Vali Kumbuzoğlu: “Bir Okul Açılırsa Bir Hapishane Kapanır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Kumbuzoğlu: “Bir Okul Açılırsa Bir Hapishane Kapanır”
Aksaray’ın Eskil İlçesinde hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan Hürmüz-Mustafa Mutlu İlkokulu ve Hacı Battal Tüzün İlkokulu açıldı.

Açılış törenine katılan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, bu özel günde hayırseverleri yalnız bırakmadı.

Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Eskil'de hayırsever vatandaşlar tarafından açılan Hürmüz-Mustafa Mutlu İlkokulu ve Hacı Battal Tüzün İlkokulu törenine katılım gösterdi. 

 

"Nereden Geldiklerini Unutmayanlar, Nereye Gideceklerini İyi Bilirler"

Açılış töreninde açıklamalarda bulunan Vali Kumbuzoğlu, okul açılışı yapmanın büyük bir gurur kaynağı olduğunu, bu uğurda çaba veren herkesin çok büyük iyilik yaptığını söyleyerek, "İki okulumuzun açılışlarını yapmak üzere Eskil’deyiz. Gurur verici ve insanı heyecanlandıran bir duygu. Çünkü burada, insana en çok yakışan, ulvi duygulardan birinin tezahürü var. Vefa, doğduğu topraklara, yaşanmışlıklara bağlılık. Nereden geldiklerini unutmayanlar, nereye gideceklerini iyi bilirler. Bu da onları başarıya ve ileriye götürür. Osman ve Mustafa Mutlu Bey’ler, okurlarken muhtemelen siyah önlük, Soğukkuyu lastik ayakkabı giydiler. Sobalı bir sınıfta, başkalarının kitapları ile okudular. Bugünlerin hayalini, o zor şartlarda kurdular belki de. Bizler, aziz ve necip Türk Milletinin evlatlarıyız. Kadim bir medeniyetin, zengin bir kültürün, sağlam bir inancın mensuplarıyız. Bize yakışan, iyiliği de iyilikle ve nezaketle yapmaktır. Bizim için ilim, irfan yuvası olan bu okul, onlar için de güzel bir sadakayı cariyedir" dedi.

 

"Bir Okul Açılırsa Bir Hapishane Kapanır"

Bu tür davranışların "Devlet-Millet El Ele" düşüncesinin en güzel örneğini teşkil ettiğini belirten Vali Kumbuzoğlu, "Bir okul açılırsa bir hapishane kapanır. Onun için, bugün sadece bir güzelliği ihya etmiyoruz. Bir kötülüğü de ihya ediyoruz. Buna, ister çarpan etkisi, ister kelebek etkisi deyin. İlim ve irfan tüm güzelliklerin tetikleyicisidir. Buna vesile olan, bu topraklarda doğmuş, bu topraklara hizmet eden, iyiliği iyilikle yapan, Tüzünler Grup’un her bir ferdini ayrı ayrı tebrik ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Nereden geldiklerini unutmayanlar, nereye gideceklerini de iyi bilirler. Bu da onları başarıya ve ileriye götürür. İşte Tüzünler Grup bunun en güzel örneği. Tarıma dayalı sanayi kuruluşlarına yaptıkları yatırımlar ile Türkiye ve Avrupa’da söz sahibi bir noktadalar. Yüzlerce kişilik istihdam, milyon dolarlık ihracatları ile Türkiye ekonomisine katkı sunuyorlar. En büyük ve en karlı fabrikalarını da bugün, burada kuruyorlar. Sevgili çocuklar, hayırsever amcalarınız belki de daha sizin yaşlarınızdayken bunun hayali kurdular. Sizler bizim umudumuz, bizim yarınlarımızsınız. Bu duygu ve düşüncelerle, Böyle hayırlı bir hizmete vesile olan Hamza Tüzün ve onun şahsında Tüzünler Grup’u canı gönülden tebrik ediyorum. Hz. Allah, hayırlarını kabul etsin inşallah. Emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum" açıklamasını yaptı. Konuşmasının ardından Vali Kumbuzoğlu, okul açılışından sonra öğrencilerle ilgilenerek sohbet etti.  Törene, Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu başta olmak üzere Eskil Kaymakamı Sait Muhammed Bilgin, Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan ve vatandaşlar katıldı. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yaşlı Adam, Dolandırılmaktan Son Anda KurtarıldıÖnceki Haber

Yaşlı Adam, Dolandırılmaktan Son Anda Ku...

"İYİ Belediyecilik, Öğrenci Kardeşlerimize İYİ Gelecek"Sonraki Haber

"İYİ Belediyecilik, Öğrenci Kardeşlerimi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar