Vali Aydoğdu Hatırlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Aydoğdu Hatırlattı
Aksaray Valiliği Eskil’de Eskil Belediye ve Aksaray Ticaret Borsasının katılımı ile Eskil İş İnsanlarıyla Buluşuyor toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu kentin ülke ekonomisine katkısının TÜİK verilerine göre 8 buçuk milyar lira olduğunu belirterek “Günlük çekişmeleri bir tarafa bıraktığımızda Aksaray daha büyük bir ivme kazanacak” dedi.

Eskil’de Aksaray Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen Eskil İş İnsanlarıyla Buluşuyor toplantısında iş insanları ve Eskillilere seslenen Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu kentin bulunduğu jeopolitik konum nedeniyle diğer illere göre daha ön planda olduğunu söyledi.

İş adamlarının ve ilçe halkının sorunlarının soru cevapla ele alındığı toplantıda Aksaray’ın parlayan bir yıldız olduğunu her fırsatta ifade eden Vali Aydoğdu “Ören yerleri içerisinde Türkiye’de gezilen on şehirden birisi Aksaray. Tarımsal üretimde Türkiye’de 4. sırada. Bizim yedi ürünümüz Türkiye’de ilk 10’daydı, bu sene iki ürünümüz daha ilk 10’a girdi ve 9 tarımsal ürünümüz ilk 10’da. TÜİK verilerine göre 8.5 Milyar lira Türk ekonomisine katkı sağlıyor Aksaray. Birlik ve beraberlik içerisinde Aksaray’ın katma değerini inanılmaz şekilde yükseltiyorsunuz. Biz eğer derdimiz Aksaray ise Aksaray’ın değerleri ise aramızdaki basit, günlük çekişmeleri bir tarafa bırakmamız gerekiyor. Bunu bıraktığımız anda Aksaray daha çok ivme kazanacak inşallah, daha iyi yerlere gelecek” ifadelerini kullandı.

“Fizibilite Çalışmaları Başladı”

Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök’ün de söz aldığı toplantıda kentin en önemli ihtiyaçlarından biri olan su sıkıntısı gündeme geldi. Su sorunu ile ilgili çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan Özkök yıllardır su sorununu çözmek amacıyla Aksaray’a Kızılırmak’tan getirilmesi istenen su ile ilgili fizibilite çalışmalarına başlandığını söyledi. Özkök “2013 yılından beri dış havzalardan su istiyoruz Aksaray’a. Hakkınız ve haklısınız. Verdiğimiz mücadelede bu sorunu Cumhurbaşkanımıza en az 2-3 kez, bakanlarımızın tamamına ilettik. Bu ilin tarımsal potansiyelinin, özellikle Eskil ilçesindeki bu havzanın zenginliğinin devam edebilmesi, üretebilmesi için gerekli olan dış havzadan gelen suyun takibini bizzat yaptılar. Ben de birçok toplantıda yanlarında oldum. Sonuç itibari ile iyi bir aşama kaydedildi. Fakat malumunuz bir süreçten geçiyoruz. Busu Allah ömür verirse inşallah bizim Eskil bölgesinde ve bu havzaya da gelecek. Su başta Ermenek’ten Karaman’a nasıl geldiyse, Belen’den İstanbul’a nasıl gittiyse, Kesik Köprü’den Ankara’ya nasıl gittiyse, denizin altından Kıbrıs’a nasıl su gittiyse sayın yetkililerimiz bu projeyi her yerde anlatıp dillendirdi, fizibilite çalışmalarına başlanıldı. İnşallah biz mutluyuz” şeklinde konuştu. Haber: Harun Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MEB Dayakçı Öğretmene AcımadıÖnceki Haber

MEB Dayakçı Öğretmene Acımadı

Mhp Topakkaya Teşkilatı KurulduSonraki Haber

Mhp Topakkaya Teşkilatı Kuruldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar