Vücut Ağrılarını Kesmenin Yolu Bu 3 Besinden Geçiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vücut Ağrılarını Kesmenin Yolu Bu 3 Besinden Geçiyor
Vücudunuzda sık sık ağrı sorunu yaşıyorsanız bunun birçok nedeni olabilir ancak en büyük nedenlerinden birisi de beslenmedir. Peki vücut ağrılarına hangi besinler iyi gelir? Diyetisyen Merve Yüksel açıkladı.

İnsan sağlığı egzersiz, beslenme gibi birçok unsurun bir araya gelmesiyle birlikte iyi yönde seyreder. Vücudunuzu hareketsiz bırakırsanız ya da beslenmenize dikkat etmezseniz, işin sonunda vücut ağrılarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Romatizmal ağrılar, migren, kas ve karın ağrılarını sık yaşayan biriyseniz o zaman beslenmenize daha da dikkat etmelisiniz. 

Diyetisyen Merve Yüksel, vücut ağrılarının sağlıklı beslenmeyle bağlantılı olduğunu ifade ederek, vücudun doğru gıdayı almaması halinde ağrı ve acının kaçınılmaz olduğunu söyleyerek, ağrılara iyi gelebilecek besinleri tek tek açıkladı. 

 

Vücut Ağrılarına İyi Genel 3 Besin

Ağrılara karşı zencefil, zerdeçal ve kabak çekirdeği önerisinde bulunan Diyetisyen Yüksel, bu 3 besinin ne işe yaradığını da açıkladı. 

 

Zencefil

Zencefil, geleneksel tıbbın vazgeçilmezidir. Zencefil kök bitkisinin en iyi bilinen etkisinden biri bulantıyı önlemesi ve mide yatıştırıcı özelliğidir. Bu bitki aynı zamanda menstürel kramplar ve egzersiz sonrası oluşan kas ağrılarıyla da savaşır. Baş ağrısı savaşçılarının en güçlülerindendir. Çünkü anti enflamatuar özelliğe sahiptir. Baş ağrısı çektiğinizde veya kronik baş ağrınız varsa bir bardak zencefilli bitki çayı içmek şikayetlerinizi yatıştırır.

 

Zerdeçal

Araştırmalar romatoit artrit ve osteoartrit olan kişilerin curcumin maddesi içeren gıda takviyeleri aldıklarında daha rahat yürüyebildiklerini gösteriyor. Zerdeçalı karabiberle birlikte tüketmek emilimini artırır. Bu sebeple sözünü ettiğimiz baharatların karışımını yapıp, o şekilde kullanmanız çok daha etkili olacaktır.

 

Kabak Çekirdeği

Kabak çekirdeği, migren ağrılarına iyi gelen bir mineral olan magnezyumu bol ihtiva eder. Aynı zamanda osteoporozu önlemeye ve tedavi etmeye de yardımcı olur. Daha fazla magnezyum kaynağı için beslenmenize badem ve kaju fıstığı, ıspanak ve lahana gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler, fasulye ve mercimeği de ekleyebilirsiniz. Haber : Dilek Eyüboğlu 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hafif Ticari Araç Otomobil İle Çarpıştı: 1 YaralıÖnceki Haber

Hafif Ticari Araç Otomobil İle Çarpıştı:...

Akademik Yıl Açılış Töreni Ankara’da GerçekleştirildiSonraki Haber

Akademik Yıl Açılış Töreni Ankara’da Ger...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar