Uyuşturucuyla Mücadele İçin Kurulan “Uyuma”, Hayat Kurtarıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uyuşturucuyla Mücadele İçin Kurulan “Uyuma”, Hayat Kurtarıyor
Aksaray’daki ebeveyn yakından ilgilen UYUMA uygulaması hayat kurtarıyor. İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri, İçişleri Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda çocuklar ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçmek için sıkı şekilde çalışılıyor.

 Uyuşturucu ile mücadele konusunda Aksaray'da önemli çalışmalar gerçekleştirilmeye devam ediliyor. Uyuşturucuya karşı anne duyarlılığından faydalanmak amacıyla hayata geçirilen "En İyi Narkotik Polisi; Anne" ile narkotik suçlarına en hızlı müdahale ve mücadeleyi üst seviyeye çıkarmak için kurulan UYUMA projeleri bilgilendirme çalışmaları sürüyor.

Bu kapsamda vatandaşlara proje hakkında saha bilgilendirmesi yapılırken, UYUMA Mobil uygulaması da tanıtılıyor. Ekipler, bu uygulamayla vatandaşların karşılaştığı uyuşturucu ticaretini en hızlı şekilde bildirilebileceğine dikkat çekiyor.

Uyuma Projesi Nedir?

İçişleri Bakanlığı tarafından proje hakkında yapılan açıklamada, "Uyuşturucu madde kullanımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de başta gençlerimiz olmak üzere toplumumuz açısından büyük tehlike arz etmektedir. Uyuşturucu ile etkin mücadelede kolluğun suç ile mücadelesi kadar, toplumumuzun bu konuda bilinçlendirilmesi de kaçınılmazdır. Başta gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tamamen yerli ve milli bir yazılımla gerçekleştirdiği, akıllı telefonlardan Google Play Store ve Apple sanal mağazalarından ücretsiz olarak temin edilebilen UYUMA Uygulaması aktif hale getirildi" denildi.

UYUMA projesi, teknolojik imkânlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla hazırlandı. Haber: Sedef Nazlı

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Pelinsu, Bozkırın Kardeleni Olacak"Önceki Haber

"Pelinsu, Bozkırın Kardeleni Olacak"

Başkan Dinçer: "Ecdat Mirası Tarihi Eserlerimize Sahip Çıktık"Sonraki Haber

Başkan Dinçer: "Ecdat Mirası Tarihi Eser...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar