Vali Kumbuzoğlu: "Türkiye Cumhuriyeti Şimdi Türkiye Yüzyılı'na Hazırlanıyor"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Kumbuzoğlu: "Türkiye Cumhuriyeti Şimdi Türkiye Yüzyılı'na Hazırlanıyor"
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın önemine vurgu yaparak bir kutlama mesajı yayımladı. Kumbuzoğlu, "Cumhuriyetimizi daha da büyüteceğimize, yücelteceğimize, onu insanlığın bir umut kaynağı olarak muhafaza edeceğimize söz veriyoruz" dedi.

 

Türkiye Cumhuriyeti, 100 yaşını kutluyor. Tüm Türkiye, bu özel günün heyecanını yaşamaya devam ederken, Vali Kumbuzoğlu'ndan kutlama mesajı geldi.

"Cumhuriyet Fazilettir, Erdemdir, Özgürlüktür"

Cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümünü kutlamanın heyecan ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Vali Kumbuzoğlu, "Cumhuriyet, Aziz Türk Milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesinin taçlanmış hali, bağımsızlık düşüncesiyle inşa edilen ve İstiklal Mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun en büyük eseridir. Onun için Cumhuriyetin ilanı, sadece yeni bir rejimin ilanı ya da sadece bir yönetim şekli değişikliği değildir. Cumhuriyet, yeniden dirilişin, yeni bir devletin ve en büyük sevdamızın adıdır. Cumhuriyet, fazilettir, erdemdir, özgürlüktür. Cumhuriyet, bu topraklardaki varlığımızdır. Cumhuriyet, ay yıldızlı al bayrağımızın ebediyen dalgalanışıdır. Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri, en kıymetli emanetidir" ifadelerini kullandı.

"Türkiye Cumhuriyeti Şimdi Türkiye Yüzyılı'na Hazırlanıyor"

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek olan sizlersiniz. Benim nâçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" sözlerini hatırlatan Vali Kumbuzoğlu, "Cumhuriyetimiz bugün yüz yaşında. Bu ülkenin adı; saklı kahramanları, tarihi yeniden şekillendiriyor ve kurulduğu ilk günden bu yana, tarihten gelen misyonunu devam ettirmiş, dünyanın her yerindeki mazlum ve mağdurların yegâne umut kapısı olmuş Türkiye Cumhuriyeti, 'İstiklalden İstikbale' sloganıyla şimdi, kendi yüzyılına, 'Türkiye Yüzyılı'na hazırlanıyor. Yokluklar içinde kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti bugün; yerli ve milli sanayi hamlesi ile kendi İHA, SİHA, tank ve helikopterlerini, yüz yıllık hayali olan kendi otomobilini üretiyor, uzaya kendi uydularını fırlatıyor, yurtta ve dünyada barışın teminatı oluyor. Evet! Bütün bu çalışlarımızın ulvi bir gayesi var. Dünyada söz sahibi olmak istiyoruz. Çünkü; güçlü bir Türkiye, önce bölgesinde, sonra da tüm dünyada huzur, güven, adalet ve barışı tesis eder" dedi.

"Gençler, Cumhuriyet Sizlere Emanet Edilmiştir"

Gençlere de seslenen Kumbuzoğlu, "Cumhuriyet; ilim ve ahlakın, adalet ve faziletin iktidarıdır. Ve Cumhuriyet, sizlere emanet edilmiştir. Bu bir bayrak yarışıdır. Bizden aldığınız emaneti daha ileriye taşımalısınız. Bu da sadece ama sadece çok çalışmakla olur" açıklamasında bulundu.

"Aksaray, Millî Mücadeleye En Çok Destek Veren Şehirlerdendir"

Cumhuriyet denildiğinde Aksaray'a da özel bir parantez açmak gerektiğini söyleyen Vali Kumbuzoğlu, "Aksaray, Cumhuriyetin ilk şehirlerindendir. Aksaray, Millî Mücadeleye en çok destek veren şehirlerdendir. Aksaraylı hemşehrilerimizin dişiyle, tırnağıyla yaptırdığı Azmi Milli Un Fabrikası bunun yaşayan nişanesidir. Aksaraylılar olarak, Ana Vatan, Mavi Vatan, Yeşil Vatan… Vatanın her türlüsüne sevdalıyız. Yeter ki üstünde ay yıldızlı al bayrağımız dalgalansın" dedi.

"Bizlere Düşen Vazife Cumhuriyetin Kazanımlarını Evlatlarımıza Eksiksiz Öğretmek"

Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinde Türk Milli Kültürü olduğunu söyleyen Kumbuzoğlu, "Bir tek şeye muhtacız, çalışkan olmak' prensibini daima göz önünde bulunduracağız. Cumhuriyetimizi dünyanın en güçlü, en itibarlı, en önde devletleri arasında bulundurmak vazgeçilmez ilk hedefimizdir. Bunun için zihnen ve bedenen ter dökmeye devam edeceğiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni daha nice yüzyıllar, nice bin yıllar yaşatacağız. Bizlere düşen vazife; atalarımızdan devraldığımız milli şuurla, Cumhuriyetin tüm kazanımlarını, kendi evlatlarımıza eksiksiz öğretmek, bunları hayat felsefesi haline getirmelerini sağlamaktır" sözlerini kullandı.

"Nice Yüz Yıllara, Nice Bin Yıllara Türkiye'm"

Tarihi unutmadan, milli benliğe sahip çıkmanın şart olduğunu vurgulayan Kumbuzoğlu, "İnsanlarımızın her bakımdan mutlu olduğu, müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Cumhuriyetimizi daha da büyüteceğimize, yücelteceğimize, onu insanlığın bir umut kaynağı olarak muhafaza edeceğimize söz veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi sonsuz şükran, minnet ve rahmetle yad ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyoruz. Şanınla, şerefinle, bayrağınla, toprağınla, şehit ve gazilerinle nice yüz yıllara, nice bin yıllara Türkiye’m. Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun" ifadelerine yer verdi. Haber Bülteni


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gençler Bu Kez Cumhuriyetin Kazanımları İçin PedalladıÖnceki Haber

Gençler Bu Kez Cumhuriyetin Kazanımları...

Cumhuriyetimizin 100. Yıl Kutlamaları Aksaray'da BaşladıSonraki Haber

Cumhuriyetimizin 100. Yıl Kutlamaları Ak...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar