Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketinden Biri, Kuzeyboru!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketinden Biri, Kuzeyboru!
Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketleri belli oldu. TOBB, TEPAV ve TOBB ETÜ iş birliğinde belirlenen listede, Kuzeyboru ilk 100'e girerek ödül almaya hak kazandı.

TOBB, TEPAV ve TOBB ETÜ iş birliğiyle, Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi belirlendi. 100 şirket arasında Aksaray'ın önemli firması Kuzeyboru da girmeyi başardı. Kuzeyboru firmasını tebrik eden ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, Aksaray'dan çok daha fazla firmanın bu listede ilerleyen süreçte yer alacağını belirtti.

Başkan Koçaş, "TOBB, TEPAV ve TOBB ETÜ İş birliğinde Türkiye'nin en hızlı büyüyen ilk 100 şirketi belli olurken, Kuzeyboru Firmamızda ilk 100'e girerek ödül almıştır. Kendilerini Aksaray İş Dünyası adına tebrik ediyoruz. İnşallah Aksaray’dan önümüzdeki yıllarda çok daha fazla firmamız bu listede yer alacak ve şehrimizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir" ifadelerini kullandı. Listede, 27 farklı ilden 35 ayrı sektörden şirketler yer alırken, 2019-2021 arasındaki iki yıllık dönemde ortalama büyüme ise yüzde 569 oldu. En hızlı büyüyen şirketlere bakıldığında 23'ü İstanbul, 19’u Ankara, 9’u ise Adana’dan çıktı. Cirosunu 2 yılda yüzde 6 bin 628 oranında artıran Adana merkezli AFM Gıda Kimya Limited Şirketi ilk sırayı alırken, İstanbul firması Tobio Novelfarma İlaç Sanayi AŞ yüzde 5 bin 631 büyüme oranıyla ikinci, Aydın merkezli Ada İnşaat Mermer Limited Şirketi ise yüzde 1.744 büyüme oranıyla üçüncü olmayı başardı.

 

"Türkiye 100 Şirketlerinin 2019-2021 Döneminde İstihdamı Yüzde 49 Arttı"

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, buradaki konuşmasında, "Bu, çok çarpıcı bir rakam. Çünkü Türkiye'deki milli gelir artışının 8 kat üzerinde bir performans gösterdiler. Yine aynı süre içinde, çalışan başı üretimlerini, yani verimliliklerini ise ortalama yüzde 267 artırdılar. Ayrıca her biri ortalama 103 kişiye istihdam sağladı. 2019-2021 döneminde Türkiye 100 şirketlerinin istihdamı yüzde 49 arttı. Türkiye 100 şirketlerinin yüzde 71'i ihracat yapıyor. Tam 76 farklı ülkeye ihracat gerçekleştiriyorlar. Böylesine büyük başarılar gösteren ve Türkiye 100'e girmeye hak kazanan şirketlerimizle iftihar ediyor, hepsini de yürekten kutluyorum" dedi.

 

"Doğru İş Modeliyle Her Sektörde Başarının Yakalanabileceğini En Güzel İspatı"

Türkiye'deki 100 şirketin de dijital teknolojiyi çok iyi kullandığını söyleyen Hisarcıklıoğlu, ""Listede 27 farklı şehrimizden şirketler var. Anadolu'nun yükselişi, burada da açık bir şekilde görülüyor. Sektörler açısından da yine ilginç bir dağılım var. Listede bilişimden, makineye, toptan ticaretten, metal ürünlere, elektronikten, mühendisliğe kadar 35 farklı sektörden şirketler bulunuyor. Bu çeşitlilik aslında ülkemizde her sektörde fırsatlar olduğunun, doğru iş modeliyle her sektörde başarının yakalanabileceğinin en güzel ispatı" sözlerini kullandı.

 

"Listeye Giremedim Diye Asla Üzülmeyin, Gelecek Yılın Programını Yakın Zamanda Duyuracağız"

Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketin, diğer şirketlere örnek oluşturmasını istediklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Bütün gençlerimizin, kadınlarımızın, bu başarı hikayelerini duymalarını istiyoruz. Duysunlar ki onlar da girişimci olmaya daha fazla heves etsinler. Türkiye 100 programına başvurmuş ancak ilk 100 arasına girememiş şirketlerimize de seslenmek istiyorum. Sizler 2019-2021 döneminde ortalama yüzde 186 büyüdünüz. Bu başarılarından dolayı bu şirketlerimizi de tebrik ediyorum. Listeye giremedim diye asla üzülmeyin, gelecek yılın programını yakın zamanda duyuracağız. Kamu-özel sektör el ele vererek, tüm bu sıkıntılı dönemleri aşmayı bildik. Türkiye'nin, dünyanın en büyük ekonomileri arasında yerini almasını ve lider ülke haline gelmesini hep birlikte çalışarak sağlayacağız. Ülkemizin gururu olan şirketlerimizin kurucularını, yöneticilerini ve çalışanlarını bir kez daha yürekten kutluyorum" açıklamasında bulundu.

 

"Bu Ödüller Uluslararası Başarıya Olan İnancımızı Pekiştiriyor"

Ödül kazanan girişimcileri tebrik eden Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Bu ödüller, hem bireysel hem de ulusal düzeydeki ilerlemenin somut bir kanıtı olarak, gelecekte daha fazla yenilik ve uluslararası başarıya olan inancımızı pekiştiriyor. Bu başarıların, sürdürülebilir büyüme ve yenilikçilikle daha da ileri taşınacağına dair güvenim tamdır. Sektörlerinizdeki liderliğinizi pekiştirecek, ulusal ve uluslararası arenada daha fazla tanınırlık kazanmanıza yardımcı olacaktır. Bu başarı, iş ağlarınızı genişletmenize, yeni pazarlara adım atmanıza olanak sağlayacak ve inovasyon ile büyüme yolculuğunuzda sizi daha da motive edecektir" dedi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Dinçer: “Şehrin Tüm Paydaşları İle İstişare İçerisinde Hizmet Etmeye Devam Edeceğiz”Önceki Haber

Başkan Dinçer: “Şehrin Tüm Paydaşları İl...

Vali Kumbuzoğlu: “Asrın Felaketi'nde Asrın Birlikteliğini Sergiledik”Sonraki Haber

Vali Kumbuzoğlu: “Asrın Felaketi'nde Asr...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar