Turizm Haftası'nda Adımlar Ihlara Vadisi’nde Atılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Turizm Haftası'nda Adımlar Ihlara Vadisi’nde Atılacak
Dünyanın en büyük ikinci kanyonu olan Ihlara Vadisi’nde Aksaray Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 15 - 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla yürüyüş gerçekleştirilecek.

 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kapsamında, Aksaray Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonunda Ihlara Vadisi'nde yürüyüş yapılacak.

20 Nisan tarihinde yapılacak olan yürüyüş etkinliğine Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu başta olmak üzere, il protokol mensupları da katılım gösterecek. Yürüyüş bir numaralı kapıdan (Ihlara Vadisi ana girişten) başlayacak.

"Ihlara Vadisi, 382 Basamaklı Merdivenleriyle Ünlüdür"

Ihlara Vadisi hakkında bilgilendirmelerde bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, "Ihlara Vadisi’ni diğer vadilerden ayıran en büyük fark, içinde insanların yaşayabilmesine olanak sağlamasıdır. Alanı tam anlamıyla gezmek için bir gününüzü ayırmanız yeterlidir. Dünyadaki en büyük kanyonlardan biri olan Ihlara Vadisi, 382 basamaklı merdivenleriyle ünlüdür. Melendiz Çayı’nın ikiye böldüğü vadinin her iki yanında da ziyaret edebileceğiniz kilise ve kaya oyukları yer almaktadır. Giriş ücreti ödeyerek ya da Müze Kart kullanarak giriş sağlayabileceğiniz vadiye kişisel aracınızla, araç kiralayarak ya da günlük turlar vasıtasıyla ulaşım sağlayabilirsiniz" dedi.

"Ihlara Vadisi Tarihi Bir Hazine Olarak Günümüze Ulaşmayı Başarmıştır"

Ihlara Vadisi'nin geçmiş dönemlerde insanların yaşadığı dünyanın en büyük kanyonu olmasıyla dikkat çektiğini söyleyen Doğan, "Melendiz Nehri, vadideki yaşamın ana kaynağını oluşturmaktadır. Bir diğer dikkat çekici özelliği ise eşsiz doğasıdır. Vadi çevresinde bozkır görünüşlü ve cılız bitki örtüsü yer alırken yamaçlarında yeşil bir doğa parçasının saklandığına şahit oluruz. Vadide yer alan kayalara oyulmuş freskli kiliseler, tarihi bir hazine olarak günümüze ulaşmayı başarmıştır.

Vadinin içinde yer alan kilise ve yerleşim yerlerinin bir kısmı yüksekte bulunmaktadır. Ağaçaltı Kilisesi, Yılanlı Kilise, Eğritaş Kilisesi ve Kokar Kilise, mutlaka görmeniz gereken kiliselerin başında yer almaktadır. Vadi çevresinde konaklama sağlayabileceğiniz ücretsiz ve ücretli kamp alanları da bulunmaktadır. 20 Nisan tarihinde yapılacak olan Ihlara Vadisi yürüyüşümüze vatandaşlarımızı davet ediyoruz" diye konuştu. Haber: Yakup Türk


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nüfus Verileri Açıklandı! İşte Aksaray Çocuk Nüfusunun DağılımıÖnceki Haber

Nüfus Verileri Açıklandı! İşte Aksaray Ç...

Dinçer: "Söz Verdiğimiz Gibi İyi Günde Kötü Günde Vatandaşlarımız Yanındayız"Sonraki Haber

Dinçer: "Söz Verdiğimiz Gibi İyi Günde K...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar