
Vali Murat Duru, Güzelyurt ilçesine bağlı bölgelerde hayata geçirilmesi planlanan turizm projelerini yerinde inceledi.
Aksaray Valisi Murat Duru, Aksaray’ın önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Ihlara Vadisi, Selime ve Belisırma bölgelerinde incelemelerde bulundu. Gerçekleştirilen saha ziyaretinde, bölgenin turizm potansiyelini artırmaya yönelik planlanan projeler değerlendirildi.
İlgili kurum müdürlerinden devam eden çalışmalar ve teknik detaylar hakkında bilgi alan Vali Duru, bölgenin doğal ve tarihi mirasının büyük bir değer taşıdığına dikkat çekti.

“Aksaray’ı gerçek bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz”
Aksaray’ın sahip olduğu eşsiz coğrafyanın daha etkin şekilde turizme kazandırılması için kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Duru, “Türkiye’nin en büyük kanyonuna ve Hasan Dağı’nın şekillendirdiği muhteşem bir doğal dokuya sahibiz. Ulaşım, altyapı, konaklama ve gastronomi standartlarını yükselterek Aksaray’ı gerçek bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

“Çözüm odaklı projeler geliştirmeye devam edeceğiz”
Program kapsamında Ihlara beldesini de ziyaret eden Vali Duru, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların talep ve ihtiyaçlarını dinleyen Duru, “Devletimizin tüm makam ve mevkileri, aziz milletimize hizmet etmek içindir. Bizler de bu anlayış ve sorumluluk bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her fırsatta sizlerle bir araya gelmeye, ihtiyaç ve taleplerinizi yerinde tespit ederek çözüm odaklı projeler geliştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Şehit annesine anneler günü ziyareti
Ihlara programı kapsamında anlamlı bir ziyaret de gerçekleştiren Murat Duru, şehidimiz Şahin Sarılmaz’ın annesi Birsen Sarılmaz’ı evinde ziyaret etti.
Anneler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen ziyarette şehit annesiyle yakından ilgilenen Vali Duru, uzun süre sohbet ederek hayır duasını aldı. Şehit ailelerinin devletin en kıymetli emanetleri olduğunu vurgulayan Duru, “Sizler, bu vatan uğruna en kıymetli varlığını feda eden; başımızın tacı, devletimizin en müstesna emanetlerisiniz. Şehidimizin hatırasını ve manevi huzurunu hissettiğimiz bu sofrada, bir evladınız olarak elinizi öpmeye geldik. Başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.
Haber: Eylül Vurgun




























Yorum Yazın