Veteriner Hekimler 21 Ağustos'ta İş Bırakıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Veteriner Hekimler 21 Ağustos'ta İş Bırakıyor
Ülke genelindeki Veteriner Hekimler ve Veteriner Hekimler Odaları, özlük hakları başta olmak üzere son günlerde veterinerlere yönelik artan şiddeti protesto etmek için 21 Ağustos'ta iş bırakıyor.

 Veteriner Hekimler, özlük hakları ve son günlerde artan şiddete karşı iş bırakma eylemi gerçekleştirecek. Bu kapsamda Veteriner Hekimler ve Veteriner Hekimler Odaları, 21 Ağustos'ta iş bırakma kararı aldı. 

Aksaray Veteriner Hekimler Odası Başkanı Önder Yıldız ve yönetim kurulu üyelerinin yapmış olduğu açıklamada, insan sağlığını yakından ilgilendiren ve büyük risk altında çalışan veteriner hekimlerin ülkemiz genelinde sağlık sektöründe çalışan sağlık bireylerine verilen özlük haklarının hiçbirinden faydalanamamasına tepki gösterdi. 

"Bu Sistem Veteriner Hekimleri Yok Sayıyor"

Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri, "Bizleri sağlık statüsünde hizmet veren bireyler olarak görmeyen bu sistem, veteriner hekimleri yok sayıyor. Ne özlük haklarımız, ne erken emeklilik, ne de sağlık sektöründe çalışan diğer paydaşlarımızın yararlandığı hiçbir haktan yararlanamıyoruz. Üstüne üstlük bugün insan sağlığını yakından ilgilendirecek soframızda bulunan besinlerde öncü hastalık önleyici, insanlara bulaşmasını engelleyici bir hizmet vermekteyiz ve veteriner hekimlerimiz zor şartlar altında hizmet vermektedir" ifadelerini kullandı.

"Veteriner Hekimlerimiz Sağlığını Hiçe Sayarak Hizmet Vermektedir"

Aksaray Veteriner Hekimler Odası Başkanı Önder Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri, "Birçok veteriner hekimimiz sektöründe büyük risk alarak, sağlığını hiçe sayarak hizmet vermektedir ve birçok veteriner hekimimiz, yaptıkları işlerle risk oranı yüksek hastalıklara yakalanmakta ve zorlu tedavi süreçleri geçirmektedir. Sesimizi daha gür duyabilmek için 21 Ağustos'ta ülke genelinde veteriner hekimlerimiz iş bırakma eylemi yapacaklar" dedi.

21 Ağustos'ta İş Bırakma Eylemi Nasıl Olacak?

Türk Veteriner Hekimleri Birliği tarafından yapılan açıklamada, veterinerlerin iş bırakma eylemiyle yaşanan haksızlığa karşı seslerini duyurmayı amaçladıkları ifade edildi. 21 Ağustos saat 12.00'de ise veteriner hekimlerin katılımıyla bir basın açıklaması gerçekleştirilecek.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği'nin açıklamasına göre 21 Ağustos'ta veteriner hekimler, tüm hasta sahiplerini bilgilendirecek ve işyerlerinin kapısına bir afiş asacak. Tüm muayenehaneler, poliklinikler ve hastaneler eylem sürecinde kapalı olacak. Ancak trafik kazası gibi acil durumlarda veteriner hekimlere telefonla ulaşılması durumunda tedavi uygulanabilecek. Eğer yatan bir hasta varsa açıklamaya göre, iş yeri kapalı halde tedavisi yapılacak ve sonrasında iş yeri terk edilecek. 

Gıda alanında çalışan veteriner hekimler işyerine durumu belirttikten sonra iş bırakma eylemine katılım gösterebilecek. Ancak Türk Veteriner Hekimleri Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, veteriner hekimler eylem yapmalarıyla ilgili işyerleri ile bir sorun yaşamaları durumunda izin ya da rapor ile işe gitmeyebilecek. Kamuda, üniversitede ve belediyelerde çalışan veteriner hekimler de iş bırakma eylemine katılacak. Haber: Sedef Nazlı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aranan Şahıs Jandarmanın Yol Kontrolünde YakalandıÖnceki Haber

Aranan Şahıs Jandarmanın Yol Kontrolünde...

Bakan Tekin Açıkladı: Liselerde Yeni Dönemde Sınıf Tekrarı GeliyorSonraki Haber

Bakan Tekin Açıkladı: Liselerde Yeni Dön...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar