Verimlilik Arttı, Özel İdare “Yüksel” İşte

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Verimlilik Arttı, Özel İdare “Yüksel” İşte
Türkiye’nin en az personelle en çok iş yapan kurumu unvanını elinde bulunduran Aksaray İl Özel İdaresi, kısıtlı bütçesi ve insan kaynağı ile merkez ilçe dâhil sekiz ilçe, 22 belde ve 175 köye hizmet götürüyor.

Türkiye’nin en az personelle en çok iş yapan kurumu unvanını elinde bulunduran Aksaray İl Özel İdaresi, kısıtlı bütçesi ve insan kaynağı ile merkez ilçe dâhil sekiz ilçe, 22 belde ve 175 köye hizmet götürüyor.

Eğitim Seminerleri Personelin Performansını Yükseltti

İstanbul Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısıyken Aksaray İl Özel İdare Genel Sekreterliği görevine atanan Yüksel Çelik, iki yıl gibi kısa bir sürede son derece önemli kurumsal değişikliklere imza attı. Çelik’in işbaşına gelmesiyle birlikte bütçe iki kattan fazla arttı, araç parkuru yenilendi, personel performansı yükseldi.

2020 yılında Özel İdarenin 70 milyon lira bütçesi olduğunu ve bu bütçenin yarısıyla personel maaş ödemelerinin yapıldığını belirten Yüksel Çelik, “Öte yandan kurum bünyesindeki araç tamir atölyemiz kapatılmış, pek çok kamyon ve iş makinemiz iş göremez bir durumdaydı. Göreve geldiğimiz andan itibaren, kamu malının kutsal bir emanet olduğu bilinciyle çalışmaya başladık. Personelimizin performansını üst seviyeye çıkarmak adına 13 farklı eğitim semineri düzenledik. Bu seminerler sayesinde personelimiz daha verimli alışmaya başladı ve Aksaray’ın en ücra köşelerinde hizmet bekleyen vatandaşlarımızın sorunları daha hızlı çözülür hale geldi” dedi.

Özel İdarenin Bütçesi İki Yıl İçinde İki Kattan Fazla Arttı

2020 yılında 70 Milyon lira olan Özel İdare bütçesinin, 2022 yılında 190 milyon liraya yükseldiğini ve iki kattan fazla bir artış yaşandığını ifade eden Yüksel Çelik, kurumun yaptığı kimi çalışmalara dair örnekler verdi. Vali Hamza Aydoğdu ve siyasilerin verdiği desteklerle birlikte Özel İdaredeki araç parkurunun yüzde 90 oranında yenilendiğini ve aldıkları hibelerle hizmet ağının genişlediğini dile getiren Çelik, “Bugün kendi atölyesinde araçlarını tamir eden ve kaynaklarını en verimli şekilde kullanan bir kurum olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Aksaray’ın dört bir yanında çalışan ekiplerimiz, Özel İdare kaynaklarıyla, son iki yılda 430 bin kilometre asfalt çalışması yaptı” dedi.

Fiziki Düzenlemeler Kurum Görünümünü Pozitif Etkiledi

Aksaray İl Özel İdaresinde eğitimlerin yanı sıra fiziki düzenlemeler de yaptıklarını ve kurumsal görünümün pek çok açıdan pozitif yönde değiştiğini söyleyen Yüksel Çelik, binaya üç adet farklı ölçülerde modern toplantı salonu kazandırdıklarını vurguladı. Toplantı odalarından birinin hibe yoluyla, diğerlerinin ise Endüstri Meslek Lisesi’nde öğrenciler eliyle yapıldığını ileten Çelik, “Bu odalarımız teknolojik olarak da donanımlı. Akıllı Toplantı Odalarında muhtarlarımızla, daire müdürlerimizle ve personelimizle bir araya geliyor, iş ve işlemleri değerlendiriyor ve istişarelerde bulunuyoruz. Çalışmalarımız verimli biçimde sürüyor ve son derece güzel sonuçlar elde ediyoruz” dedi.  Şehrin kültürel ve tarihi değerlerini yansıtan resimlerle süslenen Aksaray İl Özel İdaresi binası, kurumsal açıdan estetik bir değer de taşıyor.

Köy ve Kasabaların Tüm Verileri Dijital Arşiv Sisteminde

Göreve geldikten sonra yaptıkları en büyük ve en özel çalışmalardan birisinin de dijital arşiv olduğunu söyleyen Yüksel Çelik, bu sistem sayesinde hangi bölgede ne gibi eksikler olduğunu anılık biçimde takip edebildiklerini belirtti. Daha evvel kurumda dijital bir arşiv olmadığını anlatan Çelik, şöyle devam etti: “İl Özel İdaresinin görev ve yetki sınırları içinde yer alan tüm köy, kasaba ve mahallelere ilişkin tüm veriler artık dijital ortamda. İmar planları, altyapı ve üstyapı durumları, devlete ait araziler, köy ve kasabaların yerleşim planları… Her an ihtiyaç duyduğumuz bu türden bilgilere, kurduğumuz sistem sayesinde dijital olarak erişebiliyoruz. Profesyonel bir ekip tarafından bu çalışma ile şehrimizin hangi köyünde veya kasabasında neye ihtiyaç olduğunu anında görebiliyoruz” dedi.

Arazi Satışlarından 50 Milyon Liralık Bir Gelir Elde Edildi

Mülkiyeti Özel İdareye ait olan ancak vatandaşların işgaliyesinde bulunan yerlerin açık ihale ile satışlarının yapıldığın ve bu sayede kurumun 50 milyon lira gibi bir gelir elde ettiğini dile getiren Genel Sekreter Yüksel Çelik, “Mülkiyeti kurumumuza ait olan pek çok gayrimenkulümüz var. Bu yerlerin bir bölümünde vatandaşlarımız işgaliyeci durumundaydı. Biz muhtarlarımızla, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için görüşmeler yaptık ve bu yerlerin tapusunun alınması gerektiğini söyledik. Bugüne kadar birçok köy ve beldemizde, mülkiyeti kurumumuza ait olan ve vatandaşlarımızın işgaliyesindeki yerleri güncel değerinde satarak hem gelir elde ettik hem de vatandaşlarımızın olası mağduriyetlerini gidermiş olduk. Benzeri görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Hazırlıklar, Çetin Geçecek Kış Mevsimine Göre Planlanıyor

Yakın vadede yapacakları kimi çalışmalara ilişkin bilgiler de veren Özel İdare Genel Sekreteri Yüksel Çelik, yaklaşan kış mevsimine dair hazırlıkları anlattı. Geçen kışın tüm yurtta olduğu gibi Aksaray’da da çok sert geçtiğini hatırlatan Çelik, “275 personelimiz çetin kış döneminde köylerimize, kasabalarımıza, şehrin en ücra köşelerine ulaştı. Üstüm bir performansla geçen kışı vatandaşlarımızı mağdur etmeden tamamladık. Bu yıl da kış mevsiminin sert geçmesi öngörülüyor. Biz de hazırlıklarımızı buna göre planlıyoruz” şeklinde konuştu. Harun Atalay’ın Özel Haberi

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kayıt Dışı İstihdam Hem Bireyi Hem De Devleti Olumsuz EtkiliyorÖnceki Haber

Kayıt Dışı İstihdam Hem Bireyi Hem De De...

Güvenli Trafik İçin Denetimler Kadar Eğitim De ÖnemliSonraki Haber

Güvenli Trafik İçin Denetimler Kadar Eği...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar