TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu; “Aksaray’da Sanayi, Ticaret, Tarım Ve Turizm Var Çok Şanslısınız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu; “Aksaray’da Sanayi, Ticaret, Tarım Ve Turizm Var Çok Şanslısınız”
Aksaray Ticaret Borsası (ATB) ve Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) kente, tarım ve ticaret alanında yaptığı yatırımların toplu açılış töreni için Aksaray’a gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bir dizi ziyaret gerçekleştirdikten sonra, önce ATSO’da ardından da ATB’de toplu açılışlar ve temel atma törenleri gerçekleştirdi. Hisarcıklıoğlu Aksaray’ın gelişiminde bürokrasi ve iş dünyasının iş birliği yapmasının önemli olduğunu kaydetti.

“Aksaray, İş Dünyası Ve Bürokrasinin Birliğiyle Büyüyor”

 Aksaray’a gelen ve 25. Dönem Eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Cemil Çiçek ve beraberindeki heyetle kentte ziyaretlerini tamamlayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası’nda  Ticaret ve Sanayi Odasının yaptığı Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi, Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Tesisi, Elektrikli Araç Şarj İstasyonu ve kendi adını taşıyan, M. Rifat Hisarcıklıoğlu Toplantı Salonu’nun projesinin açılışını gerçekleştirdi.

Törende konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu 25. Dönem TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e iş dünyasına verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti. “365 Oda ve Borsanın Türkiye’nin yerli aracı TOGG’da emeği büyük” diyen Hisarcıklıoğlu “Türk iş dünyasının elini rahatlatan kanunları Cemil Çiçek’in üstün gayretleri sayesinde çıkarak, iş dünyasının alacak verecek anlaşmazlıklarından dolayı geçen uzun zamanı çok kısa sürelere çekmesine vesile oldu” ifadelerini kullandı.

“Göktaş Ve Ekibi Odayı Büyüttü”

Aksaray’ın 11 üründe Türkiye birincisi olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu “Aksaray, pandemi döneminde de üretmeye ara vermedi. Ticaret Odası Başkanı Cüneyt Göktaş benim Ankara’daki mesai arkadaşım. Bugün ATSO bünyesinde yapılan birçok hizmette ATSO Başkanı Göktaş ve yönetiminin emeği çok büyük. Bugün ATSO Uluslararası akreditasyon kurumlarınca birçok değerlendirmeler sonucu uluslararası akreditasyon sahibi bir oda olmuştur.

Bu gurur Aksaray’ın” ifadelerini kullandı. Aksaray’ın sanayi, tarım ve turizm potansiyelinin yüksek olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu “Aksaray iş dünyası ile il bürokratlarının birlikte hareket etmesi, Aksaray’daki büyümeye hız kazandırması takdire şayan. İş dünyası cennet bahçesi değil. Zorluklarla mücadele edilmesi gerekli zor zamanları birlikte aşacağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Hizmet için birlikte çalışacağız” diye konuştu.

“Allah Bütün Nimetleri Vermiş Size Düşen Birlik Olmak”

Birlikte çalışınca Aksaray’ın daha da gelişeceğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu “Aksaray müthiş turizm potansiyeline sahip. Turizm açısından eşi benzeri bulunmayan Ihlara Vadisi ve Hasandağı gibi önemli turizm yerlerine sahip. Kısacası Aksaray için Allah bütün nimetleri vermiş. Bunları çalışıp, üretip zenginleştirme görevi de bizlere düşüyor. Aksaraylıların istediği zaman başarmayacağı hiçbir iş yok. Rahmeti, bereketi görmek istiyorsak idarecilerle, iş dünyasının her zaman birlikte hareket etmesi gerekiyor. Dünyanın marka şehirlerinin arkasında, bakın hepsinin arkasında birlik ve beraberlik var. Konu Aksaray olunca herkes tek yürek oluyor. Birlik olduğu zaman hiç kimse sizin sırtınızı yere getiremez” dedi. Hisarcıklıoğlu TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin başarılarına da değinerek “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak Aksaray’da 16 derslikli bir TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açtık. Pandemi döneminde TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yaptığı işlerle Türkiye’ye örnek oldu. 2022 yılı okul spor dallarında 8 tane Türkiye 1’inciliği kazandı” şeklinde konuştu.

“Ölmeden Takdir Edebilmek Önemli Kültür”

25. Dönem Eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Cemil Çiçek yapılan açılış törenine katılarak Aksaray ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Çiçek, Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezinin iş insanları için çok önemli olduğunu söyledi. Kendisinin 4,5 yıl Adalet Bakanlığı yaptığını hatırlatarak, “İş insanlarının en büyük şikâyeti, iş davalarının yüzde 90'ını kaybetmesi. Mahkemelerde davalarımız da uzun sürüyor. Yeni mahkemeler ve adalet sarayları yaparak bu işleri kısa sürede çözme imkânı yok. Bunun için çağdaş dünyanın bulduğu yöntemlerle bu ihtilafları çözmek lazım. Birkaç senedir bu arabuluculuk merkezleri Türkiye'de faaliyet gösteriyor. Bu merkezlerden alınan kararlarla varılan mutabakat hakimden alınan karar hükmündedir. Bugün ABD, İngiltere ve Almanya gibi gelişmiş ülkelerin bulduğu alternatif uyuşmazlık çözüm merkezleri Türkiye'ye gelmiştir. Bunun sonucu olarak birkaç senedir iş davalarının yüzde 70'i bu yolla çözüldü" dedi.

“Daha Çivi Çakmadan Talipler Başladı”

Vali Hamza Aydoğdu da törenlerde yaptığı konuşmada “Aksaray hava sirkülasyonunun en güzel olduğu bir il. Güneş ışınlarının en güzel geldiği yer. Hasandağı yamaç paraşütüne en uygun dağ. Aynı zamanda Türkiye’de tarımsal üretimde 2021 yılı TÜİK verilerine göre, 3’üncü sırada yer alıyor. Tarımda 9 ürünü ile Türkiye’de ilk 9’da olan bir il olarak tarımın parlayan yıldızı Aksaray.

Sanayide ise; 13 milyon metrekare 1. Organize Sanayi Bölgemiz 3 genişleme alanıyla yüzde 90 oranında doluluğa ulaşmıştır. Aksaray Türkiye’nin tam ortasında olduğu için 4. Genişleme alanımızda lojistik organize sanayi olarak açıyoruz. 3 milyon 600 metrekareye lojistik organize sanayinin izinlerini aldık. 3 ilçemizde yeni organize sanayi bölgesi açıldı ve yönetimlerini oluşturduk. Sultanhanı Organize Sanayi Bölgesine daha çivi çakmadan, 50 parselimize 110 talep var. Eskil’de ve Ortaköy’de durum aynı şekilde” diyerek kentin verimliliğini anlattı.

Göktaş ATSO’nun Projelerini Anlattı

Aksaray'da Organize Sanayi Bölgesi'nin kapasitesinin yüzde 99 doluluk oranına ulaşmasının ardından Türkiye'de örnek teşkil edecek üç ilçede Organize Sanayi Bölgesi kurulmasında destek olan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu başta olmak üzere tüm belediye başkanlarına teşekkür etti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na da teşekkür eden Göktaş, Ticaret ve Sanayi Odası’nda hayata geçirilen Ticaret Ofisi Tahkim Kurulu ile kurumsallaşma adına atılan adımlar, yapılan birçok yenilik, projeler ve hizmete açılan güneş enerjisi ve elektrik dolum tesisi ile ilgili bilgi verdi. Göktaş projelerin kente hayırlı olmasını diledi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ATSO programında, Aksaray’a değer katan, istihdamın ve ihracatın yıldızlarına plaketlerini Vali Hamza Aydoğdu ve ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş ile takdim etti.

“Bilene Sormaktan Çekinmedik”

ATSO’da yapılan açılışların ardından Ticaret Borsasına (ATB) geçen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet burada da Aksaray Valiliği himayesinde, Aksaray Belediyesinin destekleri ve güç birliği ile hayata geçirilen tarımsal depo ve işyeri projelerinin açılışlarını gerçekleştirdi. Hisarcıklıoğlu organize besi tesislerinin tapu teslimlerini gerçekleştirdikten sonra yeni kurulacak olan, iki ilçede tarımsal depo ve hizmet binası, lisanslı depo ve eleme tesisinin temelini attı.

“7 Yıldızlı Oda Gibi Çalışıyoruz”

Temel Atma Töreninde konuşan Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök kentin gelişimi için çekinmeden, bıkmadan çalıştıklarını söyledi Özkök “5 yıldızlı oda belgesine sahibiz, ama biz 7 yıldızlı oda hizmeti veriyoruz. Aksaray Ticaret Borsası olarak Aksaray’ımıza 2 adet fakülte kazandırabilmek için TOBB ETÜ’ye bağlı olarak müracaat ettik ve girişimlerde bulunduk. Sayın Başkanımızın Başkanlığında Ticari İlimler Fakültesi ve Uluslararası Girişimcilik Fakültesinin senato kararı çıkarılmış olup YÖK’e gönderildi. Biz hiçbir zaman işi bilene sormaya çekinmedik. İşi bilene sorduk, araştırdık, fizibilite yaptık ve şehrin bütün dinamikleri birleşerek, hizmet için çekinmedik, bıkmadık, yorulmadık” dedi.

“2 Ürüne Coğrafi İşaretlerini Aldık”

“Şehrimizin 5 ürününe coğrafi işaret talebinde bulunduk” diyen Özkök “Geçtiğimiz 6 ay içerisinde 2 adet ürünümüzün coğrafi işaret tescilini ve marka tescilini gerçekleştirdik. Eşmekaya yoğurdu ve kabak çekirdeği Aksaray’ın markası haline getirilmiş ve coğrafi işaret tescil yapılmıştır. STK’larla birlikte yaptığımız hizmetlerle şehrimizin turizmin katkı sağladık” ifadelerini kullandı.

Açılış ve teslimlerin tamamlanmasının ardından tören sonunda tescil belgesi almaya hak kazanan firmalara 25. Dönem TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Cemil Çiçek ve Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök tarafından belgelerini takdim edildi.

Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Millet Bahçeleri YeşeriyorÖnceki Haber

Millet Bahçeleri Yeşeriyor

2022 YKS’ye Aksaray’da 22 Bin 655 Aday KatılacakSonraki Haber

2022 YKS’ye Aksaray’da 22 Bin 655 Aday K...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar