Türk Metal Sen Greve Çıkıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Metal Sen Greve Çıkıyor
Türk Metal Sendikası Aksaray 1 No’lu Şube Başkanı Muharrem Taşdemir gazetemize MESS toplu iş sözleşmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

MESS toplu iş sözleşme sürecinin 2021-2023 dönemi için 12 Ekim 2021 tarihinde birinci toplantı ile başladığını belirten Başkan Taşdemir, “7 Aralık 2021 tarihinde MESS’in bize vermiş olduğu yüzde 12 ücret zammını biz reddettik. Biz ne istiyoruz yüzde 29, 57 olarak istedik ve bu sözleşmemiş 6 şar aylık sözleşmedir yıllık değildir. 7 Aralık 2021 tarihinde uyuşmazlık tutanağı tutuldu. 17 Aralık 2021 tarihinde ise arabulucu tutanağı tutuldu. 22 Aralık 2021 tarihinde ise grev kararını aldık. Grev kararını aldıktan sonra MESS yani İşverenlerin Sendikası bize yüzde 17’lik zam ücret teklifiyle geldi ve biz bunu da reddettik” diyerek süreci özetledi. 

“ÇİP KRİZİ BİZİ İLGİLENDİRMEZ”
“MESS ile sözleşme mücadelemiz yeni bir aşamaya gelmiştir” diyen Taşdemir “Aldığımız grev kararını dün işyerlerimize astık. Emeğimiz, altın terimiz ve hakkımız için verdiğimiz mücadelenin sonuna yaklaştık ve hakkımız olanı almak içinde sonun kadar mücadelemize devam edeceğiz. İşyerlerimizde toplu şekilde alkışlı eylem, işleri yavaşlatma, her iki vardiyayı bir araya getirerek işleri azaltma eylemleri yapacağız. Sendikamızın diğer şubeleriyle birlikte meydanlara iniyoruz. Çerkezköy, İzmir’de, Eskişehir’de, Manisa’da ve son bunu da 2 Ocak 2022 tarihinde Kocaeli’nde taçlandıracağız. 160 bin üyemizi oraya davet ettik. Biz de Aksaray şubesi olarak yaklaşık bin çalışanımızla beraber otobüslerle Aksaray’dan Kocaeli’ndeki mitinge katılım sağlamak için hareket edeceğiz. Bu bizim alın terimiz, bu bizim emeğimiz. Yaklaşık 2 yıldır süren Covid salgını nedeniyle olsun, çip krizinde olsun ölümüne biz çalıştık. Biz değerli basın mensupları, kargocular, postacılar da çalıştı. Herkes evinde otururken biz ölümüne çalıştık. Çip krizi varmış o bizi ilgilendiremiyor. Bizi ilgilendiren kısmı alın terimiz ve emeğimizdir. Piyasadaki sıkıntıların ekonomiye verdiği sıkıntı, cebimize vermiş olduğu zararların bir an önce hakkımız alarak bu şekilde toplu sözleşmemizi en şekilde çıkararak derdimiz masada bitirmek. Eğer bu olmuyorsa eylemin kralını da biz yaparız, mücadelenin de kralını biz yaparız. Bunu tüm çalışan emekçi kardeşlerimizle birlikte yapacağız. Grev konusunda 60 günlük süremiz var. Aldığımız grev kararının etkisini Genel Başkan’ımızın da desteği ile tüm Türkiye’ye göstereceğiz. 2021 yılın tüm çalışanlarımıza, emekçilerimize bereketli bir yıl olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kupa'da Rakip Yukatel KaysersporÖnceki Haber

Kupa'da Rakip Yukatel Kayserspor

Kupada Rakibimiz KayserisporSonraki Haber

Kupada Rakibimiz Kayserispor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar