Vali Ali Mantı Fena Patladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Ali Mantı Fena Patladı
<p>24 Kasım &Ouml;ğretmenler G&uuml;n&uuml;, Aksaray Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim M&uuml;d&uuml;rl&uuml;ğ&uuml;n&uuml;n d&uuml;zenlediği t&ouml;ren ve etkinliklerle kutlandı. Vali Mantı &Ouml;ğretmenler g&uuml;n&uuml; konuşmasında &ldquo; Kimse devletten &uuml;st&uuml;n değildir&rdquo; vurgusunda bulundu.</p>

“Kimse Hukuktan Devletten Üstün Değil”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal “Öğretmenin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek saygınlığını artırmak öğretmenler arasında sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, emekli öğretmenlerimizi saygı ile anmak ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin de mesleklerinin yüceliği bilincini uyandırmak amacıyla büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım1981yılından bu yana öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Elbette ki 24 Kasım tarihini bir sembol niteliğinde değerlendirdiğimizi belirtmek isterim. Zira bize bir harf öğretene köle olacak kadar saygı ve minnet duymamız gerektiğinin öğretildiği dünyada senenin her günü hediye edilse azdır” dedi.

“HER MESLEĞİN PİRİ VAR”

Kartal’ın konuşması ardından Aksaray Valisi Ali Mantı Tüm Öğretmenlerin öğretmenler günün kutlayarak “Her mesleğin bir piri vardır Çiftçinin Piri Hz. Adem, demircinin Hz. Davut, terzinin Hz. İdris, balıkçının Piri Hz. Yunus, tüccarların Hz. Peygamber, Öğretmenlerin Piri ise bizzat yaşatan ve yaratan Hz. Allah’tır. Dünyanın hayat felsefesinin gereğini yerine getiriyorlar. Sorumluluk büyük olunca dikkat de büyük olmalı. Sorumluluğu yerine getirirken basit sorumluluklarla mükellef sorumluluklar arasında büyük farklılıklar var. Öğretmen olarak çocukların karşısına çıktığınız zaman o dimağlara vereceğiniz her bilgide dikkatli olmalıyız. Öğretmenlik mesleğinin ne kadar zor olduğunu ve gün geçtikçe de zorlaşacağını görüyoruz. Buna rağmen hepimiz mesleğin gereği olarak işimizi aksatmadan yerine getirmek zorundayız. Öğüt vermek yaşamakla olur. Verdiğimiz öğütü yaşamıyorsak yaptığımız öğüdün sadece zararı olur” dedi.

“Okullar neidüğü belirsiz adamların tatmin yeri değildir”

Önceki hafta Aksaray’ı Türkiye gündemine taşıyan konuyla ilgili rahatsızlığını dile getiren Vali mantı “Verilen öğütler yerine getirilseydi öğüt verecek kimse kalmazdı. Hepimiz birbirimize sabrı tavsiye ediyoruz ama kendimiz yapmıyoruz. En büyük eksiklikten biri bilmediğimiz konuda fikir yürütüyoruz. ‘Biri, size bir haber getirdi mi doğru, yahut yanlış veya yalan olup olmadığını araştırıp iyice bir anlayın, yoksa bir topluluğa, bilgisizlikle bir kötülükte bulunur da yaptığınıza nadim oluverirsiniz’ emri gereği her gelen haberin üstüne maalesef atlıyoruz. Geçen haftaki olayı bir kere daha hatırlatmak istiyorum. Geçen hafta bununla ilgili bir örnek yaşadık. Kimse okullar üzerinde oyun oynamaya kalkışmasın. Öğrenciler üzerinde oyun oynamasın herkes işine baksın. Okulu müdür yönetir. Neidüğü belirsiz adamların tatmin yeri değildir. Bu konuda yazı hazırlıyorum buradan da talimat veriyorum okul yönetiminin dışında hiç kimse okullara girmeyecek.  Biz orada ülke millet olarak geleceğimizi yetiştirmeye çalışıyoruz ciddi bir iş yapıyoruz. Eğer sosyal faaliyet yapacaksanız kurumlar ve lokaller var oralarda yaparsınız. Okullar sosyal faaliyet yeri değildir. Okulda sosyal faaliyet yapacak olanlar okul müdürüdür.  Herkes okul müdürüne saygılı olacak. İnsanları kınamaya niyet edenler kınanmaya hazır olsunlar. Kınamayla damgalamayla karalamayla bir yere gidemeyiz. Okullar hiç kimsenin ideolojik kaprisinin tatmin edilme yeri değildir. Kendi ideolojik kaprisin olabilir ama eğitimin metodolojisi, sorumluluğu, sınırı vardır. Bunları yerine getirmek zorundayız. A veya b düşüncesine sahip olman kimseyi ilgilendirmez. Ama faaliyetler içinde devletin kuralıyla, milletin değeriyle kimse oynayamaz. Eğer bir şey yapacaksan Cumhuriyet Meydanı açık git orada bağır çağır yap provokasyonunu. Ama okul bahçeleri provokasyon yeri değildir. Hiçbir düşünce, siyasetin, görüşün, kişi ya da kurumun propaganda yeri değil. Herkes haddini sınırını bilecek. Aksinde toplumu karıştırmak için bugün Bolivya’da, Meksika’da yapılanlar, Irak’ta yapılan provalar ülkemiz üzerinde de denenmeye çalışılıyor. Kimse demokrasi havarisi kesilmesin. Bizler demokrasinin, laikliğin, hukukun, cumhuriyetin, getirdiklerini iyi biliriz. Ülkemizin en küçük temel taşını oynatmaya çalışan kim varsa hukuk, kanunlar, hepimiz ülkeyi istikrarsızlaştırmaya çalışan her kim varsa hepimiz bu  düşünce ve davranışların karşısındayız. Hepimiz dikkat edeceğiz. Tavır ve davranışlarınızı buna göre yapacaksınız. Kimse devletten üstün değildir. Devletin kuralları bellidir. Herkes hukuk nizamına uymak zorundadır.  A’dan Z’ye tüm fertler buna uymak zorundadır. Hiç kimse bir şekilde gücü yettiği yerde baskın duruşunu uygulayamaz kullanamaz. Hepimizin dayanağı hukuktur. Dedikoduyla devlet yönetilmez. Dedikoduya alet etmek en adi çirkinliktir. Kamu yönetiminde, hele okullarda hiçbir dedikoduya hadsiz düşüncelere açamayız. Bu devlet kural nizam koymuştur. Tekrar öğretmenler gününüzü kutluyorum saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Konuşmaların ardından öğretmenlerden oluşan koro dinleyicilerine müzik ziyafeti verdi. Emekli öğretmenlere plaket verilen programda ayrıca Öğretmenler günü münasebetiyle düzenlenen öğretmenler arası kompozisyon yarışmasında Yavuz Sultan Selim Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Tülin İpek Çetin'in birinci olan "Ben Öğretmenim" adlı eseri programda kendisi tarafından okundu ve büyük beğeni topladı. Yine aynı okulun öğrencisi Melike Kotay; “Öğretmenim” konulu şiir yarışmasında il birincisi olarak, programda Vali Ali Mantı tarafından ödülü verildi. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Ersoy “Ihlara Vadisi  Teleferik Proje Çalışmasının Sonuna YaklaştıkÖnceki Haber

Bakan Ersoy “Ihlara Vadisi  Teleferik Pr...

Belediye Başkanı Evren Dinçer Bayrak Törenine KatıldıSonraki Haber

Belediye Başkanı Evren Dinçer Bayrak Tör...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar