
Aksaray Milli Eğitim Müdürlüğü 2017 2018 eğitim öğretim yılında kullanılacak müfredatı bakanlıktan açıklandığı şekliyle seminerlerde öğretmenlerle paylaştı. Milli Eğitim Bakanlığından edinilen bilgi notunda "2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında 1.5. ve 9. sınıflarda yenilenen müfredat programıyla ders başı yapılacaktır" denildi.
Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü okullada okutulacak müfredatı seminerlerle öğretmenlere duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Temmuz ayında duyurduğu müfredat ile ilgili seminerlerin yapıldığını bildiren İl Milli Eğitim Müdürlüğü "Tüm bu değişikliklerle ilgili İlimizdeki öğretmenlere müfredat tanıtımı yapılmaktadır. Daha önce İlimizden bunun eğitimini almış farklı baranşlarda 74 öğretmen tarafından, ilimizde görev yapan 3915 öğretmene yenilenen müfredatla ilgili seminerler verilmektedir" dedi.
müfredatta yapılan değişiklikleri paylaşan İl Müdürlüğü Yetkilileri "İlkokul ve ortaokul düzeyinde 17, lise düzeyinde 24, imam hatip ortaokulu ve imam hatip lisesi düzeyinde 10 olmak üzere toplam 51 ayrı, sınıflar esas alındığında ise 176 müfredat yenilendi.ilk olarak 1,5 ve 9. Sınıflarda okutulacak" dedi.
AKADEMİK YOĞUNLUK AZALDI
Okullarda akademik yoğunluğun azaltıldığının da belirtildiği açıklamada "Öğretim programlarının akademik bilgi yoğunluğu azaltıldı. Bilişim teknolojilerinin kullanımı ile kazanımlar EBA içerikleriyle eş güdümlü hale getirildi. Ülkenin tarihsel, kültürel, sosyal ve ahlaki birikimi, milli, manevi kültürel değerler eğitimi yaklaşımıyla programlara eklendi. Güncellenen öğretim programlarında değerler, konu ve kazanımlarla ilişkilendirildi veya işlenecek değerler belirlenerek bunların kitap yazımında yer alması ve sınıfta verilmesi zorunlu hale getirildi.Yeni müfredat taslağı, TIMSS, PISA, TEOG ve üniversite sınavları gibi tüm merkezi sınavlardaki kapsam ve kazanımlar da dikkate alınarak oluşturuldu. Bu kapsamda, yeni müfredat, sahadan gelen bilgiler doğrultusunda sürekli güncellenecek" denildi.
500 PİLOT OKUL
Yabancı dil eğitimlerinin de seçilen pilot okullarda uygulamaya alınacağının ifade edildiği açıklamada "Beşinci sınıflardan itibaren yabancı dil ağırlıklı hazırlık sınıflarına, 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren 81 ilde belirlenen 500 pilot okulda başlanacak. Taslakta, öğrencilere duygu yönetimi, farklılıklara saygı, güven, iletişim, kaynakların kullanımı, kendini ifade etme, kendini koruma, kendini tanıma, kurallara uyma, mekanı algılama, milli ve kültürel değerleri tanıma, öz saygı, sevgi, saygı, sorumluluk ve sosyal katılım konu başlıklarında genel kazanımların aktarılması hedeflendi" bilgisi verildi. Öğrencilerin farklı konularda edinimlerinin arttırılmasının planlandığı belirtilen bilgi notunda "Girişimcilik, finansal okuryazarlık, toplumsal cinsiyet eşitliği, siber güvenlik, iş sağlığı ve güvenliği, verimlilik stratejisi, ulusal fikri haklar, çölleşme, vergi bilinci gibi çeşitli konulara da öğretim programlarında yer verildi" ifadeleri kullanıldı.
YAKIN TARİH DE MÜFREDATTA
Mevcut tarih kitaplarına yakın tarihin de eklendiği belirtilen açıklamada "Mevcut tarih kitaplarında, İkinci Dünya Savaşı'na kadar anlatılan Türkiye Cumhuriyeti tarihi, 1950-2016 yılları arasındaki yakın tarih de dikkate alınacak şekilde müfredata girdi. Yakın tarih içinde, özellikle 15 Temmuz darbe girişimi FETÖ, PKK, DEAŞ milli iradeye sahip çıkış, AB üyelik süreci ve Kıbrıs müzakereleri gibi son döneme damgasını vuran gelişmeler de yer aldı" denildi.
MATEMATİK HAYATLA İLİŞKİLENDİRİLDİ
Ayrıca "Matematik dersleri gündelik hayatla ilişkilendirilecek.
Ortaokul matematik derslerinde cebir, geometri, veri işleme, olasılık konularının ağırlığı artırıldı. Programda, somut öğretim materyalleri, oyunlar, etkinlikler ile gündelik hayatla ilgili problemlerin çözümünde matematiğin kullanımı esas alındı. Ayrıca, matematik derslerinde bilgi bilişim teknolojilerinin ve yazılımların kullanımının da teşvik edilmesi planlaması yapıldı. Fen bilimleri programında ise bilimsel, teknolojik ve çevresel okuryazarlık becerilerinin kazandırılması konularına yer verildi. Kodlama becerisinin geliştirilmesi için ilkokul birinci sınıftan itibaren, algoritmik düşünme kabiliyetini geliştirecek çalışmaların yapılması hedeflendi. Öğretim programlarında akademik bilgi yoğunluğu azaltıldı. Derslerde öğrencileri zorlayan, özel ders, ek kaynak gibi ihtiyaçları doğuran, bir üst öğrenim düzeyine bırakılması gereken konu ve işlem basamakları ayıklandı" ifadelerine yer verildi.
Yorum Yazın