'Tosuncuk' Lakaplı Mehmet Aydın Hakim Karşısına Çıktı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'Tosuncuk' Lakaplı Mehmet Aydın Hakim Karşısına Çıktı!
Brezilya'da yetkili makamlara teslim olmasının ardından ikinci kez hakim karşısına çıkan Çiftlik Bank kurucusu 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, mahkemeye 4 sayfalık yazılı savunma sunarak "Eğer bana fırsat verilirse tüm müştekilerin zararlarını, el konulan malvarlığımdan karşılamak isterim. Buraya asıl teslim olma sebebim insanların mağduriyetini giderebilmek. Uruguay'da olsaydım şu an serbest bırakılmıştım" dedi. Duruşmada 23 müşteki dinlendi. Tanju Çetinkaya uygulamayı televizyondan öğrendiğini, 30 bin lira para yatırdığını ve 5 bin lirasını geri aldığını belirterek "25 bin lira zararım var, şikayetçi değilim" dedi. Müşteki Özkan Alkan ise "13 bin 750 lira yatırdım. Hiç para alamadım. Dolandırıldığımda babam bana küstü ve iki hafta önce öldü. Bunun idam edilmesi bile içimi soğutmaz" ifadelerin de bulundu.  Ara kararını açıklayan mahkeme, Aydın'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı bir sonraki tarihe attı.

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Aydın, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan getirildi. Duruşmada tutuksuz sanıklar Cafer Çolak, Savaş Yıkılmaz, Koray Hasgül ve Niyazi Karakoç yer adlı. 23 müştekinin katıldığı duruşmada taraf avukatları da hazır bulundu.

"İnsanlar Da İnandığım Hayalime İnandı"

Tutuklu sanık Aydın, mahkemeye 4 sayfalık yazılı savunma sunarak Çiftlik Bank'a para yatıranlar arasında milletvekilleri, savcılar, hakimler, askerler ve polisler olduğunu iddia ederek "Ben ortaokul mezunu bir insanım. Kanunlarımızı benden daha iyi bilen kişileri piramit sistemine nasıl dahil etmiş olabilirim. Piramit satış sistemi suçlamasını kesinlikle kabul etmiyorum" ifadesinde bulundu.

Aydın "Eğer bana fırsat verilirse tüm müştekilerin zararlarını el konulan mal varlığımdan karşılamak isterim. Kimseye garanti gelir vaadi vermedim. Yaptığımızın ticaret olduğunu söyledim, insanları riskler için uyardım. Olmayan bir şeyi varmış gibi göstermedim. Ben projeme güveniyordum. İnsanlar da inandığım hayalime inandı. Suç örgütü kurduğum iddiası asılsızdır. Ben hiçbir çalışanıma kanun dışı talimatta bulunmadım. Bazı çalışanlar iyi niyetimi suistimal etmiştir. Yüce mahkemenizden beraatimi ve mağduriyetleri gidermek için mal varlıklarımın iadesini talep ediyorum" diye savunma da bulundu.

Mahkeme Başkanı Ali Günay'ın sorusu üzerine Aydın, adli emanette bulunan Bitcoin makinelerinin büyük bir kısmının kendine ait olduğunu, bazılarının Hakkı Can Gül'e ait olduğunu söyledi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Grip Aşısı Ve Covid-19 Aşısı Olunabilir Mi?”Önceki Haber

“Grip Aşısı Ve Covid-19 Aşısı Olunabilir...

Uyuşturucu Ve Kaçak Alkol Satışına SuçüstüSonraki Haber

Uyuşturucu Ve Kaçak Alkol Satışına Suçüs...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar