası konumunda (Emsal):3.00 yapılaşma koşullarına sahip Atatürk Bulvarı ve 1616.sokak(14.50 metre) cepheli ara parsel konumunda bulunmaktadır. Taşınmaz 11 bağımsız bölüm nolu daire 50/2016 arsa paylıdır. Kat Mülkiyeti kuruludur. Çevrede yapılaşma oldukça yoğundur. Eğitim ve sağlık kuruluşlarına yakındır. Elektrik, su ve kanalizasyon gibi bütün alt yapı hizmetleri tamamlanmıştır. Taşınmaz parsel mevki olarak Atatürk bulvarına cepheli olup Sarıkaya camisine 100 metre, Dörtyol camisine 195 metre, Adliye sarayına 280 metre, Alparslan TÜRKEŞ bulvarına 70 metre mesafede bulunmaktadır.

İmar Durumu              : Var

Takdir Olunan Kıymeti: 350.000,00 TL KDV Oranı : %1

Kaydındaki Şerhler     : Tapu kaydındaki gibidir

1. Satış Günü              : 05/07/2022 günü 10:30 - 10:35 arası

2. Satış Günü              : 01/08/2022 günü 10:30 - 10:35 arası

Satış Yeri                    : Mezat Salonu - Hacı Hasanlı Mah. 707 sk. Aksaray Adliyesi Ek Hizmet

  Binası Kat 3 MERKEZ / AKSARAY

Satış şartları:

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2020/472 Tlmt. Sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları, İş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur.

(İİK m.126 )

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
T.C. Aksaray İcra DairesiÖnceki Haber

T.C. Aksaray İcra Dairesi

 Uyuşturucu Taciri YakalandıSonraki Haber

 Uyuşturucu Taciri Yakalandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar