Üç İlçeye Organize Sanayi Kurulması Onayı Bakanlıktan Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksaray’da üç ilçeye kurulacak olan organize sanayi bölgeleri için düzenlenen toplantıda Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu konuştu.

Sultanhanı, Eskil ve Ortaköy’e kurulacak olan Organize sanayi bölgeleriyle ilgili bilgiler veren Vali Aydoğdu üretimin önemine dikkat çekerek “Gerçekten tarihi bir gün toplam 447 bin toplam nüfusu içerisinde 7 ilçesinden üçüne organize sanayi bölgesi açan ilk il olma özelliğini taşıyor. Biliyorsunuz Sultanhanı, Eskil ve Ortaköy’e beraber müracaat etmiştik, Sultanhan’ı ilçemizin müteşebbis heyeti ve yönetim kurulunu oluşturduk ve arkadaşlarımız hızlı bir şekilde görevlerine başladılar. Türkiye’yi gezdiğimiz zaman bir idealimiz vardı. Nüfusumuzun yüzde 70’inden fazlası şehirlerde yaşıyor ama aynı zamanda pandemi ile birlikte tarım çok önemli bir özellik arz ediyor. Şu an Aksaray 2021 verilerine göre tarımsal üretimde Konya’dan sonra ikinci sıraya yükseldi. Bizim 7 ürünümüz ilk ondayken, 2021 verilerine göre bu, 9 ürüne çıktı” dedi

İlçelerden Göçleri Geri İtmemiz Gerekiyor”

“Aksaray potansiyelini kullandığı zaman Türkiye’yi kollayabilecek bir konuma geldi” diyen Vali Aydoğdu “Köylerden, ilçelerden ve merkezden gerçekleşen göçleri durdurmamız ve geriye doğru itmemiz gerekiyor. Bugünkü dünyada tersine göçü sağlayabilmemiz için tek bir şart var. O da üretimdir. İşte bu üretimi yapacak 3 tane organize sanayi bölgesinin kurulacağı Ortaköy, Eskil ve Sultanhanı’na dün itibari ile Tarım Bakanlığından resmi yazı ile onay geldi. Bu ilin Valisi olarak hayatımın en güzel günlerinden biri, bu il üreterek Türkiye’de çok büyük bir potansiyel elde edecek. Belediye başkanlarımız, oda başkanlarımız hepsi buradalar. Burada 6 aylık kısa bir sürede bir başarı hikayesi yazılmıştır. Aksaray’a hayırlı uğurlu olsun. Üreteceğiz üretmekten başka çaremiz yok ben emeği olan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Eskil Sanayi Bölgesi 1 milyon 400 bin m2, Ortaköy Sanayi Bölgesi 785 bin m2, Sultanhanı’nın 1 milyon m2 ve Aksaray’ın Merkez’deki Organize Sanayi Bölgesi ise 12 milyon m2. Bu hafta yapacağımız tahsislerle birlikte tamamı bitmiş olacaktır” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanları Mutluluklarını Paylaştı

Toplantı sonrası açıklamada bulunan Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen “Aksaray’da 3 ilçemize OSB kuruluyor bu çok büyük bir başarı bu mutluluğu anlatarak tarif edemiyorum, bu Aksaray ve ilçelerimiz için bulunmaz bir nimettir” dedi. Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak da “Gerçekten Aksaray için bu bir milattır. Bizim çöl bölgesi dediğimiz Sutanhanı, Eskil yağışın en az aldığı bölgeler ve TÜİK raporlarına göre nüfusumuz ne kadar artsa da öngörülen yaklaşık 10 yıl içerisinde su tükeniyor tarım, hayvancılık ve halıcılık bizim ilçemizde mevcut önümüzdeki 10 yıl içerisinde yüzlerce fabrikanın açılması üretime geçilmesi ve yüzlerce, binlerce emekçinin orda emek vermesi demek” şeklinde konuştu. Ortaköy Belediye Başkanı Ali Rıza Özdemir ise “OSB ile ilçe nüfusumuz düşüş göstermiyor ufak bir oranda artışlarımız var. Bundan sonraki süreçte jeopolitik konumumuz, otoyola olan yakın mesafemiz ve ilçemizin dibinden geçen demiryolu ulaşım ağının kolaylığından dolayı inanıyorum ki her geçen gün nüfusumuzda bir artış olacak ve ilimizin, ülkemizin ekonomisine katkıda bulunacaktır” ifadelerini kullandı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cüneyt Göktaş da toplantıda söz alarak “Aksaray’ın en büyük 3 ilçesine birer tane organize sanayi bölgesi kurdurmuş olduk. Ben bu organize sanayiler köylerden ve ilçelerden merkeze olan göçü engelleyeceği için çok mutluyum” diye konuştu. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray’da Yapı Ruhsatı Verilen Yapıların Yüz Ölçümü ‘302 862 M2’Önceki Haber

Aksaray’da Yapı Ruhsatı Verilen Yapıları...

Kendimizi Ne Kadar Sağlıklı Hissediyoruz?Sonraki Haber

Kendimizi Ne Kadar Sağlıklı Hissediyoruz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar