T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı

Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Gayrimenkul Satış İlanı

 DOSYA NO                           : İstanbul Bağcılar Sgm adına 2021/4 nolu satış dosyası.

İLİ                                          : AKSARAY (ORTAKÖY İLÇESİ)   

TAPU KAYDI                                   : EROL KÖSE. Aksaray İli Ortaköy İlçesi Ozancık Köyü 161 ada/5

  parsel üzerinde kayıtlı ''Tek katlı ev ve arsa '' vasıflı toplam arsa alanı

  12,03 M2 olmak üzere, yığma tek katlı ev ve arsa vasıflı alanın 172

  M2 olan Erol KÖSE hissesi satılacaktır. (Satışı yapılacak toplam

  172 M2)

İMAR DURUMU                   : İmar planı konusunda bilirkişi raporunda belirtildiği üzere,

  taşınmazın imar yolları tanımlanmış olup, taşınmazın yakın

  bölgesine ulaşım sağlanmaktadır.  Taşınmaz imar durumuna göre S-2

  (Konut sahası serbest 2 kıta) müsaittir.

YERİ                                      : Aksaray İli Ortaköy İlçesi Ozancık Köyü 161 ada/5 parsel üzerinde

  kayıtlı.

ÖZELLİKLERİ                     : Taşınmazın konumlandığı sokak ve yakın çevresinde taşınmaza

                                                 benzer özellikte arsaların oluşturduğu konut kullanımlı alanlar,

                                                 benzer özellikte arsalar ve mesken kullanımlı tek katlı yapılar

  mevcuttur. Taşınmaz konum olarak Ortaköy Merkez’e 20 km,

  Aksaray Merkez' e 60 kilometre, mesafede yer almaktadır. Bölge de

  ulaşım genel olarak özel araçlarla ve köy minibüsleriyle

  sağlanmaktadır. Yakın çevre de boş arsalar, çiftlik tarzı ve müstakil

  ev tarzı yapılar mevcuttur. Sosyal yaşamın gerekleri olan sağlık

  ocağı, akaryakıt istasyonu, okul, marketler ve toplu taşıma araçları

  kısa mesafede yer almaktadır.

MUHAMMEN BEDELİ        : 19.673,20 TL. (On dokuz bin altıyüz yetmiş üç bin TL) olup,  172M2

  lik Erol KÖSE isimli şahsa ait taşınmaz hisse bedelidir. 

SATIŞ ŞARTLARI:

1-) Birinci açık artırma 01/03/2022 tarihinde saat 10:40-11:00 de SGK Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü 4.kat Toplantı salonu, AKSARAY adresinde açık arttırma suretiyle satışı yapılacaktır. Birinci arttırma tayin edilen zamanda gayrimenkul üç defa bağrıldıktan sonra teklif edilen en yüksek rayiç bedelin % 75’i + takip masraflarını ve varsa rüçhanlı alacakların miktarını geçmesi şartıyla en çok arttırana ihale edilir. Arttırılan bedel bu miktarı bulmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak kaydıyla 02/03/2022 günü aynı yer ve saatte ikinci arttırma yapılacaktır. İkinci arttırmada rayiç bedelin %40 + takip masraflarını ve varsa rüçhanlı alacakların miktarını geçmesi şartıyla gayrimenkul en çok artırana ihale edilir. Şu kadar ki birinci artırmada istekli çıkmaz veya pey sürülmezse ikinci artırmada 6183 sayılı yasanın 94. maddesi gereğince birinci artırmadaki şartlar aranacaktır.

2-) Arttırmaya iştirak edeceklerin taşınmazın arttırmaya esas rayiç bedelinin % 7.5’ u olan 1.475,50 TL pey akçesinin 6183 sayılı kanunun 10. maddesinin 1 ila 4. fıkrasında belirtildiği şekilde nakden veya süresiz kesin banka teminat mektubu, hazine tahvil ve bonosu, Hükümetçe belli edilecek Milli Esham ve tahvilat olarak Müdürlüğümüze satıştan önce vermeleri zorunludur. (Hazine tahvil ve bonolarının teminat olarak verilmesi halinde, 4. Bende göre %15 eksiği ile değerlendirilerek işlem yapılacaktır.)

3-) Satış peşin para ile yapılır. Alıcının talebi ile 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir.                                                4-) Resmi ihale pulu, damga vergisi, tapu alım satım harcı ve masrafları tellaliye resmi, %18 KDV ve gayrimenkul teslim masrafı alıcıya,  aittir.               

5-) Taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler ihale bedelinden ödenecektir.                                 

6-) Pey ipotekli borç göz önüne alınmadan sürülür. Ancak gayrimenkul rehin suretiyle sağlanmış muaccel borçlar alıcıya devredilmez. Satış bedelinden tercihen ödenir. Muaccel olup alıcıya intikal eden rehinli borçlar ihale bedelinden tenzil edilerek alıcı uhdesinde bırakılır. Bakiyesi kendisinden tahsil olunur.

7-) İpotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin ve irtifak hakkı sahiplerinin bu gayrimenkul üzerindeki hakları hususu ile faiz ve masrafa dair iddiaların dayanağı belgelerle 15 gün içinde Müdürlüğümüz İcra satış Servisine bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

8-) Gayrimenkulun kendisine ihale olunan kimse ihale bedelini hemen veya süre verilirse verilen süre içinde ödemekle yükümlüdür. Aksi takdirde ihale kararı feshedilir. Gayrimenkul satış komisyonunca hemen 7 gün süre ile artırmaya çıkarılır. Bu artırmada ilgililere herhangi bir tebliğ yapılmaz. Yalnız ilanla yetinilir. Gayrimenkul en çok artırana ihale edilir. Birinci defa kendisine ihale yapılan kimse iki ihale arasındaki farktan ve diğer zararlardan sorumlu olup ihale farkı ve geçen günlerin faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın teminattan mahsubu yapıldıktan sonra, bakiyesi 6183 sayılı Kanuna göre SGK Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce tahsil olunur. Faiz Tecil faiz oranından hesap edilir.

 9-) Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebileceği, Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü İcra Satış Servisinde açık olup, masrafı verildiğinde bir örneği gönderilebilir.

10-) Kurum mensupları ve yakınları açık artırmaya katılamazlar.

11-) Satış ilan ve şartnamesinde dizgi, baskı ve yazım hatası olması halinde ihale anındaki açıklamalar esas alınır. Her katılımcının şartnameyi okuduğu, hükümlerini kabul ettiği varsayılır.

12-) İş bu ilan tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililer ile tapu kaydında ad ve adresleri geçip de tebliğ edilemeyen ilgililere de tebliğ niteliği taşımaktadır.

13-) Satışa iştirak edeceklerin teminatlarını Halk, Vakıfbank ve Ziraat Bankalarına müdürlüğümüz adına ‘MOSİP ONLİNE TAHSİLATLAR- geçici teminat’ butonundan şahıssa TC, şirketse vergi numarasını ve satış dosya numarası belirterek yatırmaları ve yatırdıklarını dekontları satıştan en az yarım saat önce icra satış servisine getirmeleri gerekmektedir.  Ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin 2021/4 sayılı dosyadan İcra Satış servisine başvurmaları, satış şartnamesinin icra dosyasından görülebileceği, masrafların ödenmesi şartı ile şartnamenin bir örneğinin isteyene gönderilebileceği ilan olunur.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
11 İlde Eğitime Kar EngeliÖnceki Haber

11 İlde Eğitime Kar Engeli

Türkiye'den 500 Megavat Elektrik İthal EdeceğizSonraki Haber

Türkiye'den 500 Megavat Elektrik İthal E...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar