Vali Aydoğdu İlk Ders Zilini Çaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Aydoğdu İlk Ders Zilini Çaldı
Aksaray’da 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında 91 bin 745 öğrenci için 460 okulda ilk ders zili çaldı.2022-2023 eğitim-öğretim döneminin açılış programı bu yıl Karaören Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Öğrencilerin çeşitli konuşmalar yaptığı programda şiirler okundu, halk oyunları oynandı. 

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, yeni eğitim öğretim yılının; başarılı sağlıklı ve huzur içinde geçmesini dileyerek başladı. Vali Aydoğdu Aksaray Üniversitesinin üniversite yerleştirmelerinde Türkiye’de ilk onda yerini aldığını vurguladı.

Ülke ve millet için kendine has, kültürünü temel alan, tarihi mirasla başlayan bir yol bulunabileceğinden bahseden Aydoğdu, “Büyük bir aile olduğumuza inanarak; acaba bizler veli olarak, hangimiz çocuğumuzun notlarından önce arkadaşlarıyla ve çevresiyle olan ilişkilerini, değerlerimize olan bağlılığını, kişiliğini, davranış kodlarını ve yaşadığı ortama aidiyet duygusunu öğretmenlerimize soruyoruz? Elbette ki akademik başarı önemlidir. Çocuklar birbirleriyle mutlaka rekabet edebilmelidir. Bunu talep etmekte bir beis yok. Ancak asıl sahip olması gereken değerleri hep beraber ıskalıyor muyuz? Bizler çocuklara sunduğumuz sınırsız imkanlar, aşırı serbestlik ya da koruma iç güdüsüyle acaba öğretmenin elini zayıflatıyor muyuz? Ölçüyü ve dengeyi bazen kaçırıyor muyuz? Disiplinin olmadığı yerde acaba eğitim olabilir mi? Bu soruları kendimize sormamız gerekiyor. Çocuklarımız zamanlarının yüzde 90’ını anne, baba ve arkadaşlarıyla yüzde 10’unu ise okulda geçiriyor. Şu sorulara o zaman içtenlikle cevap verelim. Çocuğumuzla en son ne zaman karşılıklı sohbet ettik? En son ne zaman ellerinden tutup gözlerine bakarak evladım sen benim için değerlisin, seni seviyorum dedik?.. Evet eksikliklerimiz var. Ama önemli olan bu eksikliklerin giderilmesi için ne kadar gayret sarf ediyoruz?” şeklindeki ifadelerle sözlerini sonlandırdı.

‘’Bizler Bozkurt’ta Açan Sulanmayı Bekleyen Çiçekleriz’’

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu açılış konuşması yapan bir öğrencinin ifadelerinden oldukça etkilendiğini söyledi.
Aydoğdu öğrenciden şu şekilde bahsetti: “Bir öğrencimiz açılış konuşması yaptı ve beni çok duygulandırdı. Kendisini tebrik ediyorum. Cümleleri, diksiyonu, kelimeleri telaffuzu harikuladeydi. Şöyle bir şey söyledi: Bizler Bozkurt’ta açan sulanmayı bekleyen çiçekleriz… Arkadaşlar bu cümle eğitimin, çocukluğun, gençliğin, geleceğin ve bir milletin geleceğine sahip çıkmasının özeti gibidir. Çocuğun 7 yaşından 22 yaşına kadar şekillenmesinde yarı yarıya devlet ve öğretmenler sorumludur. Onun için yaptığımızın işin ne kadar önemli olduğunu, ihmalin faturasının ne kadar ağır olabileceğini bilelim. Yarın bizler Türkiye’yi onlara teslim edeceğiz. Öğretmenin hatası ülkenin geleceğini karartır. Tabi bu veliler içinde geçerlidir. Biz çocuklarımızı yetiştirirken olmalarını istediğimiz şekilde yön vermeyelim de çocukların kurmak istediği dünyaya göre bizler elimizden geleni yapalım. Anne baba şefkati çok güçlüdür. Aynı zamanda kalbi çok kuşatıcıdır, adeta esir edicidir.   Çocuğu kendi haline bırakmaktan korkar. Kalbimizin o duygularına biraz gem vuralım. Çocuğun önünü açalım. Kendi dünyasını hayal etmesine müsaade edelim. Kendisini yetiştirmesine izin verelim. O riski alalım. Gelecek milletlerin kalkınması o riski alabilmeye bağlıdır. Elimizdeki imkanları çocuklarımıza devrettiğimizde ülke ileriye gidecektir. Öğretmen evet asli unsurdur ama veliler, muhit, komşu, çevre eğitimin olmazsa olmazıdır.”

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal,  Aksaray’dan farklı alanlardan toplamda 91 bin 745 öğrencinin yeni eğitim-öğretim dönemine başladığını kaydetti.

Hacı Ömer Kartal konuşmasının devamını şu bilgileri aktardı: Bugün 4 bin 660 okul ve kurumda, 4 bin 600 derslikte, 91 bin 745 öğrenci, 6 bin 682 yönetici ve öğretmenimizle 2022-2023 eğitim-öğretim yılına girmenin heyecanını yaşıyoruz. 12 Eylül’de başlayan eğitim-öğretim sürecimiz 14-18 Kasım’da ilk ara tatili, 23 Ocak-3 Şubat’ta tarihleri arasında yarıyıl tatili, Ramazan Bayramıyla birleştirilerek 17-20 Nisan’da ikinci ara tatili ve 16 Haziran 2023’te yaz tatiliyle sona erecektir. Binlerce öğrenci ve eğitim çalışanıyla kocaman bir aile olan Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü hiçbir çocuğumuzun eğitim ortamından uzak kalmaması için çaba göstermektedir. Bir ülkenin geleceğinin çocuklarının eğitimine ayırdığı imkanlarla doğru orantılı olduğunun farkındayız. Okul öncesinden temel eğitim, orta öğretimden meslek eğitimine, özel eğitimden yaygın eğitimine kadar yenilenen ve yeniden yapılandırılan eğitim sistemiyle çağın gereklerine uygun çocuklarınızın iyi bir eğitim almaları için gayret gösteriyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılının ülkemize milletimize, eğitim çalışanlarımıza, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Haber: Celil Acar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Ceylan “Ahilik Geleneğini Canlı Tutmak Bizim Görevimiz”Önceki Haber

Başkan Ceylan “Ahilik Geleneğini Canlı T...

Kaymakamlık Ve Belediye “Ailemizin Bütün Yaralarını SaracağızSonraki Haber

Kaymakamlık Ve Belediye “Ailemizin Bütü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar