Türk Metal Sendikası Tis Masasını Terk Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Metal Sendikası Tis Masasını Terk Etti
Türk Metal Sendikası ve Metal Sanayii İşverenleri Sendikası MESS arasında 3 aydır sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri MESS’in ücret artışı konusunda verdiği tekliflerin yetersiz gelmesi nedeniyle durduruldu. Türk Metal Sendikası konuyla ilgili bir duyuru yayınlayarak “Türk Metal Sendikası, sergilenen bu uzlaşmaz tutum nedeniyle sözleşme masasını terk etmiş, uyuşmazlık tutanağını tutarak arabulucu sürecini başlatmıştır” ifadelerine yer verdi.

 Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin 5. Oturumunda gündeme getirilen maddelerin yeterli olmadığını savunan Türk Metal Sendikası yetkilileri “Bugüne kadar yapılan 5 oturumda, 49 madde kabul edilmiş, 75 maddede ve sözleşmenin eki niteliğindeki 2 yönetmelikte ise anlaşma sağlanamamıştır. Anlaşma sağlanamayan maddeler arasında ücret artışına ilişkin maddeler ve sosyal haklara bağlı olan parasal maddeler başta gelmektedir. Ne yazık ki muhatabımız olan MESS bugün yapılan oturumda Sendikamızın kabul edemeyeceği bir ücret artışı teklifinde bulunmuştur. Sendikamızın teklifine karşılık ilk 6 ay için yüzde 12, diğer 6 aylık periyotlar için enflasyon oranında artış önermiştir. Sosyal haklara ise 1. yıl için yüzde 19,25, 2. yıl için de enflasyon oranı kadar artış teklif edilmiştir. Türk Metal Sendikası, sergilenen bu uzlaşmaz tutum nedeniyle sözleşme masasını terk etmiş, uyuşmazlık tutanağını tutarak arabulucu sürecini başlatmıştır” ifadelerini kullandı.

“Çalışma Barışını Ortadan Kaldırmayı Amaçlar”

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullara uygun bir artış için masada olduklarını dile getiren Sendika Yetkilileri “Ülkemizin bir ekonomik krizden geçtiğinin, dövizdeki dalgalanmalar ve artan enflasyon karşısında hayatın her geçen gün pahalandığının, başta ücretliler olmak üzere halkımızın geçim sıkıntısı yaşadığının bilincinde olan Sendikamız, böyle  bir dönemde metal işçilerine reva görülen bu teklifi ve çalışma barışını ortadan kaldırmayı amaçlayan bu yaklaşımı kabul etmemektedir. Sendikamız buna karşı tavrını açıkça ortaya koymuştur. Türk Metal Sendikası, üyelerinin sendikamıza emanet ettiği alın terlerine halel getirmemeye, emeğin hak ve özgürlüklerinden ve çalışma yaşamında hak ve adaletten taviz vermemeye kararlıdır” açıklamasında bulundu. Haber: Kemal Onur Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
En Çok Altın KazandırdıÖnceki Haber

En Çok Altın Kazandırdı

Başkan Dinçer Sivil Toplum Kuruluşlarıyla GörüştüSonraki Haber

Başkan Dinçer Sivil Toplum Kuruluşlarıyl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar