Vali Aydoğdu, Deprem Bölgesinde Kahramanca Yaraları Saran AFAD Gönüllüleriyle Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Aydoğdu, Deprem Bölgesinde Kahramanca Yaraları Saran AFAD Gönüllüleriyle Buluştu
Aksaray Valiliği, Elbistan’da deprem bölgesinde görev yapan AFAD gönüllüleri onuruna düzenlediği kahvaltıda buluştu. Kahvaltıya Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, AFAD gönüllüleri ve itfaiye ekipleri katılım gösterdi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından, Kahramanmaraş Elbistan'a koordinatör Vali olarak atanan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ve Elbistan'da gece gündüz demeden depremin yaralarını sarmak için çalışan AFAD gönüllüleri, kahvaltıda bir araya geldi. 

Valilik koordinasyonunda gerçekleştirilen kahvaltıda, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, AFAD gönüllülerinin deprem bölgesindeki yardımları nedeniyle teşekkürlerini sundu.  

Aydoğdu, "Sizi görünce tabi Elbistan‘a geri gittik. Ben öncelikle hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu asrın felaketi dediğimiz depremde ilk günden itibaren buradaki bütün arkadaşlarımız Elbistan'daydı. Gerçekten orada inanılmaz bir gayret ve çaba vardı. Ben size çok teşekkür ediyorum, çünkü insanlar en zor anlarında uzatılan eli hiçbir şekilde unutmazlar. Biraz önce Elbistan'da Cezmi bey, bir arkadaşımız aradı. Onunla biraz hasbihal ettik. 'Sayın Valim sizleri ve Aksaray ekibini hala unutmadık' dedi. İnsan gittiği yerde izini bırakır sevgisini bırakır. Bu ekip ilk günden itibaren orada canla başla inanılmaz bir çalışma gösterdi" dedi. 

 

Orada Yer Gök Aksaraylıydı 

Kriz merkezinin kapısından çıktığında tanıdık bir yüz gördüğünde büyük mutluluk yaşadığını söyleyen Aydoğdu, "Bu tip felaketlerde insanın tanıdık bir yüz görmesi çok farklı bir duyguymuş onu da tattık. Hiçbir mecburiyetiniz olmadığı halde ekip olarak hepiniz oraya koşarak geldiniz, işin ucundan tuttunuz, uykusuz kaldınız, sokaklarda uyudunuz. Bazen uyumadınız, bazen aç kaldınız ama orada insan üstü bir çaba vardı, ben teşekkür ediyorum hepinize. Bir daha aynı acıları yaşamamak dileğiyle hakikaten çok zordu. Mevlana’nın bir sözü var ya 'dert çekmeyen dermanını bilmez.' Caddeler yok oldu Elbistan'da, Esat caddesi tamamen yok oldu. Siz döndükten sonra biz kaldırdık enkazları. Bazen Elbistanlılar 'Şehri tanıyamıyoruz, eskiden caddeler vardı. Şimdi o caddeleri göremiyoruz o yüzden kayboluyoruz' diyorlar. Bu bir felaket ama bu felaketin ilk günlerinde insanlara yardım ederek destek vererek beraber üstesinden geldik. Siz belki farkında değildiniz ama ben Elbistanlı yöneticilerin sürekli kriz bölgesine gelip 'sayın Valim Aksaray'a olan vefa borcumuzu nasıl öderiz' diyerek çok duygusal anlar yaşadık. Çünkü orada yer gök Aksaraylıydı, araçlar yardım tırları, plakalar, Aksaray’ın gönüllüleri Elbistan’ın her yerindeydi" ifadelerini kullandı. 

 

Deprem bölgesinde siyasi ideoloji ayrımının yapılmasına çok üzüldüğünü belirten Aydoğdu, "Acının ideolojik siyasi görüşü olmaz. Biz orada birbirimize kenetlenerek bu günleri atlattık. Siz de biz de arabalarda uyuduk 2-3 gün. Böyle her şey dışardan konuşulduğu gibi değil. Biz öyle bir hukuk oluşturduk ki orada mesela Alman ZDF kanalı yayın yapıyor orada 'Aleviler ötekileştiriliyor' diye. Biz orada cemevinden sorumlu bir kaymakam belirledik ve ben oraya en az 12-13 kez gittim ve biz artık orada aile olduk. Son gün cemevinin başkanı bizi yolcu ederken Kayseri çarşısına geldi. Bana öyle bir sarıldı ki bir anda annemin ve babamın bana sarılması gibi hissettim. Bizim birbirimizle problemimiz yok ama birilerinin bu milletle problemi olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

 

Gerçekten Bu Şehrin Valisi Olduğum İçin Gurur Duydum 

Vali Aydoğdu, deprem bölgesindeki yaraları sarmak için canla başla çalıştıklarını belirtirken, orada etkilendiği birkaç anıya da değinerek, "Bir vatandaş geleceğimiz gün, 'Sayın Valim yine akşam oldu' dedi. 'Ne oldu ki' dedim, 'Akşam olunca insanın evi yok ya' dedi. O anda insanın evinde olma duygusunun ne kadar değerli olduğunu hissediyoruz. Çünkü akşam olunca eve gitme mecburiyeti hissediyorsun ama ev yok ortada. Biz ana okulunda kaldık sınıf öğrencilerinden 12 öğrenci var, sekizi vefat etmiş. Orada acı tatlı hep beraber güzel hikayeler biriktirdik. Gerçekten bu şehrin valisi olduğum için Elbistan’da her gün bu şehir ve sizinle gurur duydum. İnanılmaz bir birlik ve beraberlik örneği vardı orada" şeklinde konuştu.  

Aksaray'da ara sıra karşılıklı olarak eleştirilerde bulunduklarını söyleyen Aydoğdu, sözlerine şöyle devam etti: "Cezmi Bey bizim çok kahrımızı çekti. Biz bedava olan şeyleri birbirimizden çok esirgiyoruz. Şimdi ben burada bir devlet memuruna 'seni çok seviyorum' desem 'Vali bey beni övdü acaba ayağımı mı kaydıracak' diye aklına geliyor böyle bir toplum olduk. Bazen Aksaray’da birbirimizi eleştiriyoruz. Arkadaşlar AFAD ekibi orada tarih yazdı. AFAD ekibi olmasaydı ilk günler biz kesinlikle hiçbir şekilde yol alamazdık. Cezmi Bey’in tam üç gün uyumadığına ben şahit oldum. Elleri titriyordu talimat verdim gidip 1 saat uyuyacaksın diye. Artık vücudu dayanmıyordu. Bu insanların bir zorunluluğu yok, sizin bir zorunluluğunuz yok. Bazı arkadaşlar biliyorum okulda betonda yattı birisi size talimat mı verdi ya da bunun karşılığında maddi bir beklentiniz mi vardı? Hayır. Huzurlarınızda hem Cezmi Bey'e, Vali yardımcımız Emre Bey'e ve sizlere çok teşekkür ediyorum."

 

Aksaray Arama Kurtarma Ekibi En İyisiydi Orada 

AFAD İl Müdürü Cezmi Türkmen de Aydoğdu'nun konuşmasının ardından, "Özellikle bu ekiple beraber 12-13 gün bir çalışma yaptık. İlk üç gün ekibin hiçbiri uyumadı. Gerçekten bazen gıda takviyesi de yaptık, hiç uyumadan çalıştık belki ama görevimizi hakkıyla yaptık. Elbistan'da sizlerin gayretleri ve destekleri ile özellikle Hamdullah hocam, Adem hocam gibi çok güzel ekipler sevk ettiler. Ekiplerin doğru kanalize edilmesi, koordine edilmesi, doğru bilgi verilmesi bütün faaliyetlerde görev yaptınız. 28 kişilik bir ekiple arama kurtarma işini sürdürdük. Gönüllüler ile birlikte 105 kişi vardı görev yapan. Bunlar içerisinde Aksaray İtfaiye ekibi vardı. Çok güzel uyumlu çalıştık onlarla ve çok güzel bir başarı öyküsü yazdık orada. Elbistan'da özellikle şunu söyleyeyim Aksaray Arama Kurtarma ekibi en iyisiydi orada. Elbistan'da biz bunu tescil ettik. Gerek Elbistan yerel yönetimi, gerek orada görev yapan kaymakamlarımız, gerekse vatandaşlardan Aksaray ekibinin ne kadar kuvvetli bir ekip olduğunu tecrübeli bir ekip olduğunu tescilledik. Birçok anı biriktirdik. Birlik ve beraberlik içerisinde engelleri aşabildik. Onun için başta Sayın Valim olmak üzere hepinize teşekkür ediyoruz iyi ki varsınız" dedi. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray’ın 2022 Kaza Bilançosu! 49 Kişi Hayatını KaybettiÖnceki Haber

Aksaray’ın 2022 Kaza Bilançosu! 49 Kişi...

Kaşlı: Parti Ayrımı Yapmaksızın Aksaray Halkının HizmetindeyizSonraki Haber

Kaşlı: Parti Ayrımı Yapmaksızın Aksaray...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar