Vatandaşlar soruyor; “yasak kime, neye göre uygulanıyor?”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Geçtiğimiz Çarşamba günü Ankara Kapalı Spor Salonu'nda AK Parti Olağan 7 Kongresini yapmış Türkiye'nin dört bir yanından gelen AK Partililer ve delegeler kongre salonunun dışını ve içini doldurmuştu.  Covid-19 tedbirlerinin hiçe sayıldığı kongredeki görüntüler sosyal medya ve ülke genelinde büyük tepki çekmişti.

 Bizler de Aksaray'da vatandaşlara uygulanan tedbirleri ve AK Parti'nin çarşamba günü Ankara'daki kongresinde yaşanan görüntüleri sorduk. Geçimini seyyar satıcılıkla sağlayan Ahmet Zeybek pandemi kurallarının sadece vatandaşa uygulanmaması gerektiğini belirterek “Vatandaş evine ekmek götüremiyor, ekonomi çok kötü. Dükkânlar kapalı, alınan tüm önlemlere rağmen hastalık artarak devam ediyorsa burada bir yanlışlık var” dedi.

Zeybek Ankara'daki görüntüleri hatırlatarak “Böyle bir uygulama olabilir mi? İnsanların zoruna gidiyor. Bu insanlar birçok sorunla mücadele ederken yasaklarla uğraşırken Ankara'ya pandemi uğramıyor herhalde. O salonu dolduranların Hiçbiri de kuvvetli değil bu yanlış bir uygulamadır” diye konuştu.

Merkez Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Ramazan Yurttaş da vatandaşların kurallara toplumun yarısının uyduğunu yarısının uymadığını belirterek “Bizler Valiliğimiz bünyesinde aynı zamanda denetlemelerimizi de yapıyoruz. HES kodu uygulamaları ve evlerde ziyaretlerimiz oluyor. Tedbirleri elimizden geldiğince uygulamaya çalışıyoruz ama bir taraftan hastalıkla virüsle mücadele ederken diğer taraftan kongrelerde siyasi partilerin yapmış oldukları davranışları görüyor ve çok üzülüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşa Uygulanıyor Da Partilere Neden Uygulanmıyor?”

Emekli 76 yaşındaki Mehmet Çiçek “Görevi ve yetkiyi ehil insanlara vermek gerekir. Bugün bu hastalığın yükselmesinin en büyük nedeni ehil insanlar işlerini düzgün yapmıyor. Tedbirlerin ciddi ve iyi bir şekilde alınması gerekiyor. Vatandaşlar evet yasaya uymuyor ama iş işten geçtikten sonra tedbirler alınmaya başladı. Geçtiğimiz Çarşamba günü kongreyi sizler de gördünüz mevzuata kurallara aykırı ne varsa uygulanmadı. Bu kanunlar vatandaşa uygulanıyor da oradakileri uygulanmıyorsa burada büyük bir yanlış var demektir” şeklinde konuştu.

Öğrenci Nurşah Yıldız pandemi kurallarına vatandaşların çok da uymadığını belirterek “Bir yılı aşkındır bu yasaklar uygulanıyor. Vatandaşlar da haklı öğrenciler de sıkıldılar. Öğrencilere nasıl yasak uygulanıyor ise siyasi partilerin de toplu kongrelerine bir kısıtlama bir yasak getirilmelidir” hatırlatmasında bulundu. Haber: Harun Atalay

 


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"6 Puan değerinde galibiyet"Önceki Haber

"6 Puan değerinde galibiyet"

Hafif ticari otomobil ile kamyonet çarpıştı: 3 yaralıSonraki Haber

Hafif ticari otomobil ile kamyonet çarpı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar