Tesla'nın Geliri İkinci Çeyrekte Yüzde 42 Arttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tesla'nın Geliri İkinci Çeyrekte Yüzde 42 Arttı
Amerikan elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın geliri, bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 42 artarak 16,9 milyar dolara yükseldi. Tesla bunun yanında elindeki Bitcoin'lerin yüzde 75'ini sattığını bildirdi. Bu satışlar sayesinde bilançosuna 936 milyon dolar eklendi.

 Tesla, 2022'nin ikinci çeyreğine ait bilançosunu açıkladı. Buna göre, şirketin geliri bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 42 artarak 16,9 milyar dolara çıktı. Tesla, geçen yılın ikinci çeyreğinde 11,9 milyar dolarlık gelir elde etmişti. Şirketin gelirinin ikinci çeyrekte yılın ilk çeyreğine kıyasla ise yüzde 10 azaldığı dikkati çekti. Tesla, ilk çeyrekte 18,8 milyar dolarlık gelir açıklamıştı.

Elektrikli otomobil üreticisinin net kârı da bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 62 artarak 2,6 milyar dolara çıktı. Tesla'nın net karı 2021'in ikinci çeyreğinde 1,6 milyar dolar olmuştu.

Artış Hızı Yavaşladı

Şirketin kâr artış hızının ise bu dönemde yavaşladığı görüldü. Tesla'nın net kârı, ikinci çeyrekte yılın ilk çeyreğine kıyasla yaklaşık yüzde 30 azaldı. Şirketin karı bu yılın ilk çeyreğinde 3,7 milyar dolarla rekor seviyeye ulaşmıştı. Tesla'nın 2021'in ikinci çeyreğinde 1,45 dolar olan hisse başına kârı da bu yılın aynı döneminde 2,27 dolara yükseldi. Tesla, nisan-haziran döneminde küresel çapta 254 bin 695 aracın ise teslimatını gerçekleştirdi.

Bıtcoın Sattı

Şirketten yapılan açıklamada, ikinci çeyreğin büyük bir bölümünde sınırlı üretim ve Şanghay'daki kapanmalar dahil olmak üzere belirli zorluklarla karşı karşıya kalınmasına rağmen ilerleme kaydedilmeye devam edildiği belirtildi. Açıklamada, şirketin sahip olduğu Bitcoin varlığının yüzde 75'inin ise satıldığı kaydedildi. Söz konusu satışlarla Tesla bilançosuna 936 milyon dolar ekledi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sıcak Hava Dalgası ABD'ye Ulaştı: Biden'dan İklim Değişikliğinin "Varoluşsal Bir Tehdit" Olduğu AçıklamasıÖnceki Haber

Sıcak Hava Dalgası ABD'ye Ulaştı: Biden'...

CIA, Putin'in Sağlık Durumuna İlişkin Açıklama YaptıSonraki Haber

CIA, Putin'in Sağlık Durumuna İlişkin Aç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar