Türk Milletinin Şanlı Tarihinin Dönüm Noktası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Milletinin Şanlı Tarihinin Dönüm Noktası
<p>T&uuml;rkiye Cumhuriyeti tarihinin &ouml;nemli d&ouml;n&uuml;m noktalarından 30 Ağustos Zafer Bayramı&#39;nın 97&#39;inci yıl d&ouml;n&uuml;m&uuml; kutlamaları Aksaray&rsquo;da da zafer haftası etkinlikleriyle devam ediyor.</p>

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta zaferiyle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçti.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'inci yıl dönümü nedeniyle Vali Ali Mantı, AK Parti Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, İYİ Parti  Milletvekili Ayhan Erel, Belediye Başkanı Evren Dinçer, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, İYİ Parti İl Başkanı Özhan Türemiş ve CHP İl Başkanı Ramazan Koçak birer kutlama mesajı yayımladılar.  

“Azmin Unutulmaz Sembolü”

Vali Ali Mantı “Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığına kastedenlere karşı, birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir direnç göstererek mücadele eden  Milletimiz, 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan yeni bir kahramanlık destanı yazmıştır” dediği mesajında “Vatan topraklarımız üzerinde yine hesap yapan düşmanı bozguna uğratan Milletimiz, vatanı üzerinde hesap yapılmasına asla izin vermeyeceğini dünyaya bir kez daha göstermiştir. Tarihi üstün başarılarla dolu Türk Milletinin iftihar abidesi olan 30 Ağustos Zafer’i, milli değerlerini ve birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının tarihsel ispatıdır.

Milletimizin hürriyet ve bağımsızlık yolundaki inancını, iradesini ve kararlılığını bütün dünyaya gösterdiği bu zafer, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun en önemli aşamalarındandır. 30 Ağustos Zaferi, önemli bir askeri başarı olmanın yanında milletimizin sarsılmaz azminin, sahip olduğu üstün iradenin, vatan ve millet sevgisinin, eşsiz kahramanlığın, güçlü birlik ve beraberliğin de unutulmaz sembolüdür. Başta büyük komutan Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor, Aksaraylı hemşerilerimin ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

"30 Ağustos Bir Zaferin Tarihidir"

AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, “30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi, necip milletimizin cennet vatanına ölümüne sahip çıktığının kanıtıdır” dedi.

İnceöz, “26 Ağustos 1922 sabahı başlayan Büyük Taarruz ve ardından gerçekleştirilen 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi, necip milletimizin ne pahasına olursa olsun cennet vatanına ölümüne sahip çıktığının kanıtıdır. Necip milletimiz, tüm imkansızlıklara rağmen, milli ve manevi değerlerini canı pahasına korumasını bilmiş, istiklalini çiğnetmemiş; istikbaline sahip çıkmıştır” değerlendirmesinde bulundu. 30 Ağustos zaferinin yok olması beklenen bir milletin yeniden dirilişinin destanı olduğunu vurgulayan İnceöz, şunları söyledi: “Dün olduğu gibi bugün de yarın da aziz milletimizin kaderine yalnızca kendisinin yön vereceğinin ispatıdır aynı zamanda. Nitekim 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminde milletimizin gösterdiği dik duruş 30 Ağustos ruhunun canlı tezahürüdür. Ben 97 yıl önceki ruh ve şuurla bugün de vazife ve sorumluluklarını yüksek bir görev bilinciyle yerine getiren Türk Silahlı Kuvvetlerimize, güvenlik güçlerimize, her türlü terör örgütüyle mücadelesindeki üstün fedakarlıklarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. 30 Ağustos Zaferi’nin 97. yıl dönümü vesilesiyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; vatanımız için ‘Ya İstiklal ya ölüm’ diyen tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle; gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Haber Yaşar Karatay “Unutamayacakları Bir Ders Vermiştir”

AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, 26 Ağustos 1071’de Malazgirt zaferiyle bu topraklarda kesintisiz siyasî hâkimiyetinin başladığını ilan eden Türk milleti yine bir 26 Ağustos gününde başlayan ve 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzla bu topraklardan Türklüğü sileceği hayaline kapılanlara hiç unutamayacakları bir ders vermiştir.  Dünyanın en köklü, en muzaffer topluluklarından biri olan aziz milletimizin kahraman ordumuzla bütünleşerek bütün cihana karşı verdiği emsalsiz mücadelenin 97'nci yıldönümünü büyük bir onur, mutluluk ve heyecanla idrak ediyoruz. Bu büyük zaferin en önemli yanı hiç şüphesiz ki, bu milletin azim ve iradesinin şartlar ne olursa olsun, varlığı ve birliği söz konusu olduğunda adeta çelikleştiğini göstermesidir. Milli ve manevi değerlerinden asla taviz vermeyen milletimizi bu derece güçlü, sarsılmaz ve hür kılan ise vatanına ve bayrağına olan derin sevgisi, bağlılığı olmuştur. Dünya durdukça bu millet var olacak, varlığından, milli ve manevi değerlerinden, insanlığa ve barışa hizmetten asla taviz vermeyecektir. Kutlu zaferin bu mutlu yıldönümünde, bir kez daha yüce milletimizi ve onun bağrından çıkmış kahraman ordumuzu kutluyor; Sultan Alp Arslan ile kahraman  ordusunu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile muzaffer askerlerini, al bayrağa kanlarının rengini veren ve onu bugüne kadar hiç soldurmayan, Şehitler tepesini boş bırakmayan şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.

“Büyük Zaferin 97. Yıldönümünü”

İYİ Parti Milletvekili Ayhan Erel, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında; Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 97. yıldönümünü milletçe kutlamanın mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz.

30 Ağustos 1922’de kazanılan büyük zafer, şanlı milletimizin eşsiz destanlarından biri olarak tarihteki yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde kazanılan ve kurtuluş savaşımızın başarıya ulaşmasında en önemli etken olan bu büyük zaferin ardında milletimizin istiklal ve hürriyet aşkı ile kahraman ordumuzun cesaret ve fedakârlığı vardır.

Esaretin hiçbir türlüsüne, hiçbir zaman boyun eğmemiş olan asil ve kahraman Türk milletini, kendi öz vatanında tarih sahnesinden silmeye çalışan emperyalist güçlerin topyekûn saldırısına karşı asgarî imkânlarla başlatılan  millî mücadelemizin ve istiklâl savaşımızın, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 30 Ağustos 1922 günü büyük bir zaferle taçlanması, Türk tarihinde yeni bir dönüm noktası olmuş ve böylece Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasına giden yol açılmıştır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla  canlarıyla bu toprakları vatan yapan ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum.

“Gereken Cevabı Aldılar Ve Alacaklar”

Belediye Başkanı Evren Dinçer, 30 Ağustos Zafer Bayramının 97. Yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajında; Türk milleti için 30 Ağustos'un çok özel bir anlam ve öneme sahip olduğunu kaydeden Başkan Dinçer, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Tarih  boyunca birlik ve beraberliğimizi yıkmaya tevessül eden her türlü girişimi, her türlü saldırıyı boşa çıkaran aziz milletimiz, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da elde ettiği büyük zaferle birlikte ayrılmaz bir bütün olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlık ettiği büyük taarruz neticesinde işgal altındaki Vatan topraklarımız düşmandan bütünüyle arındırılmış ve İstiklal Savaşımız hak ettiği büyük zaferle taçlanmıştır. 30 Ağustos’ta elde edilen bu büyük zaferle birlikte, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyetimizin temelleri de atılmıştır" dedi. Başkan Dinçer, “Topraklarımıza göz dikenler; dün olduğu gibi bugün de gereken cevabı aldılar ve alacaklar. Bunun en son örneği, 15 Temmuz gecesi. Bu hain teşebbüse milletimiz, tek vatan, tek millet, tek devlet ve tek bayrak" ilkeleri etrafında kenetlenerek Türk milletinin, tarihteki onurlu yürüyüşünün ilelebet süreceğini sağduyusu ve basiretiyle göstermiştir. 30 Ağustos dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını, dünden bugüne tüm şehitleri, rahmet ve şükranla anıyor, gazilerimize sıhhatli bir ömür diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Anadolu Ebedi Yurdumuz”

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında “Bugün, mazisi eşsiz kahramanlık, zafer, şan ve şerefle dolu aziz milletimizin, muazzez vatan toprağı uğruna verdiği zorlu Kurtuluş Savaşı mücadelesini başarıyla  neticelendirerek Anadolu’yu ebedi yurdumuz olarak bir kez daha tescillediği ve Cumhuriyet’imizin kuruluşunu müjdelediği büyük zaferimizin 97’inci yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız uğruna canını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle yâd ediyor, şehit aileleri ve yakınlarına sabır ve metanet dileklerimizle 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutluyorum” dedi.

“Bugünde Yeni Zaferlerin Eşiğindeyiz”

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, “Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması, bizimle birlikte tüm coğrafyamızın geleceğine yön verecektir. Diğer zaferlerimiz gibi, 30 Ağustos da bize, şartlar ne kadar zor olursa olsun başarıya ulaşma konusunda önümüzde daima açık bir yol bulunduğuna işaret etmektedir. Bugün de yeni zaferlerin, yeni başarıların eşiğinde bulunduğumuza inanıyorum. Türkiye’ye ve Türk Milletine güvenenlerle birlikte mutlaka bu mücadeleyi de kazanacağız” dedi. 30 Ağustos Zaferi’nin yeni bir başlangıç noktası olduğunu kaydeden İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Ağustos ayındaki zaferler zincirimizin bu son halkası, Türk Milletinin istiklalini ve istikbalini koruma konusundaki kararlılığının sembollerinden biri olarak tarihteki yerini almıştır. Malazgirt’le başlayan Anadolu’yu kendimize vatan kılma mücadelemizin asla bitmeyeceğini, en zor dönemimizde, 7 düvele karşı verdiğimiz Çanakkale Savaşı ile ilan etmiştik. 30 Ağustos Zaferi, bu kararlılığımızın yeni bir şahlanışa dönüşmesinin adıdır.  Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarıyla, aziz vatanımızı korumak için canlarını bu uğurda feda ederek şehitlik mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyorum” dedi.

“Emanete Sonsuza Dek Sahip Çıkacağız”

İYİ Parti İl Başkanı Özhan Türemiş 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajında bağımsızlık ve istiklal mücadelesinde şanlı tarihe sahip büyük Türk Milleti’nin emanete sonsuz dek sahip çıkacağını söyledi. Türemiş mesajında “Tarih boyunca bağımsızlığına uzanan her türlü tehdide karşı kendini savunan ve izin vermeyen Büyük Türk Milleti’nin Anadolu’yu sonsuza dek Türk Yurdu haline getirdiği en büyük Zaferi Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 97. şeref yılına eriştik.

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Efendiler, Meydan Muharebesi ve onun son safhası olan bu 30 Ağustos muharebesi Türk tarihinin en mühim dönüm noktasını teşkil eder. Milli tarihimiz çok büyük ve çok parlak zaferlerle doludur. Fakat Türk Milleti’nin burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine de yön veren, kesin tesirli bir meydan muharebesidir” sözleriyle aktardığı bu büyük zafer, dünümüze, bugünümüze ve yarınlarımıza ışık tutacak. Atatürk’ün savaş sanatını zirveye taşıdığı Dumlupınar’da Büyük Türk Milletinin fertleri kanlarının son damlasına kadar pes etmeden savaşıp Anadolu’daki işgale son vererek tarih yazdı. Bu milletin torunları olarak onların bıraktığı emanete sonsuza dek sahip çıkacağız.

30 Ağustos Zafer Bayramı’mız münasebetiyle başta büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor, Aksaraylı hemşerilerimin ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“Zafer Destanı’nın Yazıldığı Gündür”

CHP İl Başkanı Ramazan Koçak, 30 Ağustos 1922 tarihi, Yurdumuzu işgal etmek isteyen yayılmacı, istilacı güçlere karşı; milletimizin topyekûn verdiği bir savaşın ve ulusal benliğini kurtardığı ve Zafer Destanı’nın yazıldığı gündür” dedi. Her yıl 30 Ağustos günü kutlanan Zafer Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ulusal bayramıdır diyen Başkan Koçak, Zafer Bayramı, 1922 yılında 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni (Büyük Taarruz) anmak için kutlanan bayramdır. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder.  Büyük Taarruz 26 Ağustos 1922’de başlamış ve 30 Ağustos’ta düşman püskürtülerek savaş zaferle sonuçlanmıştır. Bu günü sonsuza kadar yaşatmak için Ulu Önder Atatürk, bugünü milletimize ve ordumuza hediye etmiştir. Bu vesileyle ulusal bağımsızlık mücadelesinde vatan uğruna canlarını feda eden başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.  Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum. Haber: Bayram Aksu

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yks Ek Yerleştirme Kılavuzu 3 Eylül'deÖnceki Haber

Yks Ek Yerleştirme Kılavuzu 3 Eylül'de

Turistlerin İlgi Odağı Selime KatedraliSonraki Haber

Turistlerin İlgi Odağı Selime Katedrali

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar