Vatan Size Minnettar!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vatan Size Minnettar!
<p>&nbsp;T&uuml;rkiye Cumhuriyeti&#39;nin kurucusu Ulu &Ouml;nder Mustafa Kemal Atat&uuml;rk&#39;e gazi unvanı ve mareşal r&uuml;tbesi verilmesinin 99&#39;uncu yıl d&ouml;n&uuml;m&uuml; ve &#39;Gaziler G&uuml;n&uuml;&#39; nedeniyle Aksaray&rsquo;da kamuoyu &ouml;nderleri tebrik mesajı yayınladı.</p>

Vatan Size Minnettar!

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e gazi unvanı ve mareşal rütbesi verilmesinin 99'uncu yıl dönümü ve 'Gaziler Günü' nedeniyle Aksaray’da kamuoyu önderleri tebrik mesajı yayınladı.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Gaziler Günü mesajında “Şehit yakınları ve gazilerimizin her türlü meselesi ile bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da en hassas şekilde ilgilenmeye ve onlara layık oldukları kıymeti devlet ve millet olarak vermeye devam edeceğiz” dedi.

Vali Aydoğdu “Türk Milleti tarihi boyunca vatanı, bayrağı, bağımsızlığı ve kutsal saydığı değerler uğruna kahramanca mücadeleler vermiş ve eşsiz zaferler kazanmıştır. Bu uğurda her zaman seve seve canını ortaya koyan Mehmetçik ya şehitlik ya da gazilik mertebesine erişmiştir. Kurtuluş Savaşı’nın da zaferle neticelenmesinin temelinde bu fedakârlık, bu inanç vardır. Vatan ve bayrak sevgisi, özgürlük ve bağımsızlık sevdası tüm Dünyaya emsal olan bu milletin evlatları,  tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de kahramanlık destanları yazarak, Şehitlik ve Gazilik mertebesine ulaşmıştır. Şehit ve Gazilerimiz, Devletimizin ve Milletimizin özgürlüğüne, bağımsızlığına, birliğine ve bütünlüğüne kasteden mihraklara karşı, canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile içinde bulunduğumuz coğrafyanın bizlere vatan edinilmesini ve vatan olarak korunmasını sağlamışlardır. Şehit yakınları ve gazilerimizin her türlü meselesi ile bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da en hassas şekilde ilgilenmeye ve onlara layık oldukları kıymeti devlet ve millet olarak vermeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ve ebedi varlığını korumak, milletimizin birlik, beraberlik, barış ve huzurunu sağlamak  için, canlarını hiç tereddüt etmeden siper etmiş kahraman gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum” ifadelerini kullandı.

Dinçer “Vatanseverliğin Yaşayan Temsilcileri”

Belediye Başkanı Evren Dinçer Gaziler Günü münasebetiyle yayınladığı mesajında “Aziz milletimiz şanlı zaferlerle tarihin akışını değiştirirken, ‘Ölürsek Şehit, Kalırsak Gazi Oluruz’ düsturuyla büyük mücadeleler vermiştir. Vatan sevgisinin sembolü olan Gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebedi kahramanları, destansı tarihimizin yaşayan abideleridir. Gazilerimiz, Büyük Türk Milleti’nin ve aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına mücadele eden, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, milletimizin gururu, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan temsilcileridir. Şehitlik ve gazilik unvanları, hiçbir maddi değerle, hiçbir dünyevi payeyle ölçülemeyecek derecede büyük bir şereftir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kurtuluş mücadelesindeki önderliğinden dolayı Gazi unvanı verilmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Kaşlı “Minnet Ve Saygımızın Açık Göstergesi”

MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı Gaziler Günü mesajında  “Ülkemizin her karış toprağına terlerini ve kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük teminatı olan, Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.  Aziz milletimizin Atatürk’e şükran ve minnetinin ifadesi olarak 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül tarihi “Gaziler Günü” olarak kabul edilmiştir. Bu tarih, aynı zamanda gazi ve şehitlerimize duyduğumuz minnet ve saygının da açık bir göstergesidir.  Şehitlik ve Gazilik, milletimiz için şereflerin en yücesidir. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir. Bu cennet vatan uğruna cepheden cepheye koşan ve şehit olmayı göze alan Gazilerimiz, cesaretin ve fedakârlığın sembolleri, ülkemizin medarı iftiharıdır. Tarih boyunca ülkemizin bütünlüğüne, bağımsızlığımıza ve birlikte yaşama irademize kast eden düşmanlar karşılarında daima ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışı ile dimdik duran sağlam bir milli iradeyi bulmuşlardır. Bugün bu topraklar üzerinde bağımsız ve hür olarak yaşamamızı bu iradeye borçlu olduğumuzu unutmamalıyız.  15 Temmuz’da milletimizi esaret altına almak ve ülkemizi vesayet altına sokmak isteyen şer güçler ve maşaları, karşılarında her bir ferdi vatan ve millet için canını silahlara, bombalara ve uçaklara siper eden bir milleti bulmuşlardır. Bu millet 15 Temmuz’da meydanlardaki cansiperane mücadelesiyle ‘Gazi Millet’ unvanını taşımayı hak ettiğini bir kez daha tüm dünyaya ispat etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere mukaddes değerlerimizin muhafazası ve terörle mücadelede hayatlarını tereddütsüz tehlikeye atan gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyor, bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Hayatta olan tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik ediyor, kendilerine sağlıklı ve mutlu ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Altınsoy “Her Zaman Gönlümüzde Olacaklar”

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy da günün anlam ve önemini aktaran bir mesaj yayınladı. Altınsoy “Şehitlik ve gazilik unvanları, hiçbir maddi değerle, hiçbir dünyevi payeyle ölçülemeyecek derecede büyük bir şereftir. Bu gazi milletin bir ferdi olmak hepimiz için büyük onur ve gurur kaynağıdır. Bu anlamlı günde, bizlere bugünleri miras bırakanlara minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Tarihimiz boyunca kutsal değerlerimiz için canlarını hiç düşünmeden feda eden gazilerimiz, Türk Milleti’nin her zaman gönlünde olacaklardır. Göğüslerini vatanlarının selameti için siper etmiş olan şehit ve gazilerimiz, milletimizin nezdinde en muteber mertebeye erişmişlerdir. Şehitlik ve gazilik unvanları, hiçbir maddi değerle, hiçbir dünyevi payeyle ölçülemeyecek derecede büyük bir şereftir. Bu gazi milletin bir ferdi olmak hepimiz için büyük onur ve gurur kaynağıdır. Bugün aynı inanç ve kararlılıkla vatanımıza sahip çıkarken, bizim de en büyük arzumuz, şehit ve gazilerimizin emanetini muhafaza etmek, ay yıldızlı bayrağımızı bu topraklar üzerinde ilelebet özgürce dalgalandırmak ve aziz milletimizle dayanışma içinde, bu emaneti çok daha yükseklere taşımaktır” ifadelerine yer verdi.

Başkan Türemiş “Gazilerimiz Gönlümüzde Başka Bir Mertebede”

İYİ Parti İl Başkanı Özhan Türemiş Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi Meclis tarafından Gazilik Unvanının Verilişinin 99. Yıl dönümünde tüm gazilere minnet duyduğunu belirterek Gaziler Günü'nü kutladı.

Türk Milleti’nin tarih boyunca bağımsızlığı için mücadele verdiğini anımsatan Türemiş “Tam bağımsızlığı tarihi boyunca kendine düstur edinen Türk Milleti yurt edindiği bu toprakları aziz şehitlerimizin kanıyla suladı. Bu topraklar uğruna büyük fedakârlıklarda bulunuldu. Kahraman Yiğitlerimiz bu vatan toprağı için çarpışırken Al Bayrağımızı toprağa düşürmemek için kendini feda etti. Bu topraklarda büyüyen tüm evlatlarımız Vatan uğruna canını verecek kadar sevdi bu vatanı… Ve bu vatan için kendini feda eden tüm yiğitlerimiz hepimizin gönlünde çok çok başka bir mertebede saklandı her seferinde. Toprak uğrunda ölen varsa vatandır’ diyen ve bu uğurda canını vermekten çekinmeyen, gözü kara gazilerimize Allah’tan uzun ömürler diliyorum.

19 Eylül 1921’de Gazi Meclisimizin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e 'Gazi' unvanını verdiği bu özel günde, bu vatanı birlik ve dirlik içinde tutmak için gazi olan Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele gazilerimize ve terörle mücadele gazilerimize ve şehitlerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Çölkesen “Milletçe Çalışmaya Devam Etmeliyiz”

MHP İl Başkanı Mustafa Çölkesen Gaziler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında

"Büyük Türk Milleti tarihin her döneminde tüm zorluklara karşı bağımsız yaşamayı ilke edinmiştir. Bu nedenle şehitlerimiz ve gazilerimiz bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, milli birliğimizin onurlu simgeleridir. Şehitlerimizin ve gazilerimizin kutsal emanetine sahip çıkarak, gençlerimize daha güzel bir hayat, daha müreffeh bir ülke bırakmak için milletçe sarsılmaz bir irade ile milli birlik içinde çalışmaya devam etmeliyiz. Bu anlamlı günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum" dedi. Haber: Celil Acar

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Medaş Doğa Dostu Çözümlerine Bir Yenisini Daha EkliyorÖnceki Haber

Medaş Doğa Dostu Çözümlerine Bir Yenisin...

AKSARAY BELEDİYESPOR 6 - 2 İTTİFAK HOLDİNG KONYASPOR U19 Sonraki Haber

AKSARAY BELEDİYESPOR 6 - 2 İTTİFAK HOLDİ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar