Turizm sektörü destek bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Turizm sektörü destek bekliyor
Seyahat Acentesi sahibi Şaban İlbey tüm dünyayı derinden etkileyen pandemi sürecinin başından itibaren yasaklardan en çok etkilenen sektörün turizm sektörü olduğunu belirterek, seyahat acentelerinin toparlanmasının 2022 yılını bulacağını söyledi.

Sınırların kapatılması ve uçuşların iptal edilmesinin turizm sektörünü bitirme noktasına getirdiğini ve ciddi gelir kaybına uğradığını belirten İlbey, ödeme zorluğu çektiklerini ifade etti.

 

Yüzde 70 Oranında İşlerde Düşüş Yaşandı

Salgın sürecindeki tedbirlere bağlı olarak turizm sektörünün büyük yara aldığını, uçak bileti işlemlerinin yüzde 70 oranında azaldığını söyleyen İlbey, “Turizm sektörü, hava yolu ulaşımı, otelcilik, seyahat acenteliği ve turizm taşımacılığı şeklinde birçok farklı alanı içerisine alan geniş bir sektör. Tabi bu sürecin en kötü etkilerini havacılık sektörü yaşadı. Havacılık sektörünün uçak bileti işlemleri yüzde 70 oranında bir azalma yaşadı buna bağlı olarak da seyahat acenteleri olumsuz etkilendi. Sınırların kapatılması, uçuşların iptal edilmesi bizi direkt etkiledi. Şu an normalleşme dönemine girdik fakat hala işlerimizde bir yoğunluk söz konusu değil. Tahmini toparlanma sürecimiz 2022 yılını bulacak” dedi. 

“Cebimizden Harcamaya Başladık”

Seyahat acentelerinin bu süreçte büyük sıkıntılar yaşadığını kaydeden İlbey, “Yaşadığımız zorlukları elimizden geldiğince duyurmaya çalıştık. Ancak şu ana kadar hiçbir karşılık alamadık. Seyahat acentelerinin yaklaşık 1,5 yıldır neredeyse hiçbir geliri yok. Cebimizden harcamaya başladık. Birikmiş kira borçlarımız var. Turizm şirketi olduğumuz için herhangi bir destek de alamıyoruz. Kısa çalışma ödeneği ve sigorta primlerinin ertelenmesi dışında doğru düzgün maddi destek alamadık.  Faizsiz kredi imkânı sağlanmalı. Hükümet tarafından birçok sektöre yardım sağlanırken seyahat acentelerimize yeteri kadar bir yardımın yapılmadığını düşünüyorum. Her sektöre, her emekçiye saygılıyız ancak birçok sektör devletimiz tarafından sağlanan yardımlardan faydalanırken, acenteler hiç bir şekilde faydalanamadı” diyerek sözlerini tamamladı. Haber: Gamzenur Eryılmaz


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Krediler ertelenecekÖnceki Haber

Krediler ertelenecek

2 Mahallede seçim heyecanı yaşandıSonraki Haber

2 Mahallede seçim heyecanı yaşandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar