“Turizmden Pay Almak İstiyorsak Tanıtım Yapmak Zorundayız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar

 

Turizme kazandırılan Sultanhanı Kervansarayı, ziyaretçi akınına uğruyor. Anadolu Ekspres Gazetesine özel açıklamalarda bulunan Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, “2022 yılında 400 bin turist ilçemizi ziyaret etti” dedi.

Anadolu Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından İpek Yolu’nda 1229'da yaptırılan Sultanhanı Kervansarayı, görkemli mimarisiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, Anadolu Ekspres Gazetesine özel açıklamalarda bulundu. 2022 yılının Sultanhanı için tam bir turizm yılı olduğunu sosyal ve kültürel etkinliklerle ilçenin isminin Türkiye’de ve dünyada tanıması açısından çok verimli bir dönem geçirdiklerini belirten başarılı Başkan Solak, “2022 yılında 400 bin turist ilçemizi ziyaret etti” dedi.

“2022 Çalışma ve Tanıtım Yılı Oldu”

Koronavirüs salgınıyla pandemi de yarım kalan çalışmaların bir kısmında ilerleme yaşadıklarını kaydeden Solak, “İlçe yollarımızda eksikliklerimizi tamamladık. TOKİ 3.Etap çalışmalarını bitirmek üzere çalışmalarımızı sürdürdük. Hükümet binamız faaliyete geçerek tüm kurum amirleri yeni yerlerine taşındı. İlçe hastanemiz hizmete açıldı. 2022’de Sultanhanı ilçemiz için güzel projeler yaptık” ifadelerini kullandı. 

“Tanıtım Olmazsa Turizm Olmaz”

Uluslararası İpek Yolu Kültür ve Sanat Festivaline bu yıl ilginin yoğun olduğunun altını çizen Başkan Fahri Solak, “Ünlü Tarihçi İlber Ortaylı’nın açılışını yaptığı festivalimizde Amerika’nın Kaliforniya eyaleti Müze Müdürü aynı zamanda Art Sanatçısı 2 yılın üzerinde çalıştığı sergisini festivalimizde sergiledi. Katılımcılar muhteşemdi, bu gibi faaliyetler yapmazsanız kendinizi tanıtamaz ve turizmden payınızı alamazsınız. Sultanhanı Kervansarayı Anadolu Selçuklu Devletinin Anadolu’da attığı en büyük imza tabi ki. Her ortamda ve platformda Sultanhanı Kervansarayını anlatamaya devam edeceğim. Anadolu’nun göz bebeği bu eserleri ne kadar çok tanıtır ne kadar çok ayakta tutarsak ülke turizmine o kadarda katkıda bulunuruz. 2023 yılında da böylesi güzel aktiviteler oluşturarak ülkemize Aksaray’ımıza ve ilçemize güzel hizmetler yapmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

“Savaşların Olmadığı Bir Yıl Diliyorum”

2023 yılının ülkemiz milletimiz için hayırlı bir yıl olmasını diliyorum diyen Fahri Solak sözlerini şöyle tamamladı:

“Savaşların durduğu insanların gerekmedikçe başka ülkelere göç etmediği bir yıl olmasını istiyorum. Mültecilerin acı haberlerini duydukça çok üzülüyoruz. Göç yollarında hayatlarını kaybetmesi bir insanlık dramıdır. Hastalıkların ve felaketlerin olmadığı bir yıl düşünüyorum.” Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarma Geri Dönüşümden Hayvanlara 'Yuva' YaptıÖnceki Haber

Jandarma Geri Dönüşümden Hayvanlara 'Yuv...

Sahte Alkol Üreten Şahıslar Jandarmaya YakalandıSonraki Haber

Sahte Alkol Üreten Şahıslar Jandarmaya Y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar