Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sera Desteği Başvuruları Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sera Desteği Başvuruları Başladı
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Aksaray’daki üreticilere yüzde 50 hibeli sera desteği sunuyor. Proje kapsamında başvurular başladı.

Destek almak isteyen üreticiler, 15 Şubat'a kadar talepte bulunabilir.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Aksaray'da seracılık yapan üreticilerin modern seralarda üretim yaparak pazar değeri yüksek ürün elde etmeleri ve gelirlerinin artırılmasını sağlamak amacıyla, “Seracılığı Geliştirme Projesi” kapsamında, yüzde 50 hibeli sera desteği verecek. Destekten yararlanmak isteyen üreticiler, 15 Şubat’a kadar başvurusunu gerçekleştirmeli.

 

"Modern Seracılık İçin Başvurular Başladı"

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir, seracılık yapmak isteyen üreticilere seslenerek, "Modern seracılık için başvurular başladı. Önem verdiğimiz tarımsal desteklerden biri olan 'Seracılığı Geliştirme Projesi' doğrultusunda yapılan yüzde 50 hibeli destekler, üreticimiz modern ve bakımı kolay sera sistemiyle geçişini de sağlayacak" dedi.

 

Kötü Hava Koşullarına Dayanıklı

Modern seraların kötü hava koşullarına uygun olduğunu ifade eden Demir, "Çiftçiler bu proje ile havalandırması uygun olmayan, bükme demirden yapılmış seraların yerine, modern, havalandırması ve bakımı ile hastalık ve zararlılarla mücadelenin kolay olduğu de-monte galvaniz profilli yüksek tünel sera sistemine sahip olacak. Kurulan seralar kar, dolu, fırtına ve yağmur gibi zorlayıcı hava koşullarına karşı mekanik mukavemeti artırarak üretime katkı sağlayacak. Destek verilecek seralar toplam 1050 metrekare alanda üretim yapmaya imkân sağlıyor. Seracılığı Geliştirme Projesi kapsamında, çiftçilere yüzde 50 hibeli anahtar teslimi modern sera kurulumu desteği sağlanıyor. Projeyle Aksaray’da seracılığın yaygınlaştırılması ve çiftçilerin pazar değeri yüksek ürün elde ederek, gelirlerinin artırılması hedefleniyor" açıklamasını yaptı.

 

Başvurmak İçin Son Gün 15 Şubat Perşembe

Yüzde 50 hibeli sera desteğinden yararlanmak isteyen üreticilerin 15 Şubat Perşembe günü mesai bitimine kadar başvuru yapmaları gerektiğini söyleyen Demir, "İstenen belgelerle birlikte İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne müracaat edebilecekler. Başvurular, oluşturulan komisyon tarafından incelenip değerlendirmeye alındıktan sonra, çiftçiler desteklemeden faydalanabilecek. Şartlar ise sera kurulacak alan imar sahası içinde olmalı, sera kurulacak alanın mülkiyeti kendine ait olmak, sigortalı bir işte çalışmamak, daha önce sera hibe desteğinden faydalanmamış olmak, müracaatçı yaşı 18-60 olmalıdır" diye konuştu. Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziler, Kamp Öğrencileriyle BuluştuÖnceki Haber

Gaziler, Kamp Öğrencileriyle Buluştu

AFAD İl Müdürü Cezmi Türkmen'e Veda GecesiSonraki Haber

AFAD İl Müdürü Cezmi Türkmen'e Veda Gece...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar