Toplantılara Erteleme Kararı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toplantılara Erteleme Kararı
<p><strong>&nbsp;</strong>İ&ccedil;işleri Bakanlığı 81 ile g&ouml;nderdiği yeni genelge ile STK, meslek kuruluşları, birlik ve kooperatifler tarafından d&uuml;zenlenecek etkinlikler 1 Aralık&#39;a kadar ertelendi.</p>

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine 'Koronavirüs tedbirleri' ek konulu genelge gönderdi. Genelgede, Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak, uygulamaya belirtilerek Bilim kurulunun son aşamada etkinliklere erteleme önerisinde bulunduğu belirtildi.

“Artış Var Bilim Kurulu Önerdi”

Hastalıkta artışın meydana geldiği belirtilen açıklamada “Bu kapsamda Bakanlığımız bünyesinde oluşturulan Covıd-19 Bilimsel Danışma Kurulu, fiziksel mesafenin korunmasının zor olacağı sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, birlikler veya kooperatiflerin geniş katılımlı toplantılarının yapılmamasını ve ileri tarihe ertelenmesini önermiştir" denildi.

“Mağduriyete Neden Olmadan…”

Bakanlıktan yapılan açıklamada “Bu çerçevede, Sağlık Bakanlığının ilgili yazısı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiye kararı doğrultusunda,  mevsimsel etkiler de göz önünde bulundurularak, 02.10.2020 tarihinden 01.12.2020 tarihine kadar sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek olan etkinlikler ertelenecek. Vali ve Kaymakamlarca yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları ivedilikle alınacak.

Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek ve mağduriyete neden olunmayacak. Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacak” kararları bildirildi. Haber: Bekir Tosun

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İyi Partiden Spora DestekÖnceki Haber

İyi Partiden Spora Destek

Hes Kodu Uygulaması BaşladıSonraki Haber

Hes Kodu Uygulaması Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar