Yaldır: “İktidar Geri Adımı Tutarsız Dış Politikada Değil, Öz Yurdunda Parya Olan Emeklilerimiz İçin Atmalıdır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaldır: “İktidar Geri Adımı Tutarsız Dış Politikada Değil, Öz Yurdunda Parya Olan Emeklilerimiz İçin Atmalıdır”
İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, emekliler için Meclis kürsüsünden iktidara çağrı yaparak, "İktidar nasıl Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya girmesi konusunda geri adım attıysa, emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi konusunda da geri adım atmalıdır" dedi.

Milletvekili Yaldır, TBMM kürsüsünde milyonlarca emeklinin yaşadığı ekonomik darboğaza değindi. Artan enflasyon ve derinleşen ekonomik kriz karşısında emeklilerin büyük zorluk yaşadığını ifade eden Yaldır, iktidara yeniden düzenleme yapılması çağrısında bulundu.

 

"4 Kişilik Bir Aile 3 Öğün Sadece Kuru Ekmekle Beslenme Aylık 3600 TL"

Emekliden öğrenciye, işçiden memura kadar her kesimden vatandaşın geçim kaygısı ve yoksullukla baş başa bırakıldığını ifade eden Yaldır, "Tavuktan mantara, mercimekten fasulyeye, peynirden kırmızı ete hemen hemen tüm gıda ürünlerinde fiyatlar çığırından çıkmış durumda. Gariban vatandaşın temel besin kaynağı haline gelen ekmek 10 liraya dayandı. 4 kişilik bir aile 3 öğün sadece kuru ekmekle beslense aylık maliyeti 3600 TL. Gitti emekli maaşının 3’te 1’i!" dedi.

 

"Bereket Paketinin de Bereketi Kaçmış"

Motorin fiyatlarının artışıyla birlikte tüm ürünlerin üretim ve taşıma maliyetinde de yükseliş olduğuna dikkat çeken Yaldır, "Bu da A’dan Z’ye her ürün ve hizmette yeni zamlar olarak arabası olan olmayan tüm vatandaşlarımızın ekonomisine olumsuz olarak yansıyacaktır. Mübarek Ramazan ayına az bir süre kaldı. Market etiketlerine bakacak olursak bu Ramazan ayı Rama-Zam ayı olacağa benziyor. Geçen sene içerisinde 12 kalem gıda ürünü bulunan, 150 TL’lik “Bereket Paketi’ adıyla marketlerde satılan ramazan kolisi bu yıl 600 TL’den satılıyor. Yanlış duymadınız tam dört katına… Yıllık enflasyonun yüzde 65 açıklandığı ülkemizde ramazan paketinin yüzde 400 arttığını görüyoruz. Anlayacağınız Bereket Paketinin de bereketi kaçmış" sözlerini kullandı.

 

"Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya Girmesi Konusunda Geri Adım Attıysa Emekli Maaşları Konusunda da Atmalıdır"

Hükümete emekli maaşları konusunda çağrıda bulunan İYİ Parti Aksaray Milletvekili Yaldır, "İktidar, nasıl Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya girmesi konusunda geri adım attıysa emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi konusunda da aynı geri adımı atmalıdır. Nasıl ki onca kararlı ve ağır ifadeye rağmen Darbeci Sisi konusunda geri adım atıldıysa, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması konusunda da vatandaşın menfaatine bir geri adım atmalıdır. İktidar geri adımları sadece tutarsız dış politikada değil aynı zamanda öz yurdunda garip öz yurdunda parya olan emeklilerimiz içinde atmalıdır" açıklamasında bulundu. Haber: Kemal Onur Atalay


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TÜBİTAK Başkanı Mandal ASÜ’lülerle BuluştuÖnceki Haber

TÜBİTAK Başkanı Mandal ASÜ’lülerle Buluş...

Orman ve Kırsal Alan Yangınlarına Müdahale Kursu VerildiSonraki Haber

Orman ve Kırsal Alan Yangınlarına Müdaha...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar