Vali Aydoğdu Aksaray Projelerini Anlattı  

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Aydoğdu Aksaray Projelerini Anlattı  
<p>Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, daire m&uuml;d&uuml;rlerinin de katılımıyla ilimizdeki yerel ve ulusal medya mensupları ile d&uuml;zenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Programda yapılan projeler ve &ccedil;alışmalar hakkında bilgi verdi.</p>

İl Özel İdaresinde düzenlenen programdaki konuşmasında Aksaray’ın şehr-i süleha bir şehir olduğunu, her anlamda potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirten Vali Aydoğdu, kentin hak ettiği yerde olmadığını belirterek, “Hepimiz bir olacağız, birlik olacağız, elimizi taşın altına koyacağız, dedikoduları atıp işimize odaklanacağız ve Aksaray’ı hak ettiği yere getireceğiz” dedi. “Her gidenin ardından bir hikâye kalıyor” diyen Vali Hamza Aydoğdu,  “Önemli olan güzel bir hikâye bırakmaktır. Yaklaşık bir aydır Aksaray Valisi olarak görev yapıyorum. Sizinle birlikte Aksaray’ımız için güzel işlere vesile oluruz” diye konuştu.

“Yıllık Türk Ekonomisine 6 Katrilyon Katma Değer Sağlıyor”

Aksaray’ın tarımdan hayvancılığa, turizmden sanayiye birçok alanda çok ciddi potansiyelinin olduğunu vurgulayan Vali Aydoğdu, “Dünyada kırılma noktaları olur. Şimdi bu koronavirüsünde ortaya çıkması bizim için de bir kırılma noktasıdır. Bakın koronavirüsünden sonra bir kırılma noktası oldu. Koronavirüs iki yönde kötü bir hastalıktır. Birincisi hasta eder, ikincisi de adam seçiyor zayıfı vuruyor. Şimdi bizim köylerimizden kentlerimize göç oldu. İnsanlarımızın yüzde 70’i şehirde yaşıyor. Çünkü bizim insanımız kentli bir toplum değil. Biz zihniyet olarak köylü bir toplumuz. Ama korona virüsten sonra tarım ve toprağın değeri arttı. Baktığınız zaman ili il yapan katma değerlerden birisi tarım. Aksaray Türkiye’ye ürettiği tarımla 21. sırada. Yıllık Türk ekonomisine 6 katrilyon katma değer sağlıyor. Demek ki tarım potansiyeli müthiş. Sanayiye bakıyoruz, aynı zamanda sanayi şehri. Bir şehir sadece tarım şehri olursa çok küçük refleksleri olur. Ama tarımın yanında sanayi de olursa çok güzel, 2 kanatlı olur. Aksaray öyle bir şehir ki, hem tarımda hem de sanayide çok iyi” ifadelerini kullandı.

“Hepimiz Elimizi Taşın Altına Koyacağız”

Diğer yandan kültürde çok iyi bir noktada olduğunu vurgulayan Vali Aydoğdu, “Selçuklulara ev sahipliği yapmış. Şehr-i süleha, kötü niyetli insanların olmadığı bir şehir. Turizm, çok inanılmaz bir potansiyel var. Biz bu değerlerimizi daha da yükseltmeliyiz. Hepimiz elimizi taşın altına koyacağız. Hepimiz birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye özen gösteriyoruz” ifadesini kullandı.

“Tren Yolunun Önümüzdeki Yıl Biteceğini Ümit Ediyorum”

“Aksaray’ın kronik problemleri var” diyen Aydoğdu “Bundan önceki herkes Ankara’yı yol etmişler, gitmişler, gelmişler. Mesela en büyük problemlerden birisi bu tren yolu. Çünkü Aksaray kavşak noktasında. Biz yine bir heyet ile birlikte milletvekillerimizin organizasyonunda gittik, ümit ediyoruz, önümüzdeki yıl veya gelecek yıl bu işin biteceğini düşünüyorum. İnşallah bir kazma vurularsa buraya yatırımcılar 2 kat, 3 kat, 5 kat gelmesi çok daha sıradan bir olay haline gelecek. Birlik beraberlik içerisinde bir stratejik plan belirledik. Kısa vadede, orta vadede ve uzun vadede neler yapabileceğimizi değerlendirdik. Allah izin verirse hep birlikte, birlik ve beraberlik içinde tüm çalışmalarımızı yapıp Aksaray’ı hak ettiği konuma getireceğiz” diye konuştu.

“Hayalleri Olmayanın Geleceği Olmaz”

“Hayalleri olmayanın geleceği olmaz” diyen Vali Aydoğdu, “Eğer çocuklarımız hayal kurmuyorsa, o şehrin geleceğinden bahsetmemiz mümkün değil. Bir çocuğa sorduğunuzda ne olacaksın dediğinizde ben doktor olacağım diyorsa, o çocuk hayal kurmuş olmuyor. En büyük servet bilgidir. Okumak kadar değerli bir bilgi yoktur” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından toplantı hazır bulunan daire müdürleri yapılan projeler hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Konuşmanın ardından Vali Aydoğdu gazetecilerle bir süre sohbet etti. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Koçak, “Üretici Zor Durumda”Önceki Haber

Başkan Koçak, “Üretici Zor Durumda”

Önder Ayasofya’ya ŞükrettiSonraki Haber

Önder Ayasofya’ya Şükretti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar